Ulrika Forsberg

Kroppen efter 2veckor 

Nu har det gått 2veckor och 2dagar sedan förlossningen! 

Å hur mår kroppen? Hur mår jag? 

Jag gick upp 11kg och hade en fruktansvärt jobbig graviditet både fysiskt och psykiskt! Dåliga värden, dåliga fogar å allt! 

Idag så mår jag bra, känner mig så mycke gladare/lyckligare mer kärleksfull! 

Jag kan gå kortare promenader! Fortfarande problem med fogar/ljumske om man rört sig lite för mycke, eller tillexempel har tajta jeans på sig! 

Underlivet är helt oroligt:P 

Sen dag 1 efter förlossningen har de sett likadant ut som innan, å stygnen lossade efter några dagar, idag blöder ja knappt! De e lite till Å från! Men knappt nån blödning alls! 

Hemmorrojden försvann efter nån dag! 

Och dom 11 kilorna jag fick upp hade försvunnit efter andra dagen här hemma! Så min vikt i samma som innan graviditeten å mående är bättre! 

Kroppen ska få vila å sen tränas upp! 

Förstoppningen är dock lika! Har inte hittat något dom hjälper mot min mage:(

Några förslag? 

Magen 6timmar innan Hampus föddes, direkt efter och 2dagar senare! 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. B

  Såg att någon annan frågade här neda men undrar samma sak om du kanske kan svara här eller i ett inlägg ang dina bristningar, blev dom värre efter andra graviditeten? Jag fick tyvärr jätte mycket med min son, har gått 5 månader sedan han föddes och mår fortfarande så dåligt över dom, blir verkligen ledsen när jag ser dom och om jag hade blivot gravid igen hade jag vart jätte nojig över att det ska bli värre. Låter så ytligt jag vet men jag kan verkligen inte vänja mig vid att se ut som en lila/vit tiger…

 2. Johanna

  Hej Ulrika, jag fick också mitt andra barn men för ca 6 månader sedan. Under min senaste graviditet hade jag sjuka problem med min mage efter också. Nu fick jag tyvärr lov att göra ett urakut snitt för att det handlade om liv och död så det gjorde också sitt till att magen va extra dålig efteråt. Men jag drack under graviditeten lactulos och var superglad att jag hade det med mig till efter graviditeten för det går så sjukt mycket snabbare att få igång magen. Jag drack bara enligt anvisningarna på förpackningen och det funkade toppen. Lactulos finns att köpa receptfritt på apotek. Dessutom går det att ge till barn och bebisar vid förstoppning. Lycka Till!

 3. Olivia

  Köp en påse plommon. Skör de i små bitar och koka tillsammans med lite vatten. Tills det blir en puré. Ät en halv kaffekopp ( den mindre varianten av kopp) häll på ovispad grädde. Brukar funka jättebra till förstoppade magar. Lycka till !

 4. Evelina

  Movicol som finns på apoteket kan du dricka. Är man rätt så förstoppad ta 2 påsar, annars kan man ta 1 påse varje morgonen tills magen sätter igång igen! 🙂

 5. Helen

  Vad härligt Du mår så bra ? Vad fuskigt med hemorjder bara en dag jag har jätte ont av min gått 10 veckor med ? Lite för feg för söka hjälp då på 8 veckors kontrollen sa hon den försvinner av sig själv. Men 10 veckor känns lång tid att gå med det . Hoppas dina höfter snart ge med sig . Vad fin han är lille Hampus och självklart storebror med ? Kram

 6. Josefin

  Hej! Fick du några fler bristningar eller blev dem du har värre denna graviditet? Har några sen min graviditet och är rädd att de ska bli värre eller fler när/om jag blir gravid igen! Kram

 7. Lotta

  När jag jobbade på BB som uska så serverades alltid ananas till mammorna under frukosten just för att få igång magen. Jag har inte provat själv men om man gillar det kan det ju inte skada ?

stats