Ulrika Forsberg

Mindre roligt till sommaren 

Ja nu är sommaren verkligen här känner jag:) 

Så dax att plocka fram lite sommarkläder! 

Men jag har ett problem (som jag alltid haft)

Irriterad hud och inflammerade hårsäckar! 

Alltså mina hårsäckar är inflammerade även om jag inte rakar!! 

Låter jag håret växa ut ett tag så är det ändå röprickigt i botten liksom. 

Å rakar jag så bara eskalerar de! Blir prickigt å svider på benen, samt hårstrån som ”fastnar kvar” i huden! 

Å bikinilinjen blir prickar å typ varknölar av inåtväxta hårstrån å infektion!! 

Bikiniområder är värst!! 

Vilket såklart gör att jag inte går runt i bikinitrosor! 

Men vad gör man? 

Jag har testat allt, slipning, rakning, alla olika krämer, vaxning, epilera, å massa produkter, inget hjälper! 

Jag funderar på IPL hårborttagning, men de e ju så jäkla dyrt.. å man måste ju göra om de så många gånger.. 

men funkar de? Blir man liksom hårfri? 

Tror de att de funkar för mina inflammerade hårsäckar? 
HJÄLP MIG!!! 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Natalie

  Hade samma problem som dig men jag kände inte att jag ville lägga så mycket pengar heller på behandlingar. Började noppra bikinilinjen med pincett istället och det funkar hur bra som helst så jag har börjat noppra fiffi också så mycket som det går. Inga mer finnar!! Eller röda prickar. Gjort detta i 2år så håret har nu blivit mycket tunnare

 2. Alexandra

  Har gjort 6 stycken permanent hårborttagning (laserbehandling) på mina ben endast nedre delen och de har absolut gjort bra resultat men de växer fortfarande ut men inte alls samma mängd och o kvalitén på håret är tunnare. Hade extremt mörkar hårstrån o grova. Tycker du ska besöka olika salonger och höra vad dem tycker för har du för ljusa hårstrån går det ej. Så va noga med vem du väljer så de ej lurar dig. Sen vaxar jag bikinilinjen och mellan gångerna plockar jag själv med pincet. Lycka till ?

 3. Ellinor

  Tips om du rakar! Vet inte om det är du på bilderna men den rakhyvlarna är inte bra, jag fick också jättemycket röda prickar när jag använde engångshyvlar och dåliga hyvlar. Har nu en med rörligt blad om typ 5 st sådana där små knivblad och får aldrig prickar i bikinilinjen längre. Låter alltid håret växa ut en liten bit mellan varje rakning, gör man för ofta och när det vara är lite stubb så blir det irriterat och prickigt.

 4. Kattis

  Har du testat att vaxa? På mig Funkar det super och det är så skönt att slippa raka var o varannan dag samt den irriterade huden ??

  1. Kattis

   På salong alltså? Dom smörjer o rengör huden noggrant så då slipper man den röda irriterade huden som kan uppstå när man vaxar själv.

  2. Ida

   Jag kör brasiliansk på spakliniken och vaxar benen själv med förlimmade remsor. Det är toppen! Håret blir glesare och glesare och växer inte ut lila snabbt???

  1. Elin

   Har exakt samma problem och jag gillar ju att gå runt i fina underkläder o bikinis men de är svårt när de är röda prickar hela tiden. På mig blir det endast irriterat vid bikini linjen och i de området??

 5. Sara

  Jag hade exakt samma problem som dig men efter att ha gjort IPL två gånger bara(inte klar än) så är dom röda prickarna o allt de andra helt borta så testa de!

 6. Amanda

  Jag har PRECIS samma problem som du, tyvärr. Har provat lasra bikinilinjen 5 eller 6 gånger. Allt är inte borta, men det är betydligt mindre hår. Så, problemet finns ju ändå kvar bara inte lika mycket eller tydligt. Kom ihåg att laser tar bäst på ljusare hud och mörkare hår.

stats