Ulrika Forsberg

De blev inte som jag tänkt med barn!

Ibland kan jag sitta och bara bli så besviken på mig själv. Jag hade min drömbild om vilken supermamma jag skulle bli, att man kan fortfarande ta sig iväg och göra saker fast man skaffar barn.

Jag vill vara hon som leker hela dagarna med sina barn, orkar ta me dom överallt och stå å gunga Å sjunga sitt gråtandr barn till sömn.. 

men ne, istället e man bara trött och mest less, skulle helst vilja att barnen sov 20timmar av 24 och åker helst inte iväg dom.. å istället för att stå och gunga mitt barn till sömns så får jag psykbryt och gråter å svär själv för jag är helt slut i kropp och knopp.

Det är så tragiskt att jag blivit sån, jag är ju inte den jag vill vara… 

såklart så är inte alla dagar såhär, men när en sånhär dag kommer så känner man sig sämre än sämst! 

Jag ska försöka skärpa mig nu och inte låta något gå ut över barnen! De får ju  vara nog. Mina barn är värda det bästa och de ska jag va!

Jag ska även försöka få tillfällen då jag och Alex kan få hjälp med barnen och verkligen sova. Som det ser ut nu så sover vi Max 2timmar per natt.. alldeles för lite, bägge är ju helt väck. 

Sömn behöver alla för att orka me! 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mathilda

  Förstår dig precis, har varit likadant här hemma för ett tag sedan. Har en dotter på 3 år och en son på 1 år, sonen vaknade varannan timme ända sedan han föddes, man orkade inte leka eller engagera sig i något. Man var trött och slut och var barnen sjuka på de så sov dom ännu sämre. Men nu äntligen har de vänt och båda sover hela nätterna, men man orkar ändå inte leka hela tiden med sina barn. De är tufft att ha barn, speciellt när dom är små. Men man är det bästa för dom ändå.

 2. Lina

  TACK för att du skriver såhär! Jag har känt precis exakt samma sak, med två barn tätt och extremt lite sömn.. och så lite understimulans då livet är barn, barn och lite mer barn. Besvikelsen och det dåliga samvetet, så naturligt men känns så fel när man känner sig son den enda med dom känslorna då allt man ser i sitt flöde är glada barn, gungor, utelek och fräscha mammor på egna äventyr. Tack! Så viktigt inlägg! Och helt normalt.

 3. B

  Alltså vilka jäkla dryga kommentarer du får som smyger sig in hit och dit. Kan folk sluta spekulera och tro sig veta hur hela dina dagar och ditt liv ser ut bara för att du delar med dig av lite på blogg/insta.
  Det jag tänkte skriva va att du är inte är ensam! Förstår dig precis när man byggde upp en bild hur fantastiskt allt skulle vara och hur fantastisk man själv skulle vara som förälder. Det är kämpigt men vi måste sänka våra krav. Vi är bra, trots lite utbrott och mental breakdowns här och var.

 4. Hanna Andersson

  Så bra och ärligt skrivet, känner också som du många gånger, och får så ofta dåligt samvete för dessa känslor, speciellt när ”alla” andra föräldrar är så lyckliga och glada i sina föräldrar roller. Tack för ett viktigt och bra inlägg och en bra blogg! Kram

 5. Lina

  Du kanske borde tänka på utbildning.?.. behövs verkligen i dagens samhälle… iaf kände jag så… känner mig så mkt nöjdare med mig själv sen jag satte mig i skolbänken igen. Komma ut träffa folk och göra något på dagarna…

 6. Lina

  Du kanske borde tänka på utbildning.?.. behövs verkligen i dagens samhälle… iaf kände jag så… känner mig så mkt nöjdare med mig själv sen jag satte mig i skolbänken igen. Komma ut träffa folk och göra något på dagarna.

