Ulrika Forsberg

Mitt i allt kaos!:( 

Ja som ni kanske sett så har vi hela familjen åkt på magsjuka:( 

Först Villiam, sen Alex, sen jag, sen Hampus, och när vi trodde Villiam hade blivit frisk så satte han igång igen:( så magsjukan hår runt runt! Dock har vi alla mått bra och ätit idag! 

Hampus åkte på lite också, dålig i magen/ont i magen och alldeles slö! Han har sovit mer eller mindre hela dagen! 

Å mitt i allt!!.. 

jo min mens kom tillbaka.. så jäkla drygt! För det första, för att mens e inte kul att ha över huvudtaget! Å sen så kan jag ju alltså bli gravid nu när mensen är tillbaka! Vilket jag inte vill! Så vi får tänka till å va extra försiktiga nu! (Jag vill/kan inte ha preventivmedel) 

Å sen då? Jo magsjukan gjorde så all min mjölk försvann! Jag har alltså ingen mat i brösten längre! Hampus är missnöjd och jag blir frustrerad och trött! 

Jag ska såklart amma på och hoppas det kommer tillbaka, men ge honom ersättning efteråt! 

Har detta hänt någon av er? 

Hampus är inte ens 2månader… hade ju varit skönt att fortsätta amma och slippa mensen ett tag till:( 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lina

  Jag blödde i några dagar 6 veckor efter förlossningen och inget mer efter det, avslaget kan komma tillbaka igen några veckor efter förlossningen…
  Jag ammar fortfarande min 1 åring och har inte fått tillbaka mensen än.

  Gällande mjölken så sinar den inte bara sådär, blir brösten mjuka är det på grund av att kroppen har ställt in sig på rätt mängd mjölk, men är du rädd för att den har/ska sina så tipsar jag om att marathon amma i någon dag, dvs amma i princip hela tiden.

  Om Hampus vill amma ofta framöver så kan det vara en tillväxt period då han ammar mycket för att din kropp ska få signaler att producera mer mjölk.

  Mitt tips är att kontakta en hjälpmamma.

 2. LR

  Som Nathalie skrivit så kan man bli gravid trots att mensen inte kommit tillbaka ”Det är också bra att tänka på att ägglossningen kommer innan menstruationen. Man kan alltså bli gravid även om mensen inte kommit tillbaka” tog informationen från 1177.
  Hoppas de löser sig med amningen, sköt om er!

 3. marie

  Drick lättöl/folköl! Jätte mycket näring i de. Vilket gör att det blir mer mjölk. Nyponsoppa är också jättebra. Ät ofta ofta ofta och drick mycket. Öl är de bästa alternativet… De funkade för mig. En folköl gjorde brösten så fylld att det gjorde ont när jag var frisk å allt kommit igång igen. Nyponsoppa drack jag ett glas morgon och kväll med mitt tredje barn, vilket gjorde att jag kunde amma längre med honom ?

 4. Carolina

  Jag hel ammade min son i 6 månader sen ammade jag honom delvis upp till 8 månader och min mens kom redan 8 veckor efter förlossningen och efter det varje månad trots att jag hel ammade så att man blir av med mensen för att man ammar behöver inte stämma 🙂

 5. Nathalie

  Vill bara meddela att även om du inte fått din mens så kan du ändå bli gravid ? Det hände en vän till mig! Mest så du vet att det kan hända ?

 6. Amanda

  Du har mjölk kvar, jag lovar! Har själv helammat i 5 månader och delamma nu när sonen är 7 månader. Har varit aktiv i Amningshjälpen under min amningstiden och samlat på mig mycket kunskap. När brösten känns tomma så är det produktionen som har gått ner, men mjölken försvinner inte över en natt. När man blir sjuk är det vanligt att produktionen går ner, men det brukar rätta till sig när man blir frisk. Det viktiga för dig just nu är att försöka dricka ordentligt och amma på som vanligt. Du kan ge ersättning efter amningen om du vill, men amma alltid först och amma på minsta signal och låt honom ligga och snutta. Ju mer man ammar och ju mer bebisen snuttar så kommer det produceras mer mjölk. Kämpa på om du vill amma och om amningen är viktig för dig!
  Du märker att han får i sig tillräckligt om han kissar 5-7 våta blöjor om dagen och sålänge han går upp i vikt… men håll koll på kissblöjorna, det är alltid ett säkert kort!
  Krya på er!!!

 7. Josefne

  Jag trodde att min mens kom tillbaka när min son var ca 2månader men om jag minns rätt så blödde jag bara 1-2 dagar, sen kom den inte tillbaka. Nu är min son 14 månader och ammar fortfarande och den har inte kommit ännu ?

 8. Catrin

  Bröstmjölken brukar minska just när man har mens.. de kan märkas jätte tydligt. Du ska se att mjölken e tillbaka snart igen.

 9. sanna

  Men fy stackars er! Själv hade jag magsjuka dagen innan nyårsafton sonen klarade sig som tur va och min mjölk försvann oxå jag ammade så mycke jag bara orkade men mjölken va som bortblåst under dom timmarna som jag bara låg o spydde (12h). mjölken va tillbaka sen till natten när det gått 24h sen jag blev dålig då va den helt plötsligt tillbaka igen. Det konstiga jag tyckte va ju att brösten inte blev spända eller ens påverkade av amningsstoppet som uppstod. Jätte konstigt. Hoppas det kommer igång för dig oxå igen amning är super mysigt ☺️ Och krya på er!

 10. Josephine Andersson

  Lider verkligen med er! Hemskt när de går runt❤️ Min äldsta son var 7månader när han för första gången fick magsjuka. De var verkligen hemskt. Kan bara tänka tanken med två små. Har två killar idag på 4,5 år och minstingen 1,5år. När min son fick de vid 7månader kräktes han till och från i 2v. (Jag hade precis slutat amma). Varje kväll kräktes han av vällingen, under dagen petade han i sig ytterst lite mat och knappt något vatten. Vi fick tillslut ge honom vätskeersättning (5ml varje kvart) med spruta i munnen. Hemskt att se sitt barn så dålig. Åkte in och ut till sjukhuset för han var så slö. Men där blev vi ju instängda i ett rum med andra magsjuka barn så de känns som att vi varje gång drog med oss de hem igen. Tvättmaskinen gick varm och jag tror jag skurat och spritat allt i vårt hem efter de 2veckorna. Tillslut fick vi en ”stopp och kräk” tablett till honom och då upphörde kräkningarna. De veckorna var nog de värsta i mitt föräldraliv. Jag och sambon åkte på de en gång var också men tur nog inte samtidigt. Hoppas innerligt de är över för er nu! Alla krya på er kramar, och grymt kämpat hela familjen, vilka dunder föräldrar ni är! ?

 11. Tia

  Jag har haft samma med amningen i våras när vi hade hård magsjuka.. men gav bara bröst o drack massor med vatten och det kom pånytt o myky som förut ?

stats