Ulrika Forsberg

Är det något fel på oss?

Haha.. 

ja, vad ska man säga? 

Jag tror verkligen inte att folk gillar mig., eller oss 😀

Vi har hört av oss så mycke till vänner, båda Mina vänner och Alex vänner, frågar om dom är hemma å om vi kan köpa me fika å komma förbi, frågat om dom vill komma förbi på kaffe, middag eller filmkväll! Jag har frågat vänner om vi ska hitta på något! 

Då har dom haft fullt upp, inte haft tid eller så! Vilket är FULLT förståligt! MEN

Efter gång på gång vi frågat å Ingen har någongång ringt upp eller kanske hört av sig tillbaka till oss å frågat om vi eller dom kan komma förbi.. ja då undrar man ju faktiskt vad vi gjort för fel?

En av mina vänner hat varit hit en snabbis och sett/träffat Hampus, ingen annan har ens velat komma förbi!

Inte en av Alex vänner kom hit på kaffe eller nåt när han fyllde år tillexempel, å de värsta va att flera sket i att ens svara på han inbjudan på sms! 
Gillar man inte oss eller mig så kan man väl berätta de, då lägger Ju inte vi energi på just er längre! 

Man blir så trött… 
Många gånger tänker jag faktiskt på att jag skulle välja testa på att flytta till en ny stad! Nytt folk, nya ställen, allt nytt bara! De finns ingenting (förutom min familj) som håller mig kvar här idag! Skulle vara kul att testa något nytt!:) 

Vart bor alla ni? 

Vilken Stad/ställe skulle ni rekommendera? 

??

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. E

  Vi flyttade till Östersund för 3 år sedan och skulle gärna träffa fler barnfamiljer! Vi har en liten busig tjej på 18 månader. Kika gärna in i min blogg och hör av dig om ni vill styra upp något.

 2. H

  Ja, kom hit till Örnsköldsvik. Här finns det alltid tid för fika och häng! Tycker verkligen att folk fikar för lite hos varandra nuförtiden. Minns att man for min. 1gg i veckan när jag var yngre, nu kommer knappt någon alls känns de som.. nä men flytt hit så gymma vi och fikar livet ut med barna hehe ?

 3. Kicki

  Bor i Sundsvall och jag trivs väldigt bra. Lagom stor stad och trevliga människor ? så kom och häng i Sundsvall nått.

 4. Rebecka

  Är uppvuxen östersundare, flyttade till uppsala för drygt 3 år sedan. Fantastiskt stad med många möjligheter samt nära till så vackra naturområden. Rekomenderar stark denna stad, perfekt för barnfamiljer då naturliga mötesplatser finns i tusentals.

 5. Nathalie

  Har inte fått något dåligt intryck av någon av er. Förstår inte hur vuxna människor inte bara kan säga som det är ifall dom inte vill umgås. Tycker ni verkar vara en super familj! /en ösd-tjej som sett er och serverat er

 6. Caroline Holst

  Prata med era vänner om hur ni känner, det kanske finns naturliga förklaringar och om inte så kan de ju få dåligt samvete iallafall ?

 7. Johanna

  Tråkigt att era vänner inte ens kan anstränga sig för er ? inte ok! Bor lite utanför vimmerby ☺ super mysigt och riktigt smålands idyll! Nära till Astrid Lindgrens värld ?

 8. Jessica

  De kanske upplever att de är jobbigt för att du är en offentlig person. Lr ibland blir man bara alldeles för upptagen med sitt eget liv och bekymmer ❤️ De bästa är att fråga dom 🙂

  1. Elin

   Säger också Umeå! Koom till oss! ?? vi har massor för barn (badhus, Leos, museum, öppna förskolor, bra förskolor, parker, aktiviteter osv)., en väldigt ”medveten stad” som försöker tänka på miljön, naturen, kultur och nöjen. Bra med studentliv, utbildningsmöjligheter, stort sjukhus. Bättre väder än Östersund (bott i ösd 3.5 år), större än Östersund och SÅ mycket mer att göra ??

