Ulrika Forsberg

Hur de hela startade!

Heeej alla fina ni ? längesen man va så positiv å glad i ett blogginlägg! Haha! Å varför? 

JO FÖR LILLEBROR ÄR HÄÄR 😀 

Åh vilken lättnad å vilken glädje!:) 

Allt började såhär. 

Han ville såklart inte titta ut av sig själv innan måndagen! 

Men på söndagen kom min mamma hit eftersom hon skulle hjälpa oss med ville medans vi blev igångsatt där på måndagen. Men vi åkte in redan på söndags natten, vi va inne runt 03:00 tiden och skulle vara där för igångsättning vid 08:00, vi åkte in just för att jag hade sån fruktansvärd klåda över hela kroppen, så jag låg vaken å kliade å fick bara panik! Så för att jag inte skulle vara helt slut å färdig så åkte vi in redan på natten. Blev undersökt när vi kom in, öppen ca 3cm och inga värkar… dom ville inte sätta igång mig redan då eftersom en doktor va tvungen att göra en bedömnig på mig under morgonen. Så jag fick tablett mot klådan samt en insomningstablett! Sen fick jag och Alex ett rum för att gå å sova litegrann! Vi skulle sova så länge vi kunde å sen ringa på klockan när vi vaknade! 

Jag tjatade på Alex hela tiden å sa att jag aldrig skulle somna (de kändes verkligen så) men runt 6tiden somnade jag,sen sov jag rätt dåligt, va på toa 3gånger och vaknade å ringde på klockan strax innan 9! Så ja… ca 2timmars sömn kanske de blev, jippi 😛 inte superpigg, menmen!:) 

En barnmorska kom då in å ställde lite frågor om hur de kändes allting, dom va ju väldigt skeptiska på om dom verkligen skulle sätta igång mig, jag hade knappt sammandragningar å inga värkar å tappen va inte helt utplanad! Men hon undersökte mig å sen gick och frågade en doktor! 

Jag blev så besviken å tänkte direkt att jag aldrig skulle få bli igångsatt..

Men sen kom hon in å sa 

– ja men då kör vi då!:) 

Å då började ju allvaret! Herregud vilken känsla att höra den meningen! Så kul, peppande å skit läskigt!

Vi följde me barnmorskan till förlossningen å fick ett rum där (lite nostalgi att vi fick exakt samma BB-rum och förlossningsrum som när vi fick Villiam) 🙂

Väl inne i rummet så satte hon en nål i armen för att vi skulle koppla på droppet lite senare, sen tog hon hål på hinnan (alltså så att vattnet gick) de tog ca 10minuter sen fick jag starkare å starkare värkar, hade ca 2minuter mellan värkarna! Dom kom in med min matbricka som dom hade sparat, fick i mig nån tugga bara. Värkarna gjorde fruktansvärt ont i magen, så jag började faktiskt ställa lite frågor om ryggbedövningen, jag va väldigt inställd på att inte ha bedövning! Men jag kände att jag va alldeles för slut i min kropp för att orka den smärta jag hade! 

Så efter att jag fick prata lite med min barnmorska å fråga lite om bedövningen så bestämde jag mig för att ta den! 

Jag va då öppen 4cm å klockan va ca halv2 hon tog hål på hinnorna runt klockan 11. 

Narkosläkaren kom in och satte sprutan i min rygg, jag satt sittandes lutandes mig Alex under tiden!

De spände rejält och kändes lite ont! Men gick snabbt å lättsamt! 

Efter de så bara tok sjönk mitt blodtryck, jag vart helt väck! Yr, kunde inte öppna mina ögon, hela svimfördig å illamående! Ja de va lite läskigt, jag va helt borta ett tag! 

Började spy mängder! 

Men efter de så släppte de. Bedövningen hade börjat värka och mitt blodtryck gått upp, så jag mådde jättebra! Kunde ligga å vila i sängen! Superskönt! 

Sen va jag helt plötsligt öppen 7cm å efter ytterligare 40min så va jag fullt öppen å skulle krysta när jag ville! Haha! Allt va så overkligt, för jag hade inte ont, å allt va så lätt! Helt fantastiskt med bedövningen iaf!:) 

Så började allt! Ska berätta fortsättningen en annan dag! Nu känner jag att jag håller på att somna:P klockan är 04:16, så måste vila lite nu!:)

Men jag delar med mig utav lite bilder här på min andra lille prins, vår lillebror ❤️

Och några otroligt charmiga förlossningsbilder på mig (innan ryggbedövningen) haha! 


Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats