Ulrika Forsberg

Planerar vi redan fler barn?

De vore ju egentligen jätte konstigt om jag redan sa att vi ska ha fler barn direkt efter detta, med tanke på hur jag mår i mina graviditeter! 

Å så här är det! 

Min kropp och psyke behöver verkligen få vila nu efter lillebror! Jag behöver få vara jag ett tag! Jag och Alex måste få ha varandra å bara rå om oss! Jag blev ju gravid typ 2månader efter jag träffade Alex, å nu är jag gravid med vårt andra barn, så jag har varit gravid 18månader å sen har vi haft bebis, så de har varit väldigt lite tid för oss! 

MEN! 

Problemet är såhär! 

Jag hittar inte ett enda preventivmedel som fungerar på mig! Å efter denna förlossning så har vi bestämt att jag inte ska börja med preventivmedel, just för att jag måste få läka och må bra! Jag orkar inte testa massa olika preventivmedel direkt , jag mår så otroligt dåligt av dom å blir helt knäckt å knäpp! Så efter denna förlossning så ska min kropp få tränas upp och läka, jag och Alex ska lägga all tid på förhållandet och familjen! De blir liksom vårt prio! Vi ska må bra å stärka oss! Utan att jag ska testa olika preparat å sätta