 9. Josefine

  Tråkigt när de blir så och kan inte mer än känna igen mig i de du skriver då de e jag som jagar mina/våra kompisar med och man tröttnar rejält!!? Jag och min man gjorde något liknande när vi flyttade ihop dock inte långt från staden vi båda bodde i utan bara kom ifrån området och staden. Vi är den Lund den början men flyttade ut till en liten by som heter Furulund och vi trivs något extremt? Har en son på 2 1/2år och väntar just nu vår andra son som kommer i juni? De jag vill ha sagt hehe är att man måste inte flytta så långt för att hitta nya vänskapskretser mm räcker med en stad/by i närheten och att gå på öppna förskolor/hitta Facebook grupper eller helt enkelt ta kontakt med kassörskan på Ica/coop?? De gjorde jag och vi är vänner än idag efter 4år hehe visst man kanske verkar lite mysko men vad har man att förlora? 20kr på en kaffe liksom? Ta chansen! Så otrevlig kan du väl inte va?? Tycker inte jag iallafall hehe Stora kramar och puchar från Josefine?❤

 10. Johanna S

  Vilken jäkla dålig stil av dem, fy!! Inte speciellt kul när man får jaga folk på det där sättet, man måste ju få ngt tillbaka annars är det bättre att skita i dem. Jag bor i Arvika – liten men mysig stad i Värmland 🙂 Kom hit och häng med mig så kör vi barnvagnspromenader, fika och filmkvällar med familjerna samt härligt uteliv på somrarna (inte för att det blir så mycket sådant med småbarn men ändå..). Jag har två döttrar, en född i augusti 2014 och en född i november 2016.

 11. H

  Örnsköldsvik!!! Då har du nära till din mamma men ändå en ny stad! du verkar vara en sån skön människa! Tror många mer än gärna hade velat umgås med dig. Kanske känner många av dina nuvarande vänner att dom inte vill tränga sig på när du har så många bollar i luften 🙂

 12. Petra

  Jag bor i Östersund och jag tycker det är bra här men så fort man får barn så försvinner alla och det är jätte svårt att få nya vänner ? Så jag förstår dig/er om att man känner sig ensam och bortglömd nästan. Kram

 13. Sofia

  Ulricehamn! Värdens mysigare stad som ligger i västragötalad. Rekommenderas starkt och det är en aktiv stad som är väldigt familje anpassad ?

 14. AM

  Riktigt illa.. kan inte förstå hur vuxna människor beter sig. Jag och min man bor på Södermalm i Stockholm Och väntar vårt första barn ?

 15. Jannie

  Kolla Karlskrona – en stad mitt i skärgården. Flyttade själv hit för fem år sen och känner verkligen att detta är hemma. Nu har jag och min man fått vårt första barn som är fem och en halv månad 🙂

 16. Carro

  Oskönt att inte svara på inbjudan. Det är nog få personer som skulle berätta att dom inte gillar er, om dom nu gör det. Att dom inte svara tyder väl på lågt intresse därav en viss bekräftelse att ni inte bör lägga energi på dom. Eller?

 17. Camilla

  Kom och häng i Brunflo ? vi har två små barn som är född aug-15 och dec-16 🙂 vi har inte samma problematik med vänner som er men kan tänka mig att det känns surt när ingen vill hänga.

 18. Elin B

  Kom till stockholm! Jag umgås mer än gärna med dig! Jag känner ganska lika bland mina kompisar, väldigt många som har försvunnit sen Vincent kom för 6 månader sen. Jätte tråkigt

 19. Sofie

  Om du slutar klaga över ditt liv och börjar sprida mer energi tror jag fler vill träffa dig. Man orkar inte bry sig om människor som är negativa väldigt ofta, det tar ens energi.

