Ulrika Forsberg

Våra smörjrutiner

Hallå allihopa! 🙂

I samarbete med ACO som just nu har en bra informationssida om torr hud och eksem hos barn som heter Hudkollen på LOPPI, så tänkte jag nu gå igenom litegrann hur vi har det med våra smörjrutiner här hemma.

Som många av er säkert redan vet så har vi en son med jättemycket torreksem! Vår Villiam fick sina eksem redan vid 2-3 månaders ålder, å han har det än idag. Men när Villiam va liten så hade inte jag riktigt med koll eller visste så mycket om just eksem.

Vad gjorde jag för fel då? 

Jo för det första så kunde Villiam få bada varje dag, just för att han älskar att bada! Och för det andra så smörjde jag NÄR eksem kom.

Och hur ska man göra?

Bada inte ditt barn varje dag helst.

Och smörj i alla fall 1-2 gånger om dagen (morgon/kväll) och ha inte bråttom! Ta tid på dig, smörj verkligen in i huden, låt det sen torka lite innan du tar på ditt barn kläderna.

Och utöver dom smörjtillfällena så ska du ALLTID smörja så fort huden varit i någon kontakt med vatten, vatten torkar ju ut huden, och just denna årstid vi är i nu är hemsk! Så extra viktigt med snöröjningen nu under denna årstid.

Sen ska du smörja i förebyggande syfte.

Vi smörjer vår yngsta son Hampus som nu är 2,5 månad gammal, just för att vi vill förebygga. Vi vill inte att eksemen ska komma fram helt enkelt! 🙂

 

Här är vår smörjrutin 🙂 

Å till sist vill jag också säga att jag har verkligen testat många olika krämer till Villiam å de är just denna ifrån ACO som faktiskt fungerar riktigt bra tycker jag! Hans hud har fått en helt annan ”yta” eller vad man säger! Han är så len och mjuk i sin hy redan efter första smörjningen.


Och eftersom jag är så nöjd med denna kräm så använder jag även samma märke på produkterna i badkaret och vid smörjning av extra känslig och irriterad hud vid tex blöjbyten.

Så smörj, smörj i förebyggande syfte så våra barn slipper detta torra och kliande eksemen! ❤️

ACO är experter på det här med barns hud, inne på sidan Hudkollen på LOPPI.se kan ni läsa mer om atopiskt eksem, torr hud och eksem hos barn, se filmer med mina bloggkollegor Gabriella Joss, Emil Andersson och Claudia Galli Concha där de bland annat träffar hudläkare, expert från ACO och går en smörjskola 🙂 kika in här LOPPI.se/hudkollen

Minicare kräm är en medicinteknisk produkt. Läs bruksanvisningen noga innan användning.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofia

  Hej! Jag kan verkligen rekommendera en kräm som är mot exem & psoriasis som jag själv har, tyvärr finns den inte i Sverige men går ju att beställa på nätet alt. Om man har någon som åker till England! Epaderm heter den och går att använda på spädbarn samt vuxna! Har ni problem med exem så kolla gärna upp den, den har verkligen gjort mirakel för mig!!

 2. Kristin

  Du är ju fan dum i hela jävla huvet Julia! Skaffa dig ett liv istället för att lägga ortevlig tid på Ulrikas.

 3. lilla c's mamma

  Måste bara skriva svar till Julia!
  Du måste ju vara född med silver sked i mun du! Jag är hemma med mitt första barn och jag behöver ibland min ensam tid, lider av lindrig förlossnings derprision!
  Vi har också två hundar och jisses vad jag kan hata dom två IBLAND, men älskar dom mer än hatar!
  Jag klagar även på min man, härregud det är livet!
  Och om du inte gillar, tål eller uppenbarligen stör dig på det som Ulrika skriver i SIN blogg så sluta läs då! Ingen har väl tvingat dig å läsa?!

  Och till dig Ulrika, de finns tyvärr många idioter här i världen, men gillar å läsa din blogg! Kramar från Finland

 4. Julia

  På riktigt. Din egentid på gymmet är ju bara något du klagar över. (Då du inte gnäller över din man). Du verkar vara extremt bekväm och inte tro att barn förändrar ditt liv(!?) du ska fortfarande ha frihet till att göra vad du vill. Och sedan tyckerb du synd om dig själv och hat stockat dig en rejäl offerkofta. Ena sekunden skiter du i din hund, sedan är det helt förjävligt för dig då hon är hos veterinären. Du är väldigt ambivalent. Dina barn är det bästa du har, andra sekunden är allt ett helvete. Dom är placerad i tv-soffan i princip på varje bild. Vilket känns tragiskt att se. Jag vet inte i vilken värld du lever i. Men i den verkliga så behöver föräldrar jobba för att få ekonomin och livet att gå ihop. Mitt barn går i fsk 8-16 varje dag. Vilken usel förälder jag måste vara. Men dina barn (iaf den äldre) skulle nog må bättre av att fä stimulans och utbyte på dagarna av kompisar och engagerade pedagoger än att ha en sur morsa omkring sig och få sitta framför tvn hela dagarna. Att du ens planerar att skaffa ett till barn är för mig helt ofattbart. Du får ju inte ens ditt liv att gå ihop idag uppenbarligen!!

  1. ulrikaforsberg

   Julia! Jag undrar verkligen varför du sitter och tar dig tid att lösa min blogg för! Att du orkar sitta och läsa vad en patetisk dålig morsa som jag har att skriva? Måste vara oerhört jobbigt att studera mitt liv och hur mina barn har det! Tycker otroligt synd om dig.. hoppas du tycker bättre om dig själv snart så du inte behöver trycka ner andra!

  2. Sandra

   Julia, varför kände du att du bara var tvungen att skriva sådär? Mår du bra nu när du fått spy ur dig?Man brukar säga, har du inget snällt att säga kan du hålla tyst. Förstår att det är lätt som läsare att sitta och tycka, tänka en massa när man läser en blogg men du verkar glömma bort vilken liten del av hennes liv vi ser här. Vi mammor ska peppa varandra inte sitta och trycka ner varandra.

  3. Sandra

   Du borde skämmas alltså! Och du är en vuxen människa men talar som en omogen msk. Ta hand om ditt liv istället ,om du nu stör dig så mycket på henne varför då ens gå in och läsa hennes blogg eller kolla på hennes instagram bilder?

 5. stina

  Hej! Jag känner att jag måste tipsa och sprida vidare detta till alla som råkar läsa! 26 år med atopisk eksem och son med eksem. Den enda fungerande mjukgörande vi testat på marknaden är locobase repair! Den innehåller massor med FETT, något eksemhudar saknar. Den reparerar även redan skadad hud. Rekommenderas av astma och allergiförbundet. Och självklart, svider inte!

  Eksem och mjukgörande ligger mig nära om hjärtat. Och detta är inget spons, jag vill bara starkt rekommendera denna kräm till de som inte hittar något som hjälper mot torr och skadad hud. Tack för mig!

  1. Nellie

   Har en son som lider av torreksem och nu även böjveckeksem riktigt illa i perioder. Provat det mesta men inte locobase. Ska jag göra. Är den receptfri?

   1. stina

    Nellie! Prova locobase repair, den kommer garanterat hjälpa ditt barns hud! Receptfri är den, det enda dåliga är att den är dyr tyvärr. Prova att smörja minst 1 gång / dag, eventuellt 2 ggr om huden är väldigt torr och fnasig.

    Somsagt, denna kräm är den enda som verkligen fungerar på eksemhudar. Fett, fett och återigen, fett! Stort lycka till!

stats