Ulrika Forsberg

”Den perfekta mamman” 

Jag är så less på att alla ska jämföra varandra! Men ska vara å göra allting perfekt! 

Mammor som ska motionera å träna helst Max en vecka efter förlossningen för att se ut som innan man blev gravid eller bättre! 

Man ska veta exakt hur de är att vara mamma direkt när man blivit de! 

Man ska tillfredsställa sin man å ge honom avsugningar under tiden man själv läker där nere!  

När barnet ska börja äta, ja då jävlar ska man stå å laga massa egna puréer å frysa in! 

Samma med bröstmjölk, de ska frysas in allting! 

Barnen ska vara ute varje dag! 

Sovtiderna ska vara exakt på minuten!

Allt ska va så jävla perfekt! Annars är man en dålig mamma?! 

Nä! 

Sluta jämför med varann! 

Mår barnet bra? Ja då har du gjort ett jävla bra jobb som mamma! 

Ibland får Villiam kexchoklad bara för att jag vill få tyst på honom å vila mitt psyke en stund! 

Tven här hemma stor å går hela dagarna med barnfilmer! De tycker han om! 

Vi går ut de dagar då min kropp orkar de! Vilket inte är jämt (speciellt inte nu när man har två stucken också) jg har inte kommit in i rutiner med två stycken än! 

Jag lagar sällan mat! Blir därför oftast burkmat med lasange till Villiam på lunch! 

Sover gör han oftast mellan 11-1 på dagen! 

Men är jag helt slut efter en jobbig natt så kan jag styra de genom att Villiam får sova fram till 10på morgonen istället! 

Just för att jag kan vara helt slut ibland! 

Å suger av min man pga jag nyss fött å inte kan ge honom sex! Haha! Dummaste jag hört! Han kan vänta han också! (Alex begär inte de heller) va bara ett förslag på hur många kvinnor har det! Deras man kräver att dom gör något eftersom hon inte kan ge sex! 

Å få tillbaka min gamla kropp, ja de vore ju kul! Men något som är ännu roligare är att bara komma ner på jorden, vara nöjd för stunden, njuta, ta promenad för att det är skönt å inte för du ska förbränna allt du åt under dagen! Ät de du vill! För gudsskull, din kille får älska ditt nya ett tag! För vad vi kvinnor får igenom är galet mycke, så varför stressa så jävulst hela tiden me allt? Slappna av å låt de ta tid! Herregud, vi ska leva flera flera flera år! Vad gör de om man har lite degig mage å måste köpa en storlek större i ett år då tillexempel? Vem bryr sig?

Jag tycker de finns alldeles för många ”regler” på vad en mamma ska göra för att vara en bra mamma! 

Herregud! Slappna av! 

Är barnet glad och mår bra? Ja då är du en bra mamma!! 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Camilla

    Skulle du inte kunna berätta lite kring hur du tänker med enkel vagn och syskon vagn? Jag har en son på 20 månader och väntar en till om 4 månader. Ska man köpa en syskonvagn, ståbräda eller vänta och se. Förstår att det är individuellt från familj till familj hur mycket man är ute och framförallt hur ens barn är. Men tänkte mer höra hur du tänker, om du vill dela med dig förstås ?

  2. Elina

    Det gäller även hemmet, jag själv kan känna en sjukt press på att allt ska vara i toppskick. Alltid städat och allt ska vara perfekt. Har en son på två år och jag får ångest så fort någon ska komma hit, allt i dag ska jämföras och det pratas alltid så sjukt mycket. Jag är ensamstående mamma som vill ge min son allt! Men då kommer alltid pressen..de ska vara tomt i tvättstuga de ska vara nystädat och alltid hemmagjord mat! Men hemma hos funkar det inte så..därför tar jag aldrig hem folk heller.. vi skulle ha kalas för han imorgon men jag fick panik och strunta i det! Bara för ja är rädd det ska pratas och påpekas sen..

  3. Cissi

    Så bra skrivet????! Jag hör hur flera av mina vänner ursäktar sig eller klagar på att man inte kan komma i kläderna än. Men snälla, andas en stund. Det tog ju liksom 9 månader att gå upp dem, man går inte ner allt pä en gång. Som du säger, tänk om alla bara kunde njuta och sluta jämföra sig med alla. Fan vad skönt de vore. Sen är jag jätte impad över de som lyckas få allt att flyta på, vad kul för dem. Men alla är olika. Det vet vi, det lär vi oss från barnsben.

stats