Ulrika Forsberg

Bebis kommer komma inatt!

Eller vad tror ni?… 

Nu kom vi precis hem, va in på förlossningen En sväng, hade så ont i höger sida magen så va tvungen att åka in! Kunde inte stå eller gå alls! Så vi kollade urinprov och så! 

Som vanligt tar dom en kurva när man kommer in, visade inte en enda värk:( tråkigt! Hade hoppats den skulle visa massa värkar så nåt kanske kunde va pågång ? haha

Men sen kom en läkare och överläkare in å kollade magen, kollade bebis och kände! Visade sig ändå att livmodertappen är jätte mogen å jag är öppen drygt 3cm ? asså! Så kul! De trodde jag aldrig, speciellt inte eftersom jag inte haft en enda värk! 

Så överläkaren satte pengar på att de inte skulle hinna bli nån igångsättning på måndag utan bebis kommer komma innan ☺️ såå spännande å kul å skönt! Jag hade verkligen hoppats på att allt skulle starta av sig själv!:)  så jag håller tummarna på att de blir så!:)

Så jag tror att under morgondagen har vi bebis! (Hoppas iaf) 🙂 vad tror ni? Hur länge tog det för er från att ni va öppen 3cm å tills förlossningen startade?:) 

Med Villiam så blev ju vi inlag vid 3cm å sen tog de hål på hinnan vid 4cm å 4timmar senare föddes han:) 

?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sandra

  Jag var förstföderska o fick en dotter i februari, var inne 00.30 o då visades Inga värkar trots att jag hade det, men då visade det sig iallafall att jag var öppen 4 cm. Vid 02.00 fick jag jämna värkar, vid 03.52 kom krystvärkarna o sen vid 04.16 var hon ute 🙂 från det att jag var öppen 7 cm till 10 cm tog bara 10 minuter, så gick rätt fort 🙂 jag gissar på att din bebis kommer under morgondagen 😀

 2. i

  med andra barnet så gick vattnet på morgonen vid 8 och vid 16 tiden åkte vi in för en kontroll, hade då inga värkar alls men vid 18 började de komma så smått och vid 23 åkte vi in men var inte öppen något och dem ville skicka hem mig men jag stod på mig och gick runder och satt i väntrummet, 1 och en halv timme senare stod jag inte ut av värkarna så då kom där en som ville skicka hem mig med en sömntablett men en annan sa vi kollar hur de ser ut nu och då var jag öppen 8 cm så de gick fort när de väl hände. lycka till ?

  1. Evelina

   Jag blev inlagd vid 22 tiden då va jag öppen 1 cm. Runt halv 7 morgon efter var jag öppen 3 cm och dom kände huvudet så 07:06 var våran son ute ?

 3. Malin

  Med första barnet var jag öppen 6 cm vid 07:00 och hon föddes 23:30 samma dag. Med andra barnet var jag öppen 5 cm kl 19 och han föddes strax före 22 samma dag 🙂 gick mycket fortare med 2:an 😀

 4. Elin-mamma till Oliwia

  De la in oss då jag var 2 cm(mycket pga att jag inte sovot något på 24 h) vid halv 12 på dagen och Oliwia föddes 20.04 ?

 5. Cherry

  Var inne vid 12 öppen knappt en halv CM, kom tillbaka efter 3-4 timmar då va jag öppen 3-4cm och sen va vår prins född 21,33 samma dag, förstföderska och de trodde aldrig han skulle komma samma dag då jag va förstföderska men tji fick dem!

 6. C

  Var inne vid 12 öppen knappt en halv CM, kom tillbaka efter 3-4 timmar då va jag öppen 3-4cm och sen va vår prins född 21,33 samma dag, förstföderska och de trodde aldrig han skulle komma samma dag då jag va förstföderska men tji fick dem!

 7. Sandra bergman

  När jag väntade mitt andra barn så var vi in på fl vid 00/01 och då var jag öppen 3 cm, fick en chock haha. Vi åkte hem och sov, vid kl 6 drog det igång, vi åkte in igen och 07.32 kom lillasyster till världen? Alla är ju såklart olika men eftersom det är det andra barnet för dig med så tror jag nog att bebis kikar ut imorgon. Lycka till!

 8. Emelie

  Åh va spännande Ulrika! Ser fram emot att få se lillebror när han har kommit!❤️

  Jag har ett barn, vattnet gick vid 22 på kvällen, när vi kom till förlossningen vid 01 på natten så var jag öppen 4 cm, sedan kom vår son ut kl 09 på morgonen! Hade en kämpig förlossning och han ville inte komma ut, det var det jobbigaste jag varit med om! Men samtidigt det bästa också❤️

 9. Lina

  Jag gick öppen 3 centimeter från vecka 30.. födde i vecka 36.. så gick så i sex veckor ?. Men förlossningen gick snabbt i stället. Utan komplikationer. Lika med lillasyster.

