Ulrika Forsberg

Jag skulle aldrig amma längre än…

Hur har alla ni gjort med amning? Hur länge ammar ni era barn?:) 
Amningen för mig är rätt självklar sålänge de känns bra och jag kan!:) 

Inte för att jag tycker amningen är mysigare än att ge flaska, jag ligger lika nära honom när han får flaska som när jag ammar, så mysfaktorn tycker jag e lika där!:) men jag är lite bekväm av mig, därför ammar jag gärna i början om de går!:) de e ju så skönt att alltid ha maten på sig! Slippa koka vatten å blanda pulver å allt! 

Men sen är jag obekväm Med dehär att amma offentligt, jag tycker inte alls om de tyvärr! De som egentligen borde vara de mest naturliga känns så konstigt å onaturligt att göra inför andra! 

Så när vi är på stan så ammar jag helst i ett provrum eller på en toalett och är vi hemma och har folk så sätter jag mig gärna i hörnet på soffan eller i ett annat rum! Jag är obekväm med amningen bland folk helt enkelt!

Men jag ammar gärna de första månaderna! Villiam ammades till han va ca 4månader! 

Hampus kommer jag amma ungefär samma, Max upp till 6månader! 

Jag skulle aldrig kunna tänka mig att amma längre! 

När barnet blir mer ”me” så tycker jag de känns jätte konstigt! Å verkligen om dom börjat fått tänder/gå och säga mamma också! Nä! De är absolut inget för mig! Jag skulle tycka de kändes lite äckligt (för mig) jag dömer inte andra som gör så! Känns de bra och naturligt för er så är de jättebra! Önskar jag kunde göra de också, de hade ju varit bra ekonomiskt!:) men tyvärr så känner inte jag så! 

Jag ammar gärna första månaderna å sen övergår till ersättning!:)  

De är ju otroligt skönt att alex också kan ta hand om lillen på nätterna å jag kan få sova helt ostört nån natt:) 

Men intressant att höra hur ni gjort, så berätta gärna!:) 
?? 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Matilda

  Jag tänker lite som dig, är alltid nervös när jag ammar på offentliga platser för att få någon kommentar osv, men är mitt barn hungrig så ammar jag henne! Nu finns det jue amningsrum i de flesta gallerior osv så det är skönt. Min dotter blir 7 månader nästa vecka och vi ammar fortfarande, men mest på kvällar och nätter då hon inte somnar annars. Men är vi iväg och det känns krångligt att ge vanlig mat så får hon bröstet men det ska vi dra ner på. Vi ammar så länge det funkar för oss, tänkte också som dig att Max göra det till 6 månader! Men nu fick vi en liten tjej som vägrar flaskan så det fick bli som det blev, men vi ammar nog längst tills hon blir 1 år iallafall och då ska det bara vara natt helst! ? Blir inte som man tänkt alltid och inte visste jag att barn inte bara tog flaskan sådär?! Det har man aldrig tänkt på innan barn ??

 2. Michaela

  Jag känner som dig, obekväm med att amma offentligt tyvärr! Fast de är de mest naturliga som finns – att ge sitt barn mat.. men nä. Har vi folk hemma går jag till ett annat rum.. jag vill amma tills vår lilla kille själv inte vill längre men max 1 år. Han är strax över 4 månader nu.

 3. Veronica

  Min son helammade jag till han var 9 månader. Han fick dock smakportioner och gröt utöver. Sedan visade han tydligt att han inte ville längre men dock vill han amma på kvällen innan han skall sova och det har vi fortsatt med. Idag är han 13 mån och tänker fortsätta ett tag till. Alla är olika och man skall göra det som känns bäst för en själv! ?

 4. Caroline SS

  Jag ammade första flickan i 3-4 månader och var tvungen att stöd mata sista tiden med ersätrning för hon ville inte äta riktigt på brösten och direkt när hon fick ersätrning så total vägrade hon att amma och yngsta ammade jag i 5 månader sedan var jag tvungen att börja med medicin för ms sin jag har. Jag är precis som du jag har aldrig klarat av att amma offentligt tyckte det var jätte jätte jobbigt

 5. Monika

  Fick ha napp när vi ammade då han inte tog tag redigt samtidigt som jag fick stödmata med ersättning efter varje måltid då han inte gick upp tillräckligt, höll på med de i 7 (!!!!) Månader innan jag slutade med amningen och bara körde på vanlig mat och ersättning 🙂 blir det mer barn så tror jag inte att jag kommer amma då jag inte alls gillade det.