 20. Madde

  Hej Ullis,
  Jag vet exakt hur du känner!! Om vi fortfarande bodde I Sverige så skulle jag absolut vilja umgås med dig du verkar vara en super trevlig och gullig tjej 🙂 sen skulle det var jätte nice att ha någon som du, som har lite erfarenehet, att kunna få lite tips och råd av (eftersom jag är gravid med våran första just nu)

 21. Helen

  Flytta du till Jönköping så kan vi hänga med barnen dom är i samma åldrar 🙂 och verka ha samma intressen iallafall renovera och inredning ? . Ne men känner igen det du skriver mina vänner jag hade innan som inte ha barn hör aldrig av sig så har gett upp känner jag vill heldre ge min tid till dom som oxså vissar att dom vill . Tiden är för kort för slösas bort på människor som ändå inte skulle finnas där om det skulle behövas ?. Kram

 22. Linnea

  Det finns ju andra kommuner i närheten, så slipper ni flytta långt ifrån familjen ? Bor i en liten by några milfrån Östersund, inte Östersunds kommun, men har ändå rätt nära till stan. Trivs jättebra!

 23. Alicia

  Uppsala ??
  Eller ja ett litet samhällle utanför..
  Vi har inte heller så många som ringer oss och vill ses. Vi har en son på 1 år (fyllde igår ?) och sen han kom så hör man faktiskt inte lika mycket från folk. Fast att vi också bjuder in. Så jag förstår din frustration.
  Kom hit annars! Vi bjuder på grillat och en kubbmatch till sommaren ?

 24. Alicia

  Uppsala ??
  Eller ja ett litet samhällle utanför..
  Vi har inte heller så många som ringer oss och vill ses. Vi har en son på 1 år (fyllde igår ?) och sen han kom så hör man faktiskt inte lika mycket från folk. Fast att vi också bjuder in. Så jag förstår din frustration.
  Kom hit annars! Vi bjuder på fika och en kubbmatch till sommaren ?

 25. Denise 25år och 4barnsmamma

  Jag upplevde samma sak när jag väntatade barn nr1. Jag var förvisso 17 och livet innan gick ju mycket ut på att fest osv, och när man inte längre kunde dricka alkohol kunde man tydligen inte heller ens gå ut? Nåja. Idag har jag rensat rätt ordentligt bland mina ”vänner” insett att de inte är så mycket att lägga energi på när man inte får något tillbaka. Några få äkta duger fint! ☺

 26. Victoria

  Förstår precis din känsla. Jag har bara försökt tänka att man växer ifrån folk och att de e inte mig de e fel på. Min familj är de viktigaste för mig och jag har hellre dom än 100 ”vänner” som aldrig finns där i alla fall.

  Jag har bott på lite olika stället, dock alltid i västra Götalands län. Kan säga att där jag trivdes bäst va Töreboda. Så himla mysigt! Alla va alltid trevliga och hejja, såg alltid så glada ut, nästan alltid fint väder, världens finaste sommar ort, inte alltför långt till varken Mariestad eller Skövde, billiga hus och lägenheter. Sitter ofta och tänker på om man i framtiden kommer hamna där. Nackdelen för mig är att de e ca 3 timmar från mina föräldrar och syster. Då dom, min sambo och våran son e de viktigaste för mig så känns de svårt att kapa och flytta. Jag och min mamma har daglig kontakt och ses minst en dag i veckan så de hade varit himla tråkigt att gå miste om de. Men vem vet. En dag kanske man vågar hoppa! 🙂

 27. Amanda

  Samma här! Har vissa vänner som vill ses då och då men känns som det alltid är vi som får höra av oss! Fattar inte vadvi gjort?
  Har en son på 8 månader och det är inte alla mina vänner som träffat honom än… vi bor 30 min från Linköping med bil, men hur svårt är det att låna en bil och åka hit om man själv inte har bil?? Eller att vi kommer in till stan!

 28. Madeleine

  Jag förstår dig precis. Ibland vill man bara göra något nytt. Jag flyttade från min familj till en ny stad för att börja plugga, väl där träffade jag min fästman. Vi har nu valt att flytta till Shanghai i Kina. Det är en väldig omställning att helt byta land men man får en ny förståelse för vilka ens riktiga vänner är och man uppskattar sin familj desto mer 🙂

 29. Anna

  Linköping, finns massa bra områden att flytta till. Barnvänliga/familjevänliga områden med fina hus och massa trevligt folk. Vi bor i linghem!!! Det är bästa bästa , lovar dej;)

 30. Anna

  Linköping, finns massa bra områden att flytta till. Barnvänliga/familjevänliga områden med fina hus och massa trfvligt folk. Vi bor i linghem!!! Det är bästa bästa , lovar dej;)

