Ulrika Forsberg

Inte roligt Veterinärbesök…

Dagens dilemma va de vanliga.. vad ska man äta till middag? Haha.. vart ett jäkla velande hit å dit! Men tillslut så blev de strips å fläskfilé. 

Efter maten så tog vi barnen i varsin vagn och hunden på en timmes promenad, såå skönt! Vi borde ha de som rutin att göra de varje dag! 

När vi kom in fick barnen ett varmt bad medans jag bäddade rent i sängen. 

Så nu ligger vi i nybäddad mysig säng och Alex målar å slipar en vägg medans! 

När barnen somnat blir det spännande film å mys:) 

Hur ser er kväll ut? 
I morgon bitti så ska jag upp till veterinären igen med foxy för ett ultraljud på livmodern! Håll alla tummar och tår! 

För såhär är det. 

Ja har ju min älskade st bernhards hund foxy som jag haft nu i 8,5år

Hon har aldrig varit sjuk eller någonting annat än halt en gång tidigare. 

Men i måndagsnatt så märkte jag att något va fel! 

Hon va ute och kvällskissade runt 12på natten innan jag gick och la mig, sen runt 3tiden så gick hon runt runt i hela nedervåningen och gnällde, jag gick tillslut ner och släppte ut henne då jag Tänke att hon ville ut. 

När jag kom ner så hade hon kissat både i hallen och i köket, de har aaaldrig någonsin hänt innan, å med tanke på att hon hade varit ute 3timmar tidigare så kändes de så konstigt! 

På morgonen så ringde jag veterinären, fick tid några timmar senare. 

Min Mamma åkte 20mil framåtillbaka in till mig för att följa me:)

Väl uppe hos veterinären så va hon så pigg och glad:) lite stela leder men annars fin. Och stark rygg sa dom! 🙂

Sen skulle veterinären hämta en plastbytta så vi kunde gå ut och ta en kissprov, då helt plötsligt så va de som att vattnet gick på foxy, och hon märkte liksom inget, de bara sa poff! Jätte konstigt. 

Men veterinären trodde också stt foxy hade blivit lite dement (hon är ju ändå gammal) 🙁 

Menmen, vi gick ut ändå och lyckades få några droppar till ett kissprov! 

Jag kände mig dock väldigt lugn, jag hade innan grinat hela morgonen för jag trodde jag skulle behöva avliva henne, men när vi väl kom till veterinären så kändes allt bra, hon va så pigg och veterinären sa liksom bara att hon såg fin ut och så. 

Men när kissprovet kom tillbaka så visade det sig att hon hade urinvärksinfektion (vilket är vanligt) så hon fick penicillin. 

Men hon sa också att hon hade misstänkt inflammation i livmodern..

Om hon skulle ha de så är det operation som gäller! Dock så skulle dom inte rekommendera att jag gör de på en så gammal hund! 

Mitt hjärta brast då alltså.. 

de kom som en chock! 

Först jätte orolig sen cool lugn å sen helt plötsligt orolig igen! 

Så i morgon får vi reda på läget! 

Håll alla tummar och tår på att min tjej är frisk och blir kvar här ❤️❤️

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sara

  Gud vad tråkigt!!
  Väldigt märkligt också att veterinärerna säger så olika, min pudeltik drabbades nämligen också av inflammation i livmodern när hon var 8 år men vår veterinär tvekade inte en sekund utan hon sa att hon självklart skulle opereras? Idag har min älskling 12 år och fortfarande pigg och glad ??
  Hoppas verkligen att allt går bra för er??❤️❤️

  1. Frida

   En pudel kan leva upp till 12-14 år en stor hund som foxy blir i snitt 8år. Hade din pudel varit 12 år med en livmoderinflammation hade vet säkert sagt samma som ovan tyvärr. Det är olika för olika raser och hälsotillstånd 🙁 Hoppas foxy kryar på sig!

stats