Ulrika Forsberg

Va till läkaren och fick ”diagnosen”

Ja.. förra veckan så hade jag en tid hos läkaren. Va där över en timme och pratade! Kom fram till att jag är deprimerad och behöver hjälp att komma ur det!  (Vilket jag redan visste)

Jag har fått en samtalsperson att prata med samt tabletter,( setralin ), Någon som tagit dessa tabletter tidigare? Vad tyckte ni om dom? Biverkningar? 

Jag har faktiskt inte börjat ta dom än:/ jag hatar preparat i olika slag. Jag tar sällan alvedon eller så också. Sen så känner jag mig piggare och gladare, så har inte velat ta dom än!

Men dela gärna med er av era erfarenheter av dom.:)

Ska även ta lite fler prover och kolla brister i kroppen. 


??

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Felicia Göransson

      Det behöver du inte göra. Jag äter 3 olika mediciner och jag har inte gått upp något alls i vikt. Det är så olika för olika människor.

      Setralin funkar jättebra för mig. I början kände jag inte av så mycket, men nu om jag inte tar dom under en dag så mår jag piss..
      Man får ge dom tid och ge kroppen tid. Det blir bättre och man lär sig hantera vissa situationer bättre ?

  1. Cassandra

    Jag äter Sertralin och har gjort det i 2 år 🙂 mår bra! Har mina dagar då jag mår sämre, men överlag mår jag bra!
    Jag upplever inte att jag är frånvarande som andra skriver. Jag känner kärlek, glädje och sorg precis som innan 🙂
    Ta dom! Testa! Du kan få ditt liv tillbaka!

  2. Sara

    Hej! Jag har ätit sertralin i 8 år dagligen mot ångest och depression och den funkar jätte bra! De är ju en lite mildare variant av antidepressiv medicin vilket känns bra. Tycker absolut att du ska testa den för att se om du börjar må bättre! Livet är för kort för att man ska gå och må ”halvbra” 🙂 kram på dig!

  3. E

    Jag provade citalopram, mirtazapin och voxra.. jag upplevde att jag blev mer stressad och levde i en bubbla liksom. Det dämpade ångesten och depressionen ja men också mina få positiva känslor jag hade.. jag började tvivla på om jag verkligen ville vara med min pojkvän som jag varit med i över 3 år och det kändes bara allmänt jättekonstigt. Jag har nu slutar med alla dessa tabletter då jag kommit till insikt att det inte funkade. Jag blir så irriterad på att läkare bara skriver ut tabletter i första taget sen ska man bara gå hem och tro att allt blir bra. Tyvärr blir det inte det.. man behöver prata och fokusera framåt, inte bakåt! Jag går nu på en grupp på avonova som heter ”Vägen framåt”. Riktigt bra grupp där man får lära sig en massa om ”jag och du” bland annat.. jag hoppas du hittar något som hjälper dig men för din och din familjs skull så skulle jag inte ta dom medicinerna faktiskt.

  4. E

    Jag provade citalopram, mirtazapin och voxra.. jag upplevde att jag blev mer stressad och levde i en bubbla liksom. Det dämpade ångesten och depressionen ja men också mina få positiva känslor jag hade.. jag började tvivla på om jag verkligen ville vara med min pojkvän som jag varit med i över 3 år och det kändes bara allmänt jättekonstigt. Jag har nu slutar med alla dessa tabletter då jag kommit till insikt att det inte funkade. Jag blir så irriterad på att läkare bara skriver ut tabletter i första taget sen ska man bara gå hem och tro att allt blir bra. Tyvärr blir det inte det.. man behöver prata och fokusera framåt, inte bakåt! Jag går nu på en grupp på avonova som heter ”Vägen framåt”. Riktigt bra grupp där man får lära sig en massa om ”jag och du” bland annat.. jag hoppas du hittar något som hjälper dig men för din och din familjs skull så skulle jag inte ta dom medicinerna faktiskt..

  5. Nelly

    Hej fina du!
    Jag äter just den sorten och har gjort det i snart 4 månader. För mig så hjälpte inte medicinen den första månden men efter ett besök hos min läkare och förhöjning av dosen så började den att hjälpa relativt bra. Jag är inte så jättemycket bättre men den kommer nog med tiden förhoppningsvis. De biverkningar jag fick var att jag ”dippade” efter några veckor med medicinen, men tog mig ganska snabbt upp igen. Huvudvärk, trötthet och magproblem har jag också fått sedan jag började med medicinen. Hoppas du fick lite mer information angående medicinen. Styrkekram och hoppas du mår bättre snart!
    Kram!

  6. Amanda

    Jag åt tabletter för depression. Jag blev en grönsak. Kände ingenting, hade inte matlust. Såg ingen kärlek i min man, son. Det va bara tomt i hela mig. Trött och hängig hela tiden. Mådde illa jämt. Dom typ bara dämpade mina känslor. Inte depressionen. Så efter en månad så spolade jag ner skiten. Ringde en psyko teraput. Gick där i 3-4 år och det är fan det bästa jävla valet jag någonsin har gjort! Fick förlossnings depression pga att jag under graviditet fick gå på rättegångar mot mitt ex.. inte min nuvarande sambo då.

    Utav egen erfarenhet så Nopp.. aldrig en tablett till i detta huset eller i denna kroppen! Samtal och terapi va min räddning. Tabletter funkar säkert kanon för andra.

  7. Andrea

    Jag har erfarenhet av setralin genom mig pojkvän som varit i depression där ett trauma utlöste det. Långsam upptrappning och nedtrappning av tabletterna. Min pojkväns läkare sa att han skulle ta en halv tablett bara sådär efter 3 år med dom, som egentligen ska ta flera månader att avvänja sig ifrån.. Inget att rekommendera så vi körde ett eget nedtrappnings vis som passade honom bättre. Helt utan tabletter har han varit i över 6 månader nu. Biverkningar kan vara så som yrsel. Det är även beroendeframkallande och biverkningar som cancer i det mest sällsynta fallen kan vara förekommande.

  8. Tilda

    Hej Ulrika!
    Fortsätt med din regelbundna träning, det är vetenskapligt bevisat att regelbunden fysisk träning (gärna promenader eller löpning) kan bota depression.

    You go girl!

  9. Mia

    Jag har ätit Sertralin i snart 5 år. Mådde skit i början, men är så glad att jag, trots att jag hatar att stoppa i mig tabletter, började med dom! Hade nog aldrig klarat att ta mig tillbaka utan dom! Långsam upptrappning, vila (men det antar jag att din läkare har koll på) & samtalskontakt är den bästa kombon! Skulle kunna skriva en novell om min erfarenhet av Sertralin, men jag orkar inte ?

  10. Amanda

    Håll dig borta är mitt råd. Terapi är bättre. Jag kunde inte få orgasm, gick upp i vikt och blev helt avstängd. Ska tilläggas att detta är VANLIGA bieffekter. Läs fass. Slutade med dom och kräktes och fick elstötar i huvudet (utsättnings symtomet) värsta jag gjort.

    Mediciner botar inte en depression bara gömmer den och lindrar den.

    Aldrig mått bättre än nu. Fick gå till psykolog och min depression är borta idag 🙂

      1. Emma

        Hej!
        Jag har ätit setralin och jag fick en sån otrolig jäkla huvudvärk och blev jättekänslig för ljus och jätte öm i pinnigarna, speciellt på högra sidan. Alla reagerar olika men jag mådde verkligen fysiskt dåligt av dem.