 10. Louise Karlsson

  För mig tog det 2 timmar från att vara öppen 3 cm tills det att jag var öppen 10 cm ? Men då hade jag gått över 13 timmar med sammandragningar och var då bara öppen 3 cm. 2 timmar senare gick vattnet och då gick vi tillbaka till förlossningen från patienthotellet och då var jag fullt öppen. Så vem vet, det kan gå fort ? Lycka till när det är dags ?

 11. Fanny

  Lycka till när det väl är dags! När jag kom in på förlossningen var jag öppen nästan 7cm utan värkar ? (Mitt andra barn)

 12. Elin

  Vattnet gick hemma 04:10. Var nere på förlossningen 04:30. Var då öppen 3cm. 15 minuter senare öppen 9cm, och 75 minuter senare var han ute 🙂 Lycka till!

 13. Sandra

  Jag var öppen 3cm i två veckor innan första sonen kom! Så det kan ta sin lilla tid ändå? Men han var punktlig och kom på sin BF!
  Lycka till när det väl är dags!!?

 14. Linda

  Jag tror oxå lillebror kommer komma ut till er väldigt snart.

  Första barnet var jag öppen 3 cm när jag kom in till förlossningen och min son är född 4 timmar senare.
  Andra barnet kom in till förlossningen och var öppen 10 cm och min dotter är född 26 min senare.
  Tredje barnet kom in till förlossningen och var öppen 5 cm och min andra son är född 1 timme senare.
  Fjärde barnet kom jag in till förlossningen och var öppen 9 cm och min tredje son är född 11 min senare medan mannen och syskonen fortfarande var kvar ute på parkeringen för att parkera bilen och vänta på barnvakt.
  Femte barnet är lilltjejen på 10 veckor som ligger i min famn just nu. Jag kom in och var öppen 6 cm och 26 min senare är hon född.
  Jag har har snabba och enkla förlossningar och allt brukar vara klart på 1-1,5 timme från första värk. önskar dig stort lycka till när det är dags.

 15. Emma

  Vilken glädje☺ Eftersom det gick så fort för dig med Villiam har ni garanterat bebis i famnen innan morgondagens slut, det tror jag.☺ Hoppas värkarna startar snart.

  När jag kom in till förlossningen var jag öppen 5cm och hade haft värkar i nio timmar redan då. Tyvärr var min dotter inte ute förens 26h senare efter vi kom in på förlossningen, så sammanlagt 35h tog det. Men hon vägde ju 5.3 kilo å! ? Det var kämpigt som tusan. Hade inte sovit på två dygn. Lycka tillnärmelsevis det är dags! ?

 16. Mikka

  Från 3 cm till helt öppen tog 1 tim o sen kom hon ? var nog ingen som trodde eftersom det var 1:a barnet och det var en vecka för tidigt… ?

 17. Sandra

  Jag var öppen 4cm i en vecka, bm på förlossningen sa också att vi skulle antagligen få åka upp på kvällen (lördag) men det hände inget och på fredagen efter blev jag igångsatt ?

 18. Maria

  Tyvärr kan man som omföderska vara flera cm öppen ganska långt innan förlossningen startar. Men det kan ju du ha varit så det är dags i natt ☺ Håller tummarna för det och hoppas det går bra ??

 19. Rebecca

  Var öppen 3 cm vid första vändan till förlossningen (hade en blödning därav oro) men inga värkar eller vattenavgång. Läkaren sa att vi nog skulle va tillbaka snart och att de med största sannolikhet skulle va bebis innan nästa dag. Ki fick vi. Natten till tredje dagen efter första kontrollen kom det till slut en bebis! ? Ska tlllägga att jag inte mådde ett dugg dåligt under dom här dagarna. Kände ingeting alls. Gick bara och väntade och väntade. Men så vid tio tiden på kvällen gick vattnet (Var som på film. Det forsade!!!!) och som en blixt från klar himmel kom även värkarna. Det var noll till hundra på en gång. 4 timmar senare föddes vår älskade son. Som för övrigt är lika gammal som er William. Och dessutom väntar vi också vårt andra nu. Fast har BF i januari. ? All lycka till er! Bamsekram

 20. Mirre

  Jag har 3 barn o alla kom 8 dagar efter BF. Men första var jag öppen 2 cm en vecka nästan sen tog förlossningen 18 h pga av epiduralen. Med andra var jag öppen 2 cm 2 dagar sen kom han efter 5 timmars värkar. O tredje kråvde jag att bli igångsatt efterssom jag var öppen 1 cm nästan en månad. Så efter 4 hinnsvepningar under en veckas tid så kom han efter 15 h värkar. Fick ta hål på hinnorna med alla tre eftersom värkarna avtog emellanåt.

