Ulrika Forsberg

Ambulansen kom me blåljus…

Va precis me om den värsta upplevelsen ikväll..

vi alla satt och åt tacos, Hampus fick lite plock att äta, ost, majs lite mjukt bröd att tugga på och så.

Vad händer?

Jo, Hampus sätter någonting i halsen blir vit å läpparna blå, han är helt täppt i halsen å får inte luft!

Paniken i oss!!

Vi börjar dunka på ryggen, jag knäpper upp selen och ska få upp honom ur stolen, Alex kör fingrarna i hans mun, de kommer massa blod och slem upp från halsen..

Alex ringer ambulans

Jag sätter mig ner, lutar han fram och dunkar lite rejält i ryggen så han lyckas spy..

sen blev det bättre. Han gråter och är skärrad!

Villiam står i chock och sett hur vi slagit honom i ryggen och varit helt i panik..

stackars både villiam och Hampus för en som upplevelse:(

Ambulansen kom precis när allting lugnat ner sig. Dom tittar lite å känner på honom och allting känns okej.

Så gulliga å underbara ambulansförare verkligen! Han ena gick iväg ut i bilen och hämtade en nalle var till Hampus och villiam, så fint ❤️ all eloge till dom! Så trevliga:)

Nu ska grabbarna försöka somna och jag ska se film i sängen!

??

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Elin

  Fy va hemskt! Jag har försökt nöta IM hur man ska göra när dom sätter i halsen och hpppas jag har sans nog att göra så om olyckan skulle vara framme. Mardröm ?

 2. M

  Skräcken! ? Varit med om liknande. Man bara gör..jag stoppade oxå fingrarna i halsen på min son. Även om jag är ssk på akutmottagning och vet exakt hur jg ska göra. Men gjorde jag så? Jag greps av panik, så Nej. Det gick bra som tur va. Så skönt att höra att det gick bra för er, starkt agerat!!! ?

 3. Mikaela

  Men fy vad hemskt! Skönt att de gick bra,? något väldigt fint var ändå tycker jag att ambulansmannen såg båda barnen, så dom fick en nalle var. Då jag e kan tänka mig att även William blev väldigt skärrad.

 4. Meja

  Kör aldrig fingrarna i halsen när någon satt i halsen . Man kan trycka det som sitter fast längre ner så det sitter ännu mera fast . Lärde mig detta på hjärt o Lungräddningen då en utb va specifikt på hur man utför på barn . Ett tips är att gå den 🙂 underbart att läsa att allt gick bra verkligen . Stora kramar

  1. Sanna

   Jag har också gått den utb. Men det är lättare sagt än gjort att inte köra ner fingrarna i halsen. Som förälder tänker man ”de ska bort” och gör allt i sin makt, instinkten är stark och inte alltid så lätt att styra över. Skönt att allt gick bra, de är de värsta som finns när barn sätter i halsen, min mardröm! Kram

 5. Emma

  Åh vad hemskt! När jag va yngre märkte jag att min lillasyster kvävdes på ett häftstift i ett hörn i rummet! Mina föräldrar fick ju slå henne på ryggen så också, vilket egentligen är bra så jag visste vad man skulle göra om det skulle hända nåt igen.

 6. Martina

  Ajajaj man får absolut inte trycka fingrarna i halsen på dom, man kan trycka föremålet längre ner och göra totalstopp för luftvägarna. Man ska lägga barnet i famnen och slå med en uppåt rörelse på ryggen. Usch stackars er, vilken upplevelse. Tur det gick bra ❤❤

 7. Amanda

  Finns väldigt bra filmer om hur man ska agera när ett liter barn sätter i halsen! Man ska slå i ryggen och göra buktryck och sedan övergå till HLR om man inte får upp föremålet. Alla småbarnsföräldrar borde kolla på den filmen regelbundet!

stats