  11. Jasmine

    Har ätit alla möjliga olika mediciner mot nedstämdhet och är inne på ännu en ny nu. Man brukar ha setralin i början och funkar det för dig så är det ju jättebra men om du känner efter en månad eller två att dom inte alls fungerar så ska du be om att få byta. Alla har olika slags ”obalans” i hjärnan och därför måste man hitta rätt medicin för att få rätt behandling och det kan ta ett bra tag. Har varit deprimerad sedan början av tonåren och började med mediciner för fem år sedan. Har gått sådär men med rätt samtalsbehandling och rätt medicin tror jag att det är möjligt att man kan börja må bättre. 🙂 lycka till ❤️

  12. Malin Jonasson

    Jag åt dem i ca 2 år och tillsammans med en samtalsperson (jag var i en riktigt djup depression ville inte och orkade inte mer så att säga) -dem hjälpte mig att hålla mig ovanför vattenytan och få livslust och må bättre. Sedan var kombon med en samtalsperson det bästa för mig! Dem 2 första veckorna när man kör in kroppen på dem så mår man ju ännu sämre (hur man nu kan må sämre tänker man) men sedan vänder det. Jag fick öka dosen successivt tills man hittar sin dos så att säga! Sedan minskar man ju sakta när man ska sluta! Ge dem en chans tycker jag! En dag blir allt bättre. Idag mår jag bra men än inte 100% -men jag fick världens underbaraste lilla pojk sommaren 2015 som gör mitt liv så värdefullt men det är tufft också att ha barn när man känner att man inte mår helt bra (jag fick en förlossningsdepression när han föddes som sedan ledde till posttraumatisk stress) men en dag i taget så går det bra och blir bra. Kram till dig!

  13. Stina

    Jag har ätit sertralin i många år. Jättesvårt att trappa ner dom och man känner sig som en zombie utan känslor när man äter dom. Så mitt tips är att försöka klara dig utan. Det tipset hade jag gärna velat ha för många år sedan också.

  14. Frida

    Jag fick såna biverkningar av dom. Illamående och yr. Men provade fram och tillbaka och fann Valdoxan som funkade toppen. Jag var oxå väldigt emot att ta tabletterna men det vart så himla bra, mådde nästan för bra och trodde det inte var sant. Hade glömt bort att man kunde känna ren lycka. Nu efter ett år så har jag slutat och mår så himla bra! Värt att prova sig fram??

  15. Linnea

    Jag har ätit dessa i flera år och de stabiliserar bara man blir inte beroende. Bästa jag gjort, jag ville göra saker igen, hitta på saker, träffa folk och var allmänt gladare!

  16. Moa

    Jag är 18 år och har ätit setralin några månader nu. Har aldrig mått så bra som jag gör nu, har inte känt av några biverkningar än dock så glömde jag mina setralin och var utan dom några dagar och då bröt jag ihop totalt. Är också emot tabletter och sånt men är så glad att jag började ta setralin

  17. Lollo

    Hej! Jag har ätit setralin under några år. Dem är faktiskt super bra! Var väldigt emot medicin överhuvudtaget men ack så skönt det var att få ordning på mitt mående. Man mår bra på en jämn nivå och sen orkar man ta uti med andra problem. Så jag rekommenderar dig att börja ta dem. Det tog några veckor för mig innan jag mådde bra hela tiden, sen kan de komma dippar ändå men dem är inte alls lika djupa o hemska som de är utan medicinen!

  18. Lilia

    ”Frid lämnar jag åt er. Min frid ger jag er. Jag ger er inte det som världen ger. Låt inte era hjärtan oroas och tappa inte modet.”
    ‭‭Johannesevangeliet‬ ‭14:27‬ ‭
    ”Var inte rädd, för jag är med dig, se dig inte ängsligt om, för jag är din Gud. Jag styrker dig, jag hjälper dig, jag stöder dig med min rättfärdighets högra hand.”
    ‭‭Jesaja‬ ‭41:10‬ ‭ det finns en frid hos Jesus som inga tabletter kan ge, han älskar dig, kom till honom, han vill sätta dig fri från mörker ty jag är ljuset och hos mig finns inget mörker säger Gud. ”Jesus talade till dem igen och sade: ”Jag är världens ljus. Den som följer mig ska inte vandra i mörkret utan ha livets ljus.””
    ‭‭Johannesevangeliet‬ ‭8:12‬ ‭❤❤