 21. Maja Nyström

  Vad kul och skönt för dig! Jag vart öppen 4 cm och 45 min senare var han ute.. Vet inte hur det gick till men tydligen så var det så? Lycka till! Håller tummarna för en bebis på väg för dig?

 22. Caroline

  Jag kom in 3 cm efter att haft värkar i över ett dygn. 12 timmar senare var hag 4 cm öppen. Ytterligare 12 timmar senare kom tjejen 😉

 23. Veronica

  Med barn nummer ett var så när jag kom in var jag öppen 2cm
  Dock med värkar och vattenavgång och de tog 4h vi kom in. Med andra barnet vet ja inte förvar öppen 10 när ja kom in ?
  Hoppas på ni får er bebis snart, satsar på fredag ☘ Men hoppas den sätter igång av sig själv i alla fall. ?

 24. Ramona

  Jag var öppen 3½cm flera veckor före min igångsättning med andra barnet ?
  Med andra barnet är det vanligt att man är öppen några cm en tid före.
  Lycka till när det är dags!

 25. Therese

  Jag var öppen 7cm när jag kom in och helt öppen en timme senare. Drygt 3 tim och 15 min efter jag kommit in föddes min dotter. Förstföderska?

 26. Tina

  Åh vad spännande? Fick min andra pojke 25/9. Min berättelse är så lång, men kortfattat: Värkar startar 4 på morgonen fredagen 23/9 och han är ute söndagen den 25/9 18.00.
  Min första kontroll var 24/9 kl 07, 3cm öppen och livmodertapp nästan helt utplånad och den 25/9 17.30 är jag äntligen 10cm öppen. Slutade i urakut kejsarsnitt och han är ute 18.00. Var helt säker på att det skulle gå fortare med 2an än med 1an som tog 27h men ikke. Tog en hel helg och lite till? Det viktigaste är ju att jag har honom här nu men han ska få höra hur han plågade sin mamma? Så fint ni får det hemma. Jag är lite som du med inredning och projekt och städ men tänk på att vila så mycket du kan nu. Alla sa till mig att vila men jag skulle bara… hela tiden. Det ångrar jag nu. För utom att vara vaken hela helgen kunde jag inte sova på ett par dagar efter heller pga komplikationer. Så sov sov sov

  Stort lycka till. Jag väntar med spänning? Kram

 27. marie

  Jag har tre barn å med första barnet kommer jag inte ihåg mer än att han var ute efter 40 minuter när dom konstaterade att jag var öppen 5 cm ? med andra barnet tog det 2 timmar från 4 cm och med tredje barnet tog det 1timme ca från tre cm tills han var ute ?
  Så lycka till ?

 28. Marielle

  Jag var öppen 4cm i vecka 31. Då stoppade dom förlossningen. Men jag var ju fortfarande öppen 4cm.
  Sen kom han ut i vecka 39+2 ?

 29. Jessica

  Spännande !! Våran lilla liten kom till världen 7 timmar efter att barnmorskan gjort undersökning ( var då 2,5 cm öppen och mogen tapp) Moa kom ut 01.24 och föddes i juni dehär året ? lycka till när det är dax! ❤

 30. Amanda

  Jag var öppen 2 cm på lördagen och födde på måndagen, mitt första barn dock ? Lycka till när det sätter igång!

 31. Maria

  5 cm var jag då jag kom in och 6 timmar senare var han född. Och det var mitt första barn. Hade dock haft ”småvärkar” hemma ett dygn innan. Men kände redan då fast jag aldrig fött tidigare att det inte var riktigt dags.
  Men det är nog inte lång tid kvar för dig, andra barnet säger dom ju går fortare också. ? lycka till och grattis i förskott till hela familjen.

 32. Lilla L

  Hej!
  Lycka till när det väl startar!
  Det är nog väldigt olika 🙂 När jag kom in på förlossningen var jag öppen 10cm (första barnet dessutom). 2 timmar senare är han född, han låg högt upp därför tog de tid. Jag hoppas att förlossning nr två i vår kommer gå lika bra!

 33. Amanda

  Jag gick över två dagar och fick natten innan molvärk tog en alvedon o gick och la mig på morgonen sa det pang o när jag reste mig upp ur sängen så forsade det fostervatten. 7h senare låg hon på magen hade aktivt värkarbete under hela förlossningen inga pauser alls.

stats