 31. Sara W

  Jag har aldrig tänkt tanken att flytta, gillar att vara nära min familj och det är här jag känner mig hemma. Men då sambon skulle börja plugga så tänkte vi om och det är jag sååå glad över. Vi flyttade ca 25 mil (faktiskt till Östersund, älskar staden!) och det var ett riktigt bra beslut men också tufft. Sambon har en kusin där, that’s it! Vi var verkligen bara vi. Vi växte som par och som människor. Trivdes verkligen superbra men då sonen kom kände vi oss ensamma och saknade våra familjer så vi flyttade faktiskt hem igen efter drygt 3 år. Vi saknar staden väldigt mycket och skulle gärna flytta tillbaka men då gärna med hela tjocka släkten. 😀 Så vi är väldigt glada över att vi flyttade, för vad är det värsta som kan hända? Ångrar man sig så är det ju bara å flytta hem igen! 🙂

 32. Jennie

  Västkusten va klart 😉 smögen/kungshamn är fint ☺ dock händer de mest saker på sommarn här men mysigt att bo här ändå! Tråkigt med era vänner, ni som verkar vara så underbara människor ?

 33. Emilia

  Har för tre månader sen separerat och när alla ens vänner är par som har barn, då blir man väldigt själv vill jag lova… Första veckan skulle dock alla ställa upp, sen blev det knäpptyst och är det fortfarande ?

 34. amra

  Kom gärna till Linköping …… uschh vet den känslan vi har tappat kontakt med många vänner då vi känns oss utnyttjade så sa vi ju mindre vänner desto bättre de personer är inte värda er vänskap ❤

 35. Terese

  Jag bor i Pargas, i Finland.
  Känner igen mig i det du skriver 🙂 Men jag orkar inte lägga energi på såna människor, jag lägger hellre ner min energi på t.ex. min familj och att göra saker jag gillar 🙂

 36. Elin

  Känner exakt samma sak. Sambon har jättemånga vänner som han träffar ofta medan jag blir hemma med sonen. Känner mig väldigt ensam så flytta till Karlstad :).
  Stallplats kan jag fixa till hästen, vi har lösdrift o boxplatser ledigt 🙂

 37. Bella

  Flytta till Norrtälje!
  En liten håla utanför Stockholm, men är många mammor här å alla är så trevliga! Jag går i en mammagrupp och det är typ dom vännerna jag har, inte många av mina gamla vänner som tycker jag är så kul när jag fått barn tyvärr.. (är snart 21, så inte så många av mina vänner som har barn)

 38. Fredrika

  Hej Ulrika! Har följt dig sen Gravid vecka för vecka då vi var gravida samtidigt och tycker du och din familj verkar jättemysig. Ett litet tips i all välmening; du avslutar nästan varje mening med utropstecken, om det inte är en fråga. Det kan bli lite jobbigt att läsa då eftersom allt känns som utrop. Hoppas du ej tar illa upp och kan testa en vanlig punkt då och då 🙂

  1. Katarina

   Jag håller 100% med, absolut inte mening att var elak men när jag läser inläggen så ”ropar/skrikes” alla meningar i mitt huvud ? Det är lite frustrerande haha.

 39. Therese

  Du är inte ensam om att känna så. Känns väldigt ofta att man är någons andrahandsval, bara för att det passar dom bäst. Jag har slutat att höra av mig. Vilket i sin tur har lett till att jag i stort sett inte har någon kvar. Du får flytta till värmland så kan vi umgås 😀 hehe kram 🙂

 40. Amanda

  Vad tråkigt att ni känner så… eller att människor är så mot er! Jag själv har kanske bara 3 nära tjejkompisar medans min sambo har faktiskt inga kompisar alls. Vi har våra familjer och barnen har sina kusiner men vi umgås inte heller med folk efter jobb/skola. Det är bara på helgerna jag träffar tjejerna ibland eller våra familjer.
  Tråkigt men sant.

 41. Hanna

  Eskilstuna låter som en perfekt stad för er. Jag bor där på en liten plats som heter torshälla lite utanför Eskilstuna.

stats