 6. Ida

  Hej! Har inga barn själv ännu men har exakt samma tankar som dig om amning! Världens mest naturliga grej men skulle inte kännas bekvämt för mig… och inte heller bland folk. Men sen bryr jag mig inte om alla andra som gör det men för Mig så känns de precis som du beskriver de..

 7. Tove

  Jag håller med dig! Tyvärr ammade jag bara min dotter i två månader då det dels inte funkade för min rygg och sen kändes det aldrig sådär mysigt som alla beskriver de, snarare tvärt om! Så vi övergick till ersättning och då kunde både jag och pappa njuta av myset kring matning! Med lillasyskon som kommer i början på april så har jag tänkt ge det ett försök och kämpa lite mer för att få det att funka med amningskudde osv men känns det inte bra så kommer jag sluta! Och Max 6 månader, tycker barnet blir för stort på nått sätt efter de ?

 8. Emma

  Min mamma ammade min lillasyster tills hon va 2 år! De va inga konstigheter alls och hon hade absolut inte problem med att amma offentligt. Nu är min lillasyster 3 år gammal och än idag brukar hon mysa med bröstet. Luktar på den, myser med den o ibland lägger hon huvudet på den o somnar. Nästan som ett gosedjur!

 9. Lina

  Jag ammar Nova som är 13mån både jag och Nova trivs väldigt bra med amningen, perfekt sätt att mysa på och väldigt lätt och smidigt sätt att få henne att somna på samt så innehåller bröstmjölken så mycket bra grejer ?

 10. Natalie

  Jag ville gärna amma i 6 månader, men amningen kom aldrig igång ordentligt och bebisen var hungrig. Så vi fick ge tillägg och efter att han fått flaska tvärvägrade han bröstet. Jag vande mig ganska snabbt vid ersättning och har landat i det. Men blir lila ledsen varje gång folk är så dömande och typ nedvärderar en för att man inte kunde amma 🙁 Så tråkigt att folk fortfarande ska se ersättning som något dåligt 2017 🙁

 11. Filippa

  Helammade min dotter tills hon var 1,5år. Hon totalvägrade all mat, välling, gröt eller ersättning. När hon var 1,5år började hon äntligen äta lite och jag stödammade tills hon var ca 2år. Ammar just nu en son på 17mån. Helammade tills han var ca 1år. Nu ammar jag flera gånger per dag/natt men han äter lite mat. Han vägrar oxå flaska, välling, gröt. Det var mycket lättare med mina två äldsta pojkar de åt välling, gröt, barnmat, då funkar det lättare att sluta amma. De ammade ”bara” ca 1år. Svårt att sluta när barnen vägrar annat än tutte.

 12. Lisa

  Jag ammade enbart tills dottern var fyra månader..
  Sen började hon äta gröt o lite mat..
  Men ammade henne rätt länge, men bara på morgonen och kvällen…
  Och bara hemma, aldrig ute bland folk..
  Tills hon var typ tre..
  Men det kändes okej för mig och henne..
  Fast det var inget jag sa till någon, var väl rädd att få kommentarer om att det var sjukt och äckligt 😉

 13. Trebarnsmamma

  Min son fyller 4 år om en månad och jag ammar han då och då fortfarande. Det brukar bli om han vaknar till på natten då vi samsover. Förstår inte alls det äckliga med att sitt barn äter? Mina bröst är totalt avsexualiserade när jag ammar.

 14. Sara

  Håller helt med. Amning i början absolut. Men när barnet börjar bli stort nog att dra upp tröjan eller säga ”tutte” då skulle det kännas hel
  konstigt för mig. Alla får som du säger göra som de vill.

 15. Matilda

  Jag försökte med amningen men han svalde mer luft och allt bara rann utanför, så vi körde på pump så ja pumpade slutade med att ge sånt runt 4 månader dö vi märkte att den inte va för fet nog för att han skulle bli mätt och kunna sova på natten. Då gick vi över till ersättning och ger det fortfarande . Tänker sluta med det runt 6 månaders ålder och börja ge han välling istället snart ☺️ Tänkte precis som du med amningen tycker det känns så dumt stt visa bröstet när man är borta eller folk är hos en men de e ju bara av min osäkerhet önska man va den som skiter i vilket , skulle hellre aldrig kunna vara den som amma när barnet kan säga orden eller kan gå känns så fel på ett sätt . Vi alla är så olika ❤️

 16. Josefne

  Jag helammade min son i 10månader och delammar ännu och han är snart 15månader ? Har inte bestämt heller när han ska sluta utan vi tar de som de kommer ?

