Ulrika Forsberg

Djungel med vagnar

Hej!:) 

Jag tänkte jag skulle göra ett snabbt inlägg om hur jag tänker kring vagnar!:) 

Det är ju en galen djungel bland alla märken, modeller å allt! De viktigaste är ju att hitta en som passar dig!:) 

När jag skulle köpa min första vagn till Villiam så blev det en klassisk otroligt fin vit Emmaljunga i läder! Dom är ju såå fina! Å emmaljungan är ju helt klart bästa vagnarna genom tiderna 🙂 rejäla vagnar!:) 

Men villiam började tidigt med sittdelen, då kände jag direkt att sittdelen inte va någonting för oss, jag tyckte den vart klumpig å alldeles för låg!:/ 

Då köpte jag en brio smile! Den tyckte jag verkligen om, sittdelen va perfekt! Fullt liggläge som gjorde det jätte lätt att natta Villiam där i! Å den va hög och bra för mig och min rygg (jag e ändå rätt lång) smidig att köra, få ut å in i bilen! Hjulen fram va låsbara, villen va bra om man skulle köra på grus eller snö!:) så jag va absolut nöjd med den!:) 

Men vagn-nörd som jag är så va det dax för vagnbyte igen kände jag efter ca 1år,

Vi hade ju en Stockholm stroller ifrån elodiedetails, oxå väldigt lättsam resevagn att ta me!:) 

Men brion va dax att byta ut! 

Då blev det en sport vagn ifrån Anexbaby 

Hittills har jag bara andvänt sittdelen till Villiam, å både jag och Alexander är väldigt nöjda! Dämpningen i denna vagn är ju helt gudomlig! Vilket verkligen är skönt när man ska ner för trappor eller något (då man är livrädd att barnet ska få hjärnskakning eller nåt av dom hårda dunsarna) så denna vagn är helt fantastisk på de viset! 

Väldigt lik brion egentligen, just hur man fäller ihop å att den är hög och så! Framhjulen på denna är något större än på brion vilket gör den ännu mer lättkörd i all terräng 🙂 

Å nu har vi bäddat mysigt i liggdelen till lillebror! ☺️

Ja så hittills är vi väldigt nöjd! Å den är ju galet snygg! Å just där jag bor så är inte en sån här vagn så vanlig, jag har inte sett en enda som har en 😛 vilket gör de ännu roligare! 🙂 den finns i många färger oxå!:) jag valde en vit/grå/blå just för de e lite ovanligare å kul med färg!:) 


Å gissa vad jag gör just nu!? 

Jo sitter hemma i soffan å väntar på att posten ska komma å leverera en till vagn hem till mig 😀 oxå en enkelvagn, en vit/svart! Ni får se vad det är för vagn när den kommit, ska blogga om den då och mitt första intryck av den 🙂  

Sen så har jag varit på jakt efter den perfekta syskonvagnen för oss! 

Först va vi inne på en smal, nivet när ena barnet typ ligger under den andra, men dom tankarna försvann väldigt fort då jag inte alls tyckte om tanken att dom inte skulle vara bredvid varann å inte se varann :/ 

Nä, sen va jag inne på en bugaboo, jag va stensäker på att de va den vagnen vi skulle ha, så praktiskt med att kunna trycka ihop den till 1vagn när man bara körde runt på 1barn, dessutom va dom Ju snygg å allt! Så ja, bugaboon skulle jag ha,  satt å kollade lite på dom på nätet, å efter flera veckor så fick jag en vändning å ändrade mig totalt, sittdelen till bugaboo tyckte jag inte om, jag tyckte det såg så oskönt ut för mitt barn som skulle sitta/ligga i den! Ja.. Så min sökning på den perfekta syskonvagnen fortsätte, så kom jag in på emmaljungan igen, en doubleviking, sittdelen och liggdelen va något jag tyckte om! 

Ja tycker den ser lite konstig ut när sittdelen är på, lite som att själva sittdelen inte sitter fast i chassit utan typ svävar ovanför 😀 haha! Svårt att förklara! Men just nu så känns ändå den vagnen som ”the one” 🙂 va på lekia igår å tittade lite på en!:) så isf beställer jag hem den nya årsmodellen som kommer ut nu! 🙂 OM jag inte hinner ändra mig igen:P

Så vi kommer ha enkelvagnarna kvar, utifall vi vill på stan å kanske kolla lite på olika håll jag och Alex, å de kan va skönt att gå med en vagn å ha Ett barn var! 🙂 

Ja jag tycker iaf att de kan vara praktiskt att ha 1enkelvagn var till barnen och en syskonvagn när man är själv med dem, kanske inte så ekonomiskt dock 😛 

Men ja, så har jag tyckt om mina vagnar och så tänker jag om syskonvagnen!:) 

Blir spännande att se om min andra vagn kommer med posten idag eller måndag!:) ska iaf visa den för er här på bloggen direkt den kommit!:) 
Kommentera gärna om ni har nåt annat tips på vagn! Eller kanske någon vagn ni inte alls vill rekommendera?:) kul med andras åsikter å tankar!:) 

?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Alexander

  Hej Ulrika! Så skönt att hitta någon som skriver om det mindre kända Anex märket. Får jag fråga om den skulle passa en 193 cm lång som jag? Den enda vagn som har tillräckligt högt handtag är Stokke (Trailz t.ex).
  Anex finns ingenstans att pröva 🙁

 2. Marika

  Kan verkligen rekommendera Emmaljungas Double Viking. Vi har dem till våra två barn som de är 20 månader i mellan 🙂 smidig vagn och vi är verkligen super nöjda! 🙂

 3. Amanda

  Har en dubbel Viking Grey med vitt chassi till mina pseudotvillingar bor i Göteborg . Älskar vagen barnen lika så

 4. Amanda

  Våran äldsta dotter är också född april2015 och lillasyster kom för 8 dagar sen 🙂 innan hade vi en brio go som vi älskade och nu köpte vi en bugaboo donkey och sen en rejälare sulky med riktiga däck inte sånna smala som på en resevagn.perfekt när vi bara vill ha med äldsta ut just nu eller om vi vill ut på skilda håll eftersom donkeyn går att göra till enkelvagn 🙂
  Än så länge är vi supernöjda !hoppas ni också blir de med emmaljungan och de andra enkelvagnarna

 5. Anna

  Vi är supernöjda med vår super viking! Får se om vi använder den som syskonvagn framöver (tycker heller inte om att en sitter under) eller om det kanske blir en bugga då. Är det inte så att double viking är två vanliga vikingdelar bredvid varandra? För i så fall är dem väldigt smala! Inte alls som superviking. Det var även en i barnvagnsbutiken som sa till oss att vanliga viking inte är gjord med tanke på barnet, utan för föräldrar som vill ha en liten vagn. Ett tips bara, så ni inte ångrar er. Bäst hade varit superviking som double! ?? Lycka till med vagnköpet!

  1. Lea

   Jag tycker det har varit problemet med de flesta syskonvagnar vi kikat på, att de ska vara anpassat för storstadsmiljöer och vara små och smala. Jag tycker dock att dubbelvikingen som vi köpte är helt okej, men då köpte vi inte 735chassit utan det bredare. Där vi bor behövs ingen extrasmal vagn, vi åker aldrig bussar eller har någon hiss man ska in i, men om man som vill ha individuellt vändbara sitsar fanns inte mycket välja mellan. ?

stats