Ulrika Forsberg

Tankar å förhoppningar inför kommande förlossning..

Nu ligger jag i sängen å slappar lite, på toook för trött idag oxå med ännu en natt med lite sömn :/ 

Men en liten stund vila till i sängen innan jag hoppar upp å fångar dagen!

Kom å tänka iaf lite på kommande förlossning, galet att de ca bara är 3månader kvar..:D 

Undra hur de hela går igång, kommer man känna av värkar hemma å åka in? Kommer vattnet gå som gör att man åker in? Kommer man ens märka något denna gång innan man åker in? Eller få en blodig slempropp? 

Kommer han vilka komma ut redan i vevka 36? 38? Eller vill han ligga kvar till 41? 42? 

Ja, alltså shit va spännande, jag hoppas nog på att vattnet kanske går här hemma. Eller att jag är kvar hemma med lite värkar så jag hinner öppnas några cm innan man åker in, å kanske kommer in öppen ca 7cm, de hade varit såå skönt!:) 

Sen hoppas jag såklart på en lika snabb och smidig förlossning som jah hade med Villiam, å utan nå komplikationer! De jag e mest rädd över är att de ska ta närmare 12 timmar på förlossningen å att något ska gå fel:/ lite rädd för att det ska bli akut kejsarsnitt, att han inte kommer ut så dom måste dra ut honom eller att jag ska förlora för mycke blod, dom grejerna oroar mig mest :/ 

Men Villiam gick ju allt så bra! Förutom mitt nervkläm (som jag hoppas ja slipper denna gång) 

Å sen hoppas jag att jag inte ska behöva någon smärtlindring/bedövning denna gången heller, utan hoppas jag kan fixa det med att andas mig igenom de hela även denna gång!:)

Ne, men ska inte sitta å tänk så mycke, de går ju som det går, huvudsaken min lilla kille i magen vill titta ut frisk å hel:) 

Hur har ni upplevt era förlossningar med nummer 2?:)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sandra

  Med min son tog det tid.. 20 timmar. Nu när lillasyster kom så fick jag krystvärkar i bilen på väg till BB. 30 minuter senare var hon född ??

 2. M:et

  Vet inte om du e så mkt bättre just nu Jessika. Även om hon skrivit ut hela namnet o sen ändra några bokstäver. Så för dom som bara hört talas om de hela. Dom får nu reda på av DIG vem som gjort de. För även du har skrivit ut namnet! Ne fy för o spotta på folk o göra samma sak.

 3. Amanda

  Min andra förlossning va såååå skön! Eller va en förlossning är ju aldrig skön men den va så mkt smidigare än den första! Den andra startade med att vi körde färdknäppen och 2 SEK efteråt lägger jag mig i sängen och Bang där kom värkarna direkt med 2 min mellanrum! Allt gick jätte fort! Va redan öppen 3 cm när vi kom in 2 timmar efter myset. Allt gick toppen och kunde föda sonen utan bedövning. EDA kickade aldrig igång på mig då narkosen kom försent. Va uppe och sprang typ 2 timmar efteråt oxå haha! Lycka till!<3

 4. Jessika

  Ville bara säga att ang ditt inlägg om barnet som skulle dött så är barnet INTE avlidet …förstår inte hur man kan lägga ut namn o fakta som ej stämmer…visst kan man skriva vad man känner men ingen har rätten att skriva osanning o lägga ut namn ….stackars den familj det gäller men nu vet ju alla vilka dom är tack vare dej ….tänk först innan du skriver nåt på nätet?

  1. ulrikaforsberg

   Men snälla du, jag skrev inte ut hela namnet, jag lämnade en bokstav i både för å efternamn! Å visste med 100% att de va han!
   Sen så skrev jag att jag hört att barnet avlidit efteråt, vilket inte var fakta! Å snälla du, hand namn fanns över hela nätet innan jag hade lagt ut de! 😀 haha!

 5. Sandra

  Min andra förlossning gick undan, hade haft lite värkar under natten men inget som gjorde riktigt ont, utan jag kunde sova. Vaknade sen kl 6 av en ordentlig värk, vi åkte in till förlossningen och var där strax innan 7, hade så ont vid det laget och vid 7.15 fick vi ett förlossningsrum och 7.32 kikade lillasyster ut:) Jag hann aldrig byta om, min sambo och en barnmorska slet av mig byxorna och skorna när jag lagt mig ner och sen tog det bara 7 min. Det är både skönt och jobbigt att det gick så fort. Man hinner inte riktigt förstå vad som händer och det var ingen paus mellan värkarna men det positiva var att jag inte hann bli trött haha. Var ganska förberedd på att det skulle gå fort då det gick fort med 1an också 6h 30 min.
  Hoppas du får en fin förlossning!