 17. Evelina

  Ammade 13-14 mån och ör stolt över det och skäms verkligen inte. Hon sög perfekt och felfritt sen bb och har aldrig ens strulat eller behövt hjälp på nåt sätt. Grädde hade jag tydligen enligt Bvc? Kommer amma lillasyster sen minst 9 mån. Älskar att amma och tycker det är det bästa som finns med bebistiden. Så känner JAG. Kram alla mammor där ute

 18. Linnéa

  Jag tänker lite lika som dig. Kan amma första tiden men barnet blir för stort sen när den förstår mer och mer!! Bara personligt, inget illa mot nån annan

 19. Sara

  Sonen försökte jag få amningen att fungera i bara 2,5 vecka som jag nu har kommit fram till berodde på min obekvämhet att amma inför andra så nu med andra barnet har jag beslutat mig att inte amma redan nu för jag är inte bekvämare nu än jag var för 9,5 månad sen ? men visst skulle det vara bekvämt men det är helt enkelt inte något för mig ?

 20. Anna Hoff

  Jag började å skulle introducera mat vid 6mån men ingen av Nils eller Elsa var speciellt intresserad till en början. Tog en stund så de blev helammning i ca 7 månader å sen bytte jag ut mål eftersom så delammade från 7 mån å slutade vid 9mån. De kändes bra för mig å hade lite de tänket ”9 månader i magen 9 månader utanför” ? har aldrig testat ersättning eftersom jag ammade å sen blev de mat å kvällsvälling . ? kände mig dock också lite ”obekväm” offentlig med amningen men tror de var lite att de kändes som andra blev obekväm ? fast inte lika obekväm andra gången. ?

 21. Madeleine

  Mitt första barn delammade jag tills han var 6 månader. När han var 6 månader så gick jag över till ersättningen helt. Kände mig inte alls 100% bekväm med att amma då och jag hade sån tur att han både tog bröstet och flaskan så det gjorde mig inget. Mitt andra barn är 4 månader och henne helammar jag. Den här gången är jag mer bekväm i det och tycker det är jättemysigt, det funkar jättebra. MEN jag försöker gå över till flaska och ersättning, av medicinska skäl, men det går inte alls 🙁 hon totalvägrar. Så får se hur det blir framöver 🙂

 22. Amanda

  Jag helammande tills min son var ca 5 månader, sen började vi introducera mat också.. idag är han snart 8 månader och ammar 2-4 gånger om dagen och ett par gånger på natten, däremellan äter han mat. Jag önskar ett så naturligt amningsavslut som möjligt men när han är 1 år vill jag helst inte amma mer än på kvällen innan läggdags. Han vägrar dricka ersättning och välling, testar då och då men han vill inte.

 23. Alexandra

  Jag ammade tyvärr bara min son i 1 månad. Han fick aldrig något bra grepp om bröstet och därför började vi använda amningsnapp som i sin tur inte stimulerade mjölkproduktionen tillräckligt och efter mest tårar gav vi upp. Önskar så mycket att vi hade kunnat helamma i 6 månader sedan delammat. Vi får se hur det blir nästa gång men håller tummarna på att det går bättre 🙂

 24. Anna

  Jag hel ammade i 5-6 veckor sen började mjölken sina, o lilleman var aldrig nöjd så fortsatte att amma vissa mål o ersättning resten, sen när han blev tre månader gick vi över helt med ersättning då han inte blev nöjd med bröstet alls längre. Först blev jag super ledsen när amningen inte funkade, men såhär i efterhand ser jag det bara som positivt då maken kunde ta och mata ibland och dem fick en mycket bättre kontakt.

 25. Pernilla

  Jag ammar dottern som är 6 månader nästa vecka, det ända som ändrats sen hon blev mer med är att hon vet var maten är ? Men har också hela tiden sagt max 6 månader eller när hon får tänder, nu har hon två tänder där nere och är snart 6 månader, står lite i valet i kvalet hur jag ska göra ?? jobbigare än jag trodde det skulle vara Hahaha…

  1. Sandra

   Haha så sa jag också från början. Max 6 mån, sen blev det 1 år och till slut slutade jag med det när min son var 3,5 år. ? Men det kändes så rätt för oss och allt var så himla naturligt. Sista året ammade han bara enbart när han skulle somna på kvällen. Och vi slutade för ca 2 veckor sen, ett gemensamt beslut han och jag och det gick sååå bra. Han var så duktig som bara slutade sådär.

stats