Ulrika Forsberg

Frågedel 1

Gud så roligt med massa frågor! ? 
1. 

Svar: i uppfostran så är jag inte just så sträng när det gäller bädda sängen eller hur länge man får sitta vid tven! Tror inte de har någon stor påverkan på hur man blir, utan man kan nog lära sig bädda sängen när man blir stor om de e så 😛 jag tycker de är viktigare med saker som att uppfostra sitt barn till att inte slåss, inte vara hårdhänt, dela med sig, och litegrann sånt som skapar han/hons personlighet!:)
2. 

Svar: där tänker jag ingenting alls! Önskar att jag tänkte lite bättre på kosten, men jag äter just nu bara de jag är sugen på! Och går väldigt sällan då jag har då lite ork nu! Men jag vill ta mig ut på fler promenader å skippa en påse cheeseballs å 3burkar Cola varje kväll 😛 jag önskar jag kunde hålla en jämn nivå på det!:) 
3. 

Svar: hej!:) men va jobbigt:( jag förstår hur du tänker! Men gör de DU tycker känns bäst! 

Ersättning är så bra idag så de går ingen nöd på de bebisar som får de! Jag själv ammade Villiam i ca 3-4månader å sen gick över helt till ersättning! 

Vissa kan helt enkelt inte amma, många har mjölk som inte har någon näring i så barnet blir jätte hungrigt efter man ammat ändå, så då kan man ju amma litegrann om dagarna för närhet och mys skull! Å sen ge ersättning så sin bebis blir mätt och nöjd! Så både du och din bebis får lugna stunder tsm!:) 

Sen gav jag även Hampus ersättning andra dagen hemma då min mat inte hade kommit igång än, för det skär i hjärtat att barnet skriker och är hungrigt! 

De positiva tyckte jag med ersättning va att jag inte blev ”fäst” på samma vis! Jag kunde åka iväg, jag kunde få en hel natt ostörd sömn, eftersom alex kunde ge maten! 🙂 

Så känn ingen press att du måste amma! De är något som inte funkar för alla!  Och viktigaste är ju att du och bebisen gör de som är bäst för er:) lycka till ? 

4. 


Svar: tack så mycke!:) Ne, jag fick höra att jag skulle börja få hjälp eftersom jag hade försökt så pass många år! Och de förekom att fler i min familj hade problem också! Men de va ingenting vi grävde djupare i, då det tog slut mellan mitt ex och mig då i samma veva!

5. 


Svar: ja han ammas!:) 
6. 

Svar: detta blir vår tredje jul tsm!:) vårt förhållande tycker jag nog faktiskt funkar bättre, de har ju såklart alltid funkar, men de känns som att de blev ännu bättre och starkare nu när vi blev en större familj! Visst e man supertrötta och har det tufft, men på något vis så blev det bättre! 🙂 svårt att förklara:P men de känns bara nr helt enkelt!:) 
7. 

Svar: nej, men skulle gärna vilja de!:) 
8. Svar: hihi! Nä, jag tror man är de till en början, men de är en vanesak! Nu är jag inte rädd för de ☺ 
9. 

Svar: oj, vet faktiskt inte hur lång :/ va ett tag sedan vi mätte! Han har storlek 86/92 på kläder och 23på skor 
10. 

Svar: nje, man kommer säkert alltid hitta nya saker man vill göra/ändra i huset, så man blir bog aldrig riktigt klar:P men de vi planerat att göra i vår är att byta kök, byta innertak, altan, sätta in fler fönster och måla om huset:)  jag älskar vårt hus, men de är inte vårat drömhus, vi vill bo mer avskilt, vid vattnet, ha större gård och större hus 😀 
?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Helene

  Den där frågan med att vissa inte har nån näring i sin bröstmjölk?! Borde du inte va mer påläst med andra barnet?

  Alla mammor kan amma men kanske inte borde av vissa anledningar såsom mediciner osv osv, att vissa inte ”kan” amma handlar i grund och botten om att de inte har tålamod, blir stressade av bebis som skriker och har för stor press på sig. Råmjölken är väldigt proteinrik och mkt fett med mkt vitaminer och mineralet som inte kan utbytas mot ersättning. Såklart är ersättningen BRA och den är kanske 90% lika bra men man kan aldrig få samma kvalité som riktig bröstmjölk som skyddar barnet mot mkt infektioner osv.

  Desto mer man lägger ner tid på att få amningen att funka OM det är det man vill så KOMMER det igång med lite tålamod och hjälp utifrån. Mjölken stannar av och minskar för att man inte ammar eller håller produktionen igång. Finns så mkt bra hjälp i Sverige så bara man vill så går det 🙂

  1. ulrikaforsberg

   Fast för vissa funkar inte amningen Alls och har inte tillräckligt med näring i sin mjölk, hur mycke å länge de än ammat på! Tyvärr! Talar av egna vänner/bekanta som har de problemet!
   Deras mjölk rinner påmoch de kommer mycke MEN de finns helt enkelt inte nog i den som gör barnet mätt!
   Sen funkar ersättning otroligt bra att ge! Blir inget fel på ditt barn och den växer och är glad som en som får bröstmjölk! Så de är upp till var å en hur man vill göra!:)
   Å jag tycker jag är nog påläst!:)

 2. Gravid med #1

  Är gravid i v.35 med första barnet, förlossningen och allt de underbara närmar sig fort!? Har allt de första redo (tror jag) utom bra amningsbhar/ toppar!! Har ganska stora bröst 75i/j och har svårt att hitta något som känns bra. Har du något bra tips på mjuka till att börja med och sedan bra och stabila bh-ar att amma i?

  Tack för en super bra blogg och en underbar instagram, så kul att följa dig och din fina familj!?

 3. Ammande

  Fast att mjölken skulle vara för klen är ytterst ovanligt. Däremot kan det vara så att produktionen och bebis behov inte är i fas, om bebis plötsligt behöver större portioner. Det är alltså bristande mängd som gör barnet missnöjt isåfall…det går till sig om man ammar oftare. Det är så viktigt att råd kring amning har vetenskapligt stöd så att ingen som vill amma slutar med det i tron om att mjölken är för dålig. Det går dessutom att göra analyser av bröstmjölk, men vården gör det sällan bara pga. av mammans oro eftersom det är så ovanligt att mjölken blir för klen. Till och med kvinnor som lever i flyktingförläggningar med väldigt dåligt med mat själva kan producera bra bröstmjölk och amma sina barn.

  Sen ska bebisar få mat på ett sätt som funkar för både mamma och bebis. Ersättning är ett fullgott alternativ om man inte kan eller vill amma 🙂

stats