 7. Sylvia - mamma och gravid igen

  Först vill jag säga att du är en fantastisk mamma, det märks!!
  Men sänk kraven… ingen orkar leka hela dagarna, sjunga de gråtande barnen till sömns osv.. sätt istället rimliga krav, så kommer du känna dig som den bra mamman du faktiskt är <3

  1. Emma

   Ett väldigt bra skrivet inlägg, Detta kan bara en klok och mogen person i sitt mödraskap göra!!! En stor kram!!!!

 8. Madelene

  Du är världens bästa mamma för dina barn. Och du är fantastisk. Men alldeles för hård mot dig själv. Försök vila mer! Styrkekram! ?

 9. Kattis

  Jag går igenom exakt samma här hemma. Fick mitt andra barn strax innan dig och har en son på 2 år. Bägge har varit konstant sjuka och sover dåligt. Känns som att man konstant går på knäna.
  Du är inte själv att känna som du gör bara så du vet! Få inte dåligt samvete, du gör så gott du kan!

 10. Sara

  Exakt min tanke idag. Jag har lagt mig i sängen nu 20:45 för att kanske få liiite mer sömn än vanligt. Har dåligt samvete för att jag fått 2psykbryt på äldsta dottern (4år) idag av småsaker 🙁 jag orkar inte ha så här lite tålamod pga sömnbrist. Är så tufft ibland å man känner sigverkligen som världens sämsta mamma! Nu ska jag sova å hoppas jag vaknar upp med lite mer energi och tålamod å att jag inte vaknar upp med halsfluss som jag känner av 🙁

 11. Emilia

  Blir tårögd, jag känner igen mig i allt du säger. Att vara mamma i dagens samhälle… Det är HELT omöjligt! Man kan inte vara så perfekt som alla beskriver sin familj och deras vardag. Alla har ju sina problem och man kan inte vara en perfekt supermorsa så som alla verkar tro. Men en sak är säkert, man är alltid sina barns perfekta, finaste och älskade mamma. För ingen kan vara en lika bra mamma till dina barn som du är. (Även fast man ibland vill sälja dom på blocket.. för så tänker alla mammor någon gång.. och det är okej.) För ibland är det kämpigt. Jag har två söner, 2 och 1 år. Vi har renoverat vårt hus som vi flyttade in i sep förra året. Har en hund som också behöver kärlek och vardgaspusslet som alltid planeras i sista sekund. Jag har kommit underfund med att jag kanske lider av PMS och mår jättedåligt och känner mig värdelös (alltid några dagar innan mens), Men nu ska jag prova äta p-piller för se om min depperiod försvinner eller i alla fall blir lite mildare. Men vi mammor måste vara snälla mot varandra och sluta hetsa och pressa!! Vi är underbara som vi är?? med eller utan träningsbilder, nygräddade bullar, skinande golv och modeklädda barn.. Puss på dig och din familj!

  1. Linda

   Du är den bästa mamman för dina barn, ingen kan vara bättre för dom än du. Ta dagen för vad den är och prova hitta ljusglimtar att glädja dig åt. Du lever precis som alla andra föräldrar av ett påttyckt media samhälle, där man tror att alla andra har de top of the line men de är lika kaos hemma hos dom. ? har en son på 14 mån och bästa kommer om ca 4 v, kommer garanterat att känna precis som dig.
   Håll upp huvudet och vår stolt, du gör ett toppen jobb varenda dag! Stor kram

 12. Evelina Racas

  Slappna av, det är jobbigt att ha småbarn och du är en sjukt duktig och bra mamma! Har följt dig ett tag och jag beundrar dig verkligen! Och visst finns det dagar man är trött och barnen får hålla på själv kanske flera dagar! Men så är det! Du gör ett super bra jobb! Du kanske behöver några dagar sovmorgon och lite egentid! ??
  Du e grym!

 13. Anna

  Förstår att ni är trötta om ni bygger kök hela nätterna. Då orkar man inte med sina barn. Prioritera sömn istället för att vara vaken hela natten så kommer ni må bättre och orka hitta på saker med barnen!

stats