Ulrika Forsberg

Måste man vara stolt över sin kropp bara för den fött barn?

Ibland känner jag lite såhär.. 

de finns mycke ”press” ifrån många håll över att man ska bli smal och tränad direkt efter en förlossning, vilket man absolut inte ska ha! Din kropp har burit och fött barn och behöver återhämtas och vila! Du måste vila, slappna av och tänka på dig själv!

Men… 

Sen finns det den ”pressen” åt ett annat håll som säger att man ska vara stolt över sin ”nya” kropp som burit våra barn. 

De gillar jag inte heller.. 

jag hatar min ”nya” kropp, den har fått ärr, blivit fel och dallrig och fått tunga, fula hängbröst samt så orkar den ingenting och blivit helt förstörd att jag har ont av att bara andas! 

Ska jag som 25årig mamma behöva vara nöjd me de? 

De handlar ju om min självkänsla, jag vill fortfarande känna mig snygg, kunna ha ett par Jeans som sitter bra, Kunna känna mig fin naken framför min man. De gör inte jag md kroppen jag har! 

Jag behöver absolut inte få magrutor å börja träna/banta för att komma i form direkt efter min förlossning, men ja tänker absolut inte gå runt och va stolt över en kropp som förstörts.. 

visst, de e galet att vi faktiskt kan bära barn och föda, men fantastiskt vore om kroppen förblev som den va! 

Jag hatar att se varjedag på min kropp som en påminnelse av sammanlagt 18 plågsamma månader av graviditet.  Vill helst glömma de! 
Jag älskar mina barn och hatar att min kropp blev förstörd! 

Vad tycker ni? 
Min kropp innan 


Under 


Efter 

Borde jag va stolt?….

Jag kommer iaf inte må bra i mig själv försen jag blir av med allt överflödigt fett och får en starkare kropp jag är nöjd över! 

Jag behöver inte se ut som innan, men J vill se bra ut! 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Vicks

  Tack för ”äkta” efter graviditeten mage bilder!!! Fick mig att må så bra att fler ser ut och känner som jag ?

 2. Linda - Motherly

  Jag förstår precis hur du menar och känner och jag tycker att man måste kunna vara ärlig med vad man känner oavsett om det innebär att man gillar sin nya kropp eller inte. Det finns så otroligt mycket pk-tendenser inom föräldraskap, skit i vad folk tycker. Du vet vad du mår bra av och det är din kropp som du bestämmer över. Tycker inte att man ska behöva skämmas över några känslor. Kram!

 3. Maria

  Jag tycker du ska gå in på en sida som heter refitness.se Rickard är grym på att få dig i form! Han finns även på insta rickardbravo samt refitness. Jag gillar inte min kropp heller efter en graviditet och bara för att man har fått det mest underbara en människa kan få så betyder inte det han man älskar sin kropp efter! Kämpa på då når ditt mål en dag 🙂

 4. Tessie

  Jag förstår vad du menar, men kan man inte vara stolt över sin mammakropp och ändå ”göra något åt den”? Jag födde min dotter i november förra året och hon är nu alltså 5 månader. Jag är otroligt stolt över vad min kropp gått igenom och klarat av. Jag har inte blivit av med alla gravidkilon än, men jag känner ingen stress över det heller. Att vara stolt över kroppen behöver inte betyda att man slutat bry sig eller stannat och ”nöjt sig”. Jag har inte nått den vikt jag vill nå än, men under tiden kommer jag fortsätta vara stolt över min kropp 🙂

 5. Anni

  Håller ett med dig! Älskar min unge, som vi oxå kämpat för i fyra år. Men jag älskar inte mina bristningar, mitt ärr efter kejsarsnittet eller den påsen av hud som blivit över. Gick upp 20 kg och hade gått ner 18kg två veckor efter förlossningen. Men kroppen förändras. Och mina tuttar har blivit mindre och hängiga. Så imponerad vad kroppen klarar av, men jag vill precis som du skriver känna mig fin. Jag gör de inte längre.

 6. Clara

  Åh du borde lyssna på Penntricket – Alla är ätstörda. Vi är så otroligt hjärntvättade och ätstörda hur vi ska se ut och ja precis som du säger ska vi träna direkt efter vi fött barn. Jag vill att du tänker på vad du sänder ut för budskap och för vikthets med såna här inlägg. Det är viktigt. Jag själv är ju helt jävla störd. Jag hatar min kropp trots jag gått ned 22kg. Kommer kag någonsin vara nöjd med mig? Såklart inte. Jsg kommer alltid hata min kropp pga folk som vikt hetsar och den här jävla hälsohetsen hur jävla nyttig man ska vara. Man får ju ångest av å äta en jävla bulle. Jag kan inte njuta längre utan att tänka på alla konsekvenser av maten, ska det vara sä? Nej.

 7. Elin

  Jag håller med, & som sagt; bara för att jag inte är nöjd med min kropp efter graviditeterna så betyder inte de att jag inte är glad och lycklig över det jag har fått. Mina barn ❤ ingen kan vara så stolt och lycklig som en mamma när man får barn. Men man kan och man borde få hata sin kropp och man borde få säga det utan att få massa påhopp därefter! Mitt missnöje över min kropp efter graviditeten är ju för fan inget missnöje över mitt barn eller att jag ångrar mina barn på något sett. Självklart tycker jag att det är värt vartenda ärr, hemmorojder, fett och all dallerhud och div som har kommit på och i min kropp, men jag kan hata skiten ändå! ?

 8. Ida

  Jag gick upp 30 kilo under min graviditet, på 3 månader hade jag gått ned allt och nu 4 kilo till. Jag är allt eller inget och jag har faktiskt aldrig haft så snygg kropp som nu. Så om du ger dig fan påt så kommer det gå. Och det kan gå snabbt om man orkar gå all in:) jag ammar ju än så deklart de hjälpte lite men ja hoppas du får din kropp du trivs med. För jag är en helt annan människa nu när jag är nöjd med min kropp! Vill göra saker och allmänt glad:)

 9. Sara

  Känner igen känslan. Har haft turen att ej ha problem med foglossning ? Dock har jag långa fula bristningar långt ovanför naveln ? Inte nog med att ”mamma tatueringarna” täcker mer än halva magen så kliar dem fortfarande 1,5 år senare.. Yoga har hjälp mig att stärka kroppen, hittar muskler man inte trodde fanns! ?

 10. Fanny

  Känner exakt likadant som du! Blir sjukt irriterad när människor säger ”men det är värt det med tanke på vad du har fått”. Precis som att man inte är tacksam bara för att man inte är nöjd med kroppen. Tycker att man ska få känna precis som man gör, man är ju alltid tacksam över sina barn oavsett men man har fortfarande rätt att känna att man är missnöjd med kroppen.

stats