 6. Johanna

  Varför ska ni sälja de nya huset? Ni har ju fått bud på det gamla huset? Kändes som de va bättre å sälja de? Eller trivs ni inte?
  Ska ni flytta tillbaka nu då? 🙂

 7. Jennie

  Min andra höll på att komma på parkeringen. Jag vaknade kl 2 vaknade jag av en värk, det kom ingen mer så jag somnade om. Vaknade 30 minuter senare av en till o en till o en till. Laddade ner en värkapp o insåg att det var 2 minuter mellan. Ringde förlossningen, ringde barnvakt, väckte sambon o så fort barnvakten kom åkte vi. Vi har 30 minuter till förlossningen. När jag hoppade ur bilen gick vattnet och krystvärkarna började direkt…o kom heeeela tiden. De hjälpte mig in, ner i säng av med brallorna o uuuut med ungen ? Väldigt kaosartat alltihop o sambon var lite blek om nosen ?

 8. Nathalie

  Med min första blev det akutkejsarsnitt efter 11 timmar med värkar eftersom han låg fel, så med dottern blev det planerat kejsarsnitt ! ?

 9. Sara

  Med första blev vi igångsatta i v43. Från etablerade värkar till hon föddes tog det 4 timmar. 4 krystvärkar tror jag det var.

  Lillasyster kom i vecka42, vi hade gått omkring på en loppis på Frösön och jag tyckte att min foglossning var vidrig! Gjorde ont och bebis huvud kändes verkligen i bäckenet. Åkte hem för att göra middag, men så går slemproppen, och från ingenstans körde ”värkarna” igång. Ringde fl(här i ösd) och hon sa att det var bråttom in. Vilket jag inte trodde på, värkarna kändes iiiiiiingenting jämfört med igånsättningsvärkar. Hann iaf lämna storasyster hos svärmor och låg en stund på deras soffa, helt lugnt och avslappad. Klockade ”värkarna” lite och insåg på appen att det var lite väl nära, 2-3 minuter. Svärmor har jobbat på BB så det kändes så himla avslappnat och skönt där och då. Tog bilen och körde igång sätesvärmaren(skönt!) upp på förlossningen där personalen nästan stod och stampade! Frågade varför vi tog sån tid på oss! Haha! Nu kändes det dock att det var värkar, och under undersökning gick vattnet och krystvärkarna drog igång. 8 minuter tog det. Så 1 timme på förlossningen hann vi med! Sen vart det personalbyte och vi vart iväg jagade till BB.

 10. Malin

  Ska bli spännande att se hur framtida nr 2 går då första kom med raket fart. Vattnet gick vid 12 på natten kom in till förlossningen vid 01.40 och 01.49 va hon ute. Så jag hoppas att 2an inte har riktigt lika bråttom ?

 11. Cissi

  De gick fortare och lättare än första förlossningen. Hade en bra upplevelse efter första men andra var mycket bättre på alla sätt. Så hoppas din blir som du vill och att allt går bra.

 12. Sarah

  Spännande och lycka till 😀

  Min förlossning med nummer 2 var en riktig dröm förlossning.

  Hade skolat in E vår första lilla tjej på dagis. Mån, tis och onsdag. Jag kände av på onsdagen att det hände saker men sa ingenting.

  När vi kom hem från dagis så bestämde jag mig för att gå upp och vila lite. Vi var hemma ca 14.00 och jag sov till ca 17.00.

  Då gick jag ner till D&E för att umgås med dem. D frågade hur det var och jag sa att vi får nog ringa så dem hämtar E åtminstone. E’s faster kom och hämtade henne. Usch hemskt, första ggn hon skulle sova utan oss. Då klockan redan var mycket och jag kände att det kommer sätta igång så visste jag att hon skulle få sova borta. Men med två favorit kusiner och faster så löste det sig.

  Jag gick och duschade, la mig på soffan och tittade på en film, jag kände mig lite hungrig och D också. Vi väntade lite till och bestämde att vi skulle beställa hämtpizza. D ringde vår ”standard” pizzeria och beställde.

  På 12 minuter så gick vattnet och värkarna blev starka och tätare. Han blev nervös, ringer pizzerian och säger ”vi kan inte hämta pizzan för vi ska föda barn?

  Vi stannar hemma till 20.30 åker in. Kommer in på förlossningen. Dem sätter klocka och kollar hur öppen jag är. 8 cm. YES!

  Jag behöver gå på toaletten, ställer mig upp. Plask? Då gick vattnet. Sen tog det ungefär 16 minuter och två inandningar lustgas. Där kom vår andra lilla tjej L. 3980g och 53 lång. 6 dagar för tidigt. Utan komplikationer och fullt frisk. Vi åkte hem 08.30 dagen därpå. 10.00 hade vi hämtat en stolt med fundersam storasyster. Handlat på Ica och var nu tväbarns föräldrar på väg hem till vårt hus.

  Har aldrig mått bättre! ❤️

stats