  19. Lilia

    ”Frid lämnar jag åt er. Min frid ger jag er. Jag ger er inte det som världen ger. Låt inte era hjärtan oroas och tappa inte modet.”
    ‭‭Johannesevangeliet‬ ‭14:27‬ ‭
    ”Var inte rädd, för jag är med dig, se dig inte ängsligt om, för jag är din Gud. Jag styrker dig, jag hjälper dig, jag stöder dig med min rättfärdighets högra hand.”
    ‭‭Jesaja‬ ‭41:10‬ ‭ det finns en frid hos Jesus som inga tabletter kan ge, han älskar dig, kom till honom, han vill sätta dig fri från mörker ty jag är ljuset och hos mig finns inget mörker säger Gud. ”Jesus talade till dem igen och sade: ”Jag är världens ljus. Den som följer mig ska inte vandra i mörkret utan ha livets ljus.””
    ‭‭Johannesevangeliet‬ ‭8:12‬ ‭

  20. Nina

    Jag åt stämninghöjande för ett par år sedan, något jag ångrar idag. Visst, det hjälpte o jag tog mig ur depressionen, men pillerna förstörde min kropp. Som biverkning gick jsg upp i vikt och har sedan dess svårt att hålla vikten. Men klarar man sig utan biverkningar så kör 😛

  21. Carro

    Äter sertralin sedan flera år tillbaka och dom hjälper mig superbra. Första 14 dagarna ska kroppen ”köras i botten” innan det vänder. Men då är det värt det.
    Jag hade som krav när jag började äta medicin att inte bli avtrubbad och likgiltig, jag ville fortfarande kunna känna, åt båda håll.
    Och för min del har dessa fungerat perfekt. Inga biverkningar och fortfarande känslor åt alla håll och kanter 😉 Lycka till!

  22. Evelina

    Jag har haft setralin och det hjälpte mig ur min depression för några år sedan. Kan inte påstå att jag hade några biverkningar men jag brukade i vanliga fall ha väldigt lätt till skratt och samma till gråt, den gör ju så man håller en jämn nivå hela tiden så för mig som hade lätt till skrattattacker fick inte de och inte heller min gråt.. så det var lite tråkigt åt ena hållet. kände mig inte riktigt som mig själv men under tiden jag åt dom så jobbade jag hela tiden med mig själv, gick på samtal och för att en dag sluta äta dom och må bra på egen hand. Det tog några år men nu känner jag mig så otroligt stark som person.

    Hoppas du mår bättre snart, och det är starkt av dig att våga berätta och söka den hjälp du behöver!! lycka till!!

  23. Evelinastolpen

    Jag har haft setralin och det hjälpte mig ur min depression för några år sedan. Kan inte påstå att jag hade några biverkningar men jag brukade i vanliga fall ha väldigt lätt till skratt och samma till gråt, den gör ju så man håller en jämn nivå hela tiden så för mig som hade lätt till skrattattacker fick inte de och inte heller min gråt.. så det var lite tråkigt åt ena hållet. kände mig inte riktigt som mig själv men under tiden jag åt dom så jobbade jag hela tiden med mig själv, gick på samtal och för att en dag sluta äta dom och må bra på egen hand. Det tog några år men nu känner jag mig så otroligt stark som person.

