Ulrika Forsberg

Har väldigt Ont:(

Godkväll fina ni!:) för ett tag sedan på instagram så frågade jag er mina läsare vilken vecka ni gravida är i, å oj vad många svar! Jag älskar verkligen att skrolla igenom alla era svar, så intressant att veta mer om er!:) så jättekul att ni tar er tid och svarar på allt jag frågar er om ☺️? 

Idag klev vi upp vid halv9 här hemma, vi gick mer och åt frukost å fixade lite tvätt, sen åkte vi mer till tivolit Lagomt tills det öppnade!:) 

Ville vann 2nallar och mamma vann massa choklad ? pappa hade inte spelturen på sin sida riktigt idag, men vi hade mysigt ändå ☺️ 
När vi kom hem tog vi alla 3 en powernap! Älskar dendär powernapen på dagen! Den är väldigt behövlig ?

 nu ligger jag här nybadad i sängen tsm med en nybadad liten prupp i pyjamas!:) käkat lite vindruvor till kvällsfika och tittar på en panda-film och inväntar att sömnen ska ta oss med storm ☺️? eller iaf ta Villiam med storm, jag ska försöka hålla mig vaken å se en spännande film med min man:) 


⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Nu till rubriken! 

Jag har väldigt ont! Alltså ont i magen, jag har ju bara varit gravid en gång tidigare, å jag vet att alla graviditeter är/kan vara väldigt olika! Jag har ju jätte ont i ljumskar/bäcken och ischias å allt sånt, den smärtan känner jag igen! Men denna gång har jag såå ont i magen, på ett lite obehagligt sätt:/  något jag inte riktigt känner igen! De sitter väldigt långt ner i mitten, nedanför naveln, typ i dehär området ?? 


Man kan inte sträcka ut sig, å de verkligen kommer som ett hugg rätt i magen! Å kan kännas som ett ”håll” som håller i sig ett tag! 

Samtidigt har jag smärta i underliv, en mer skärande smärta! Å ibland känns som man typ vill ”trycka upp” där nere för de känns som nåt vill ut! Typ… Nåt som buktar ut” 

Nån som hänger me vad jag säger 😛  lite svårt att riktigt sätta finger å förklara hur smärtan känns! 

Men är det någon som känner igen sig och har nåt tips eller tanke på varför de är så?  Kanske de är vanligt när man är omföderska? 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. soraya

  Jag har haft samma problem i snart 3 veckor och när jag hade tid hos läkare då sa hon att det låter som urinvärksinflamation som har varit där för länge utan att jag har gjort något åt saken alltså utan att botat den. Nu när jag har tagit antibiotika några dagar så känner jag en stooooor skillnad. Vilken lättnad!! Det kändes innan helatiden som att någonting vill ut från underlivet och kunde ju knappt gå alls? juste jag är gravid i vecka 20 med 3an. Lycka till nu du borde gå o träffa någon läkare är min tips!

 2. Jennie

  Jag hade samma problem i just de veckor du är i! Sedan gick det över och nu är det tillbaka, jag var JÄTTE orolig men fick förklarat för mig att det var mensvärk ? Nu kan jag inte alls sträcka ut mig överhuvudtaget utan att det känns som jag får ett slag i magen ? Är i vecka 35+3!
  Prata med din barnmorska eller annan kunnig! Hoppas allt bara går finfint! ?

 3. Johanna

  Den smärtan känner jag igen och man har ju en fog över blygdbenet som jag hade foglossning i. Kändes precis så som du beskriver. Va sjukskriven för de bla ?

 4. Caroline

  Jag hade liknande då jag var gravid nyligen och då sa min BM att det var livmodern och ligamenten. Livmodern hänger ju i som gummiband och de gummibanden är ligamenten, kan vara nån slags växtvärk. Smärtan i underlivet ksn vara att bäckenet börjar mjukna och luckra upp sig.

 5. Maria

  Hade precis samma sak nu med nr 2, men dem sa att det va ofarligt.. Däremot tyckte jag att det va väldigt obehagligt när det började ”trycka neråt” ?

 6. Maria - Bullmamma Deluxe

  Låter som smärtan jag hade, ligamenten som töjs och sträcks och kan göra riktigt ont! När jag väntade Colin blev jag sjukskriven 1 v för jag kunde inte ens ta djupa andetag ? Men det går säkert över, de gjorde det för mig! Smärtan i underliv kan va förvärkar. Jag hade så att de kändes som man hade en dyngd i livmodern, som om allt skulle trilla ut liksom ?

 7. Nina

  Lite privat, men är du förstoppad? Jag kan få extrem smärta i nedre delen av buken. Känns som rejäla knivhugg. Kan kännas hela vägen till ländryggen. Jag blir liggande av det problemet. Hoppas det löser dig gör dig. Kram

 8. Ellen

  Förlåt för kanske privat fråga, jag är gravid i vecka 32 o magen börjar bli så ivägen för o raka underlivet … Hur gör du eller har du tips? Ska man behöva bry sig egentligen ? ❤️

stats