Ulrika Forsberg

När kan man ha sex igen? 

Jag får många meddelanden där just denna fråga kommer på tal! 

Många undrar över samlivet, när kan man börja ha sex igen efter en förlossning? 

De är ju en fråga med tusen svar egentligen, de är nog jätte olika för oss alla!

De beror kanske tillexempel på hur ens förlossning har gått! Vissa spricker ingenting och andra jätte mycke, många får massa besvär efteråt, många har liten lust till just sex en period efter! De är ju verkligen så olika! 

Jag tror även Mycke eller de mesta handlar om rädsla, att man kanske tänker  för mycke på att de ska göra ont, inte gå och så! Vilket kanske är fullt förståligt med tanke på vad ”fiffi” varit med om!:) 

Och jag tror att de är viktigt att ha en förstående partner som inte stressar eller så! Utan man kanske har mycke förspel å verkligen låter de gå i ens egen takt så man själv liksom blir mer sugen å verkligen vill!:)  

Känn ingen press utan ta det i er takt allehopa! Finns ingen tidsperiod som är rätt å fel att ha sex efter förlossning! 

Efter min förlossning med Villiam så fick jag en bristning och fick sy 2stygn, när jag kom hem så hade jag såå ont, de sved hela tiden! Jag använde bedövningssalva varje dag typ! Jag tyckte jag såg ut som en köttslamsa där nere, trodde ingenting skulle bli sig likt! Men 3veckor efter förlossningen kunde vi ha sex som vanligt! 

Denna gång fick jag också en bristning bara med 2stygn! Allt där nere ser ut som vanligt, efter 3dagar så blödde jag bara lite, ingenting gör ont, FÖRUTOM en jäkla hemorrojd jag fått!!! Gör såå jäkla ont alltså!! Hoppas den försvinner, annars kommer ja ta bort den! Fy! 

Så ja, denna gång vet man inte hur länge de tar innan man har sex igen, de har nu snart gårt en vecka å vi har inte ens försökt, de kommer nog få ta lite längre än en vecka!:) stygnen ska lossa, jag vill sluta blöda, å definitivt få bort min hemorrojd! Haha! 
Något mer ni undrar över? 

Fråga gärna en massor här nedanför!)
?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. lisaowen

  Jina langu ni LISA na mimi ni kutoka Marekani, nataka kutumia fursa hii kumshukuru Agadaga wangu aliyeyefanya maisha yangu kuwa raha leo. Mtu huyu Dr Agadaga alileta kwangu mume wangu mzuri, na alikuwa na watoto wawili wenye kupendeza kutoka kwa mume wangu, miaka minne iliyopita na mume wangu alikuwa amekwenda mzozo au mwingine mpaka akaniacha kwa mwanamke mmoja. Nilihisi maisha yangu yamekufa na watoto wangu walidhani hawakuwaona tena baba yao tena. Nilijaribu kuwa na nguvu tu kwa watoto lakini sikuweza kudhibiti maumivu yanayotesa moyo wangu, moyo wangu ulijaa na huzuni na maumivu kwa sababu nilikuwa na upendo na mume wangu. Kila siku na usiku nitakuwa na wewe kila siku, hata siku moja nilikutana na rafiki yangu mzuri aliyekuwa pia katika hali kama mimi lakini tatizo lake lilikuwa mpenzi wake wa zamani ambao alikuwa na mimba zisizohitajika Kwa maana yeye na yeye alikataa kuchukua jukumu na kumtupa. aliniambia kwamba mgodi ulikuwa ni kesi ndogo na kwamba siipaswi kuwa na wasiwasi juu yake kabisa, kwa hiyo nikamwuliza ni nini suluhisho la tatizo langu na alinipa anwani hii ya barua pepe ya mtu mzuri. Nilikuwa na mashaka kama mtu huyu alikuwa suluhisho, nikamwambia mtu huyu mkuu na akaniambia nini cha kufanya na mimi nilifanya yote, aliniambia nisubiri masaa 72 tu na kwamba mume wangu atakuja akipiga magoti kwa ajili ya msamaha Furahini kusikia kwamba umefurahi kukaa kwako na sisi. Asante Agadaga kwa msaada ulioupokea leo.

 2. Hanna Öhman - Mitt liv som förlossningsskadad

  Jag fick jag en sfinkterruptur grad 3 och 4 vilket innebär att muskulaturen i bäckenbotten skadades och även tarmens slemhinna. Tarmen läkte aldrig ihop utan det blev kvar ett sår i ändtarmen. Är stomiopererad till följd av min förlossningsskada och har opererats 24 ggr sedan dottern föddes i november 2011.
  Ligger inlagd på akutvårdsavdelningen sedan igår då jag verkar fått en infektion igen, operation 25 blir av nu på morgonen runt 7:30.
  Vi hade inte sex så snabbt kan jag lova men spricker man från slidan till ändtarmen så bör man vänta till efterkontrollen och dessutom ska man ju våga vilket inte är så lätt när hela jäkla fiffin gått sönder…

 3. Lg

  Hej! Fin blogg! Fick mitt första barn för 6 månader och nu har min hemorojder bara blivit värre, fruktansvärt ont gör det och blöder varje gång man har varit på toa, men jag drar mig för att gå till läkaren 🙁 och hoppas hellre på att det ska gå över själv. Vad använder du nu för att det ska bli bättre för dig Ulrika?

 4. Lg

  Hej! Fin blogg!
  Fick mitt första barn för 6 månader och nu har min hemorojder bara blivit värre, fruktansvärt ont gör det och blöder varje gång man har varit på toa, men jag drar mig för att gå till läkaren 🙁 och hoppas hellre på att det ska gå över själv. Vad använder du nu för att det ska bli bättre för dig Ulrika?

 5. DF

  Tack. Stort tack för att du delar med dig. Även om det oglamourösa med att få barn. Fick också hemorojd nu med barn 2 å de i kombination med förstoppning sedan han kom (7v på onsdag) gör ju tyvärr att den kommer tillbaka direkt när den väl försvunnit. Suck, sexigare har man ju känt sig naken.

 6. Martina

  Jag älskar din blogg och dig ?? Och grattis till Hampus! Jag ska få min första i april och googlar och läser överallt. Men något jag känner att jag inte hittar är allt ”pinsamt” som ingen berättar om? Tex att man(jag) har ångest typ hela tiden över att det ska hända något. Vad händer egentligen på förlossningen? Att man får hemorojder och typ blöder ett bra tag efter. Att mjölken kanske inte rinner till…. det låter hemskt luddigt men tror du förstår vad jag menar. kram!

 7. Lina

  Jag fick barn för en månad sen och på BB var dem väldigt tydliga med att vi inte fick ha sex på 6-8 veckor pga infektionsrisk osv. Verkar som ingen annan följer det .. dem jag frågat iaf.. men man e ju lite rädd ..

 8. Hej

  Tycker du ger ut falsk information just nu, sex ska man vänta med tills man inte har avslag längre och helst tills efter man varit på återkontrollen! Att ha sex förtidigt efter en förlossning kan vara förödande eftersom du har ett öppet sår i livmodern och är väldigt infektionskänslig!

  1. Jenny

   Sex kan man ha när man vill, däremot ska man använda kondom vid omslutande sex pga infektionsrisken. Att man är infektionskänslig betyder inte att man måste avstå från sex, bara man skyddar sig.

 9. Alexandra

  Hej vilken bedövningsalva är bra för att smörja in där nere? Fick av sjukhuset men det börjar ta slut vart kan man köpa isf 🙂 har så ont.. och det svider tips?

 10. Nathalie

  Kan du inte skriva lite hur det är och vara just 2 barns mamma? Har din man börjat jobba? Hur går det med William och hur är Hampus? Ska William gå hemma till Hampus börjar på dagis? Ja hur allt känns nu 🙂

  1. Em

   Min första förlossning var 4dagar över tiden. Tog dock ”bara” 4 1/2 h från första värken. Fick sy 5 stygn och ja, kändes fan inte najs nere i fiffin alltså. Och bajsa vågade man inte göra på en vecka. Och då dog jag. Sex hade vi efter 6 veckor då.
   Blev igångsatt nu med andra 11dagar före egentliga bf. Tog 3 timmar. Men det var två krystvärkar och ett plopp det avslutades med. Behövdes inte sys och hade knappt något avslag. Veckan efter kunde jag renovera altan ? meeeen kan tilläggas. Jag fick såna jävla hemorojder nu. Asso fy satan, det önskar man ju inte sin värsta fiende alltså. Jag lipade varje gäng jag gick på toa i två veckors tid. Tills slut sprack de ju. Då lägger de sig. Ett tips är (ja det låter sjukt) att du lägger dig på rygg, särar på bena och lägger en indränkt tygbit med alsolsprit över den. Det gör lite ont först men den bedövar efter en stund och den lägger sig fortare. Och smörj med xyloproct ett par gånger om dagen. Kram!

stats