    Hoppas du når bättre snart, och det är starkt av dig att våga berätta och söka den hjälp du behöver!! ❤ lycka till!! ❤

  24. Marie Pettersson

    Jag åkte på utmattningssyndrom och utmattningsdepression. Jag var helt emot tabletter men kände tillslut att om jag ska ta mig ur detta och orka med annat så måste jag ta dem. Provade på din medicin men som sagt man går upp av dem och de funkade inte alls för mig. Jag fick Ecitalopram och den fungerar perfekt, man går inte upp av dem heller sa läkaren och jag har inte märkt något. Inga biverkningar heller. Samtal är nog det bästa tror jag, få prata med någon utomstående som förstår varför man mår som man mår och kan vägleda en på den vägen som är rätt just för dig. Ta hand om dig själv och du har all rätt att vara egoistisk ibland för att orka med och börja må bättre. Kram Marie

  25. Malin

    Hej Ulrika!
    Jag åt sertalin mot depression i något år. Först märkte jag ingen skillnad så jag trappade upp dosen med läkare till jag kände mig mer ”neutral”. Dock var det det som blev problemet sen. Jag trodde jag började förlora känslor för min man, allt blev bara grått. Aldrig vitt eller svart (glatt eller ledsamt) vilket jag är van vid. Livet rullade bara på och det var iof inget jag kände något för heller, jag bara va. Allt detta märkte inte jag till en början utan efter att vi hade plussat och jag var gravid så bestämde jag mig för att sluta då jag inte villa stoppa i mig massa läkemedel med en växande bebis.( sen så ska det inte påverka att ta sertalin under graviditet enligt läkarna men jag ville inte riskera). OCH det var då det blev skillnad. Känslorna för min man dök upp igen och jag kände mig lycklig med knodden i magen. Konstigt nog hade jag humöret uppe och mådde bättre än någonsin under min graviditet och inte känt av depressionen ordentligt sen innan tabletterna. (Kanske något efter förlossning, kolik bebis m.m men det är ju normalt ?)
    Sen påverkas ju alla olika men jag kommer aldrig ta tabletter igen tror jag 🙂 beror förståss lite på ifall man blir sämre och så!

  26. Patricia

    Jag har ätit Sertralin. För mig funkade de jättebra! Jag mådde dåligt på grund av en hemsk händelse, sov dåligt med massa mardrömmar, vaknade helt blöt av svett och hade svårt att fungera dagtid. Tabletterna hjälper en att hantera de jobbiga tankarna, men gör en inte ”konstig” om du förstår vad jag menar. De gör så att man lättare tar till sig den kunskap man behöver för stt må bättre ❤ Första veckorna handlar om att hitta rätt dos och det är vanligt att alla symptom förvärras lite medan kroppen vänjer sig. Men det är värt det, för sedan mår man så mycket bättre! Jag åt dem ca ett halvår och när min psykolog sa att jag gjort stora framsteg så började jag trappa ner, precis som jag trappat upp i början. Gick superbra och hade då fått med mig verktyg att hantera mina känslor med!
    Önskar dig stort lycka till. Kram

  27. Frida

    Jag äter setralin gillar inte medicin, utan föredrar naturliga produkter. Har du hört talas om ”nadar” det är öronakupunktur. Det funkar mycket bättre än mina mediciner. Känner mig gladare, piggare, får lättare att sova, blir avslappnad och lättare i kroppen. Det hjälper till att bearbeta det man måste jobba med. Jag blev helt såld på nadar men alla är vi olika! Men värt att kolla upp ?

    1. Fanny

      Jag åt setralin innan för depprision och jag ÄLSKADE dom. Dom gav mig tillbaka min livs lust, motvitation och min glädje. Nu äter jag dom inte längta pågrund utav att jag var tvungen och sätta ut mina mediciner inför min halsmandel operation. Och nu när jag inte äter dom så känner jag mig nedstämd så jag ska prata med läkaren om att jag vill få tillbaka tabletterna. Lycka till hoppas att dom hjälper dig också 😉

  28. nathalie

    Jag åt sertralin när jag hade ätatörningar åh dem hjälpte mig verkligen, kallade dem happypills. Dem verkar säkert olika på alla men de kan ju va värt att testa, hoppas de löser sig ❤

  29. Frida

    Jag tar setralin och dom fungerar utmärkt för mig. Jag gillar heller inte att ta tabletter men var tvungen då jag inte alls mådda bra. Jag tycker verkligen tabletterna har hjämt mig. Den enda biverkningen jag har fått är handsvett och det kan man ju leva med 🙂

  30. Maria

    Hej!

    Jag förstår dig, tar aldrig heller alvedon eller dylikt om jag inte verkligen dör av smärta haha.

    Men ha ätit setralin i snart 3 år pga nedstämdhet under vintersäsongen, vilket har funkat hur bra som helst! Man kan känna sig lite mer nere de första dagarna när man börjar men efter en vecka ska du se skillnad. Tycker dom är jättebra och ha inte haft nå biverkningar av dom. 🙂

    Hoppas dom hjälper även dig, kram

  31. Emma

    Jag har tagit setralin låg dos nu i snart 6 månader pga förlossningsdepression/depression och de hjälp mig! Har gått upp några kilo men de är de helt klar värt. Innan jag började med dem så kände jag mig nedstämd, irriterad, frustrerad, stressad samt tryck i huvudet 24/7 och hade lätt till utbrott. Tabletterna kombinerat med kbt samtal, slutade amma, sambon tog nätterna och stresshanteringskurs hjälpte mig. Hoppas du får den hjälp du behöver/vill ?

  32. Anna

    Åt sertralin väldigt länge, största biverkningen jag hade var svettningar!! Hemskt, men gick över efter kanske 1-2 månader! Hoppas dom hjälper dig och att du slipper biverkningar 🙂

  33. Cam

    Har ätit olika tabletter i flera års tid pga bl.a. depression & ångest. Började med setralin men de passade inte mig alls. Fick venlafaxin som passade mig bättre och hjälpte mig komma i bättre balans. Samtidigt som jag provat på kbt, psykolog och terapuer. När jag blev gravid (& nu ammar) fick jag inte fortsätta med venlafaxin, så nu har jag Aurorix vilket funkar bra och jag har nyligen kunnat minska dosen från 2tab till 1tab om dagen.
    Lycka till och hoppas tabletterna hjälper till på vägen!! Var själv ”motståndare” till sådana preparat innan de blev min ”sista utväg” och faktiskt hjälpte mig.
    Styrkekramar!!

  34. Sanna

    Hej! Jag har själv aldrig provat dessa tabletter, men min sambo har börjat med dessa för ett tag sedan. Han var väldigt stressad och deprimerad. Väldigt lättretlig, vilket gick ut över mig och våran son, och hade absolut ingen ork alls när han kom hem från jobbet utan låg bara i soffan hela kvällarna. Jag kände knappt igen honom längre, och tjatade länge på honom att han skulle boka en läkartid varpå han fick dom där tabletterna. Så jag kan ju bara säga vad jag själv har upplevt utifrån, vilket är att jag har fått min sambo tillbaka! Min goa glada sambo, som inte tänder till för minsta lilla grej, och faktiskt orkar hjälpa till här hemma igen. De enda biverkningar som han har nämnt och som jag har upplevt var under första 1-2 veckorna då han blev ännu mer låg. Och när det gick över så började han drömma lite mer om nätterna. Men nu är han helt som vanligt igen. Som han ska vara! Så för honom har tabletterna fungerat bra! Det är såklart väldigt individuellt, och jag förstår dig verkligen i det att inte ta preparat i onödan. Jag är likadan själv. Och tabletterna låter rätt läskiga när man läser hela biverkningslistan. Kanske fungerar det bra om du bara får någon att samtala med. Hur du än gör så hoppas jag det blir bra, och att du ska få må bättre. Så all lycka till, till dig och din fina familj!

  35. Therese

    Hej Fina du ? Jag har haft kraftig depression sedan 3 år tillbaka:( fick då utskrivet Sertralin och folacin mot folsyrebrist åt Sertralin i 1,5 år FULL effekt märkte jag som först efter ca 1-1,5 månad (kan uppnås tidigare också) fick inga biverkningar alls..Jag rekommenderar dej verkligen att börja med dom för du kommer förhoppningsvis att må bättre, för mig va dom guld värda:) nu äter jag en annan medicin med tanke på att jag fortfarande är deprimerad och lider av kronisk trötthet..kram

  36. Frida

    Jag äter setralin gillar inte heller medicin, har du hört talas om ”nadar” det är öronakupunktur funkar mycket bättre än min medicin men alla är vi olika! Men värt att kolla upp ?

  37. Maria

    Hej Ulrika! Jag har haft många runt omkring som har åkt på depression tyvärr och några av dem tog sig ur det utan tabletter inklusive mig själv. Sedan har jag två vänner som tog tabletter som efter 4år fortfarande är sjukskriven och fortfarande tar dessa tabletter. Självklart kan man ha olika grader av depression men jag skulle råda dig att fortsätta träna och försöka ta dig ur fanskapet själv. Det som hjälpte för oss som inte tog tabletter var motion (ca 1 timmes promenad varje dag), att gå till en psykolog varje vecka och vi var dessutom sjukskriven från jobbet så den biten blir lite tuffare för dig, svårt att pausa sitt föräldraskap(kolla om någon kan vara barnvakt då och då). Man behöver tid för sig själv samtidigt som man träffat vänner som ger energi. Du har rätt att vara lite egoistisk när du mår som du mår. Alla runt om dig kommer inte ha förståelse så skit i dem för tillfället, se till att din man förstår hur du mår och att han får ta lite större ansvar om han inte redan gör det. Sen är sömnen så sjukt viktig, där har jag ingen lösning då jag själv inte har barn. Men försök hitta en lösning så att du får sova,

  38. Julia

    Jag tar Sertralin pågrund av ångest och tycker de fuckat bra för mig, glömmer dock av dom en del så får ”börja” om ganska ofta ? Men inte fått några biverkningar och inte heller vikt ökande ☺️?
    Jag är oxå sån som görna slipper ta tabletter, tar aldrig alvedon eller andra värktabletter, men sertralin tar jag o de känns bra! ☺️

  39. Elinore

    Jag äter setralin pga ångest/depression. Dom två första veckorna kan man bli till att må sämre av tabbletterna tyvärr, just för att kroppen håller på och bearbetar medicinen men sen efter de ska de vända. Men de där är olika för alla, själv så fick ja inga biverkningar alls. Och nu mår ja hur bra som helst, mycket piggare och gladare, har inte haft några känningar av ångest alls. Började med setralin i januari då jag kämpat mig igenom ångesten hela hösten. Har även ätit setralin tidigare, för några år sen så kände mig trygg med att äta de igen. Så ge de en chans ? hoppas du mår bättre snart, Kram ?

  40. Ann

    Jag har tagit setralin i ett halv år! Det fick mig att komma upp på trappan igen för att kunna börja klättra uppåt för att må bättre om du förstår vad jag menar. Jag fick knuffen framåt att orka börja klättra. Bästa jag gjort.
    Trötthet var min biverkning men de var jag redan från början och när man väl börjar må bättre så blir allt lättare

  41. Hanna

    Jag åt sertralin det va det värsta jag gjort! Mådde så fruktansvärt dåligt av den medicinen! Förutom att alla psykiska symtom blev värre så fick jag även:
    -mycket huvudvärk
    -torr i munnen
    -extrem törst
    -obehaglig yrsel
    -tinnitus
    -illamående
    -sömnproblem
    -extrem rastlöshetkänsla

    är nog olika för person till person men för mig funkade det inte alls iaf.

  42. Madde

    Testat massa anti depressiva, bland annat setralin. Fick yrsel, huvudvärk, illamående, tappa förmågan att få orgasm (så har de blivit med alla piller jag tagit). Värst av allt så gick jag upp sjukt mycket i vikt. Tog pillrena i ett år, gick upp 40-50 kg. Det gjorde inte direkt en mindre deprimerad. Nu har jag slutat helt med mediciner då dem inte funkar för överhuvudtaget. Försöker även gå ner det jag gått upp. Så min erfarenhet av dem är att dem är skiiiit! Men det är väldigt individuellt.

  43. Chanette

    Jag har tagit sertralin i 8 år.. nu är jag rå ärlig; dom första 2 veckorna mår man inte hallon o man kan få mer ångest men då de veckorna fått o pillren börjar göra sin sak e det som att man får livet tebax… så det e värt att stå ut de ca 2 veckorna…. hur många mg ska du ta per dag?

  44. Rebecca

    Jag äter också setralin. Har en bebis som är fem månader och jag fick dessa tabletter först för lite mer än en månad sedan. Jag äter 50mg om dagen och jag började i en veckas tid att ta 25mg. Jag tycker dessa fungerar jättebra och så vitt jag vet så ska dem inte göra någon skada på kroppen. Jag tycker absolut att du ska ta dem. Man får en skjuts, eller som en hjälp på traven, att ta sig ur den allra tuffaste svackan. Hejja dej! 🙂

  45. Amelia

    Jag har tagit setralin på grund av ångest. Dem hjälpte men gick upp ca 20 kilo i vikt.
    Första dagen jag tog dem blev jag jätteyr så se till att vara hemma den dagen!

    1. Therese

      Hej Fina du ? Jag har haft kraftig depression sedan 3 år tillbaka:( fick då utskrivet Sertralin och folacin mot folsyrebrist åt Sertralin i 1,5 år FULL effekt märkte jag som först efter ca 1-1,5 månad (kan uppnås tidigare också) fick inga biverkningar alls..Jag rekommenderar dej verkligen att börja med dom för du kommer förhoppningsvis att må bättre, för mig va dom guld värda:) nu äter jag en annan medicin med tanke på att jag fortfarande är deprimerad och lider av kronisk trötthet..kram

  46. Martina

    Hej!
    I december 2016 börja jag med Sertralin pga depression. Men jag va yr och hade extrem huvudvärk varje dag så fick byta till mirtazapin men dom gjorde att jag gick upp typ 10kg på 1,5 månad. Så idag har jag fått ännu en ny jag ska testa.

    Hoppas Sertralin funkar för dig, väldigt jobbigt att byta hela tiden, man mår inte bra av att byta hela tiden. Jag har varit sjukskriven sen i december men skäms och har inte berättat de för så många utan ljuger när någon frågar om jag är ledig eller ska jobba… Önskar jag våga gå ut med de som du gjort! Starkt av dig! Lycka till ?

    1. Sophie

      Har ätit setralin sen 2013. Första veckan blir man lite yr å huvudvärk men de minskar å för mig har dem hjälpt enormt mycket. Kan ej vara utan dem nu pga ångest depression å panikattacker

  47. Elina

    Äter dem sen några månader tillbaka och tycker de hjälper 🙂 tog också massa prover men de visade inget ! Hoppas du mår bättre snart 🙂 ❤

  48. Amanda

    Jag har ätit sertralin och för mig funkade dom inte alls! Fick super mycket mardrömmar och fick inte sova ordentligt på nätterna. Sen reagerade min sambo på att jag blev helt annars. Mer känslokall och själv kände jag mig som avdomnad, som att jag hade bomull i huvudet. Och sexlusten försvann helt!
    De är min erfarenhet av sertralin men de är nog skillnad från person till person så hoppas de funkar för dig om du väljer att börja ta dom! 🙂

  49. Therese

    Hej!
    Såg du inslaget på Nyhetsmorgon om sköldkörtel-inflammation förra veckan? Det kan ske efter förlossning och ger liknande symptom som en depression. Jag fick det ca 3 månader efter förlossning. Be läkaren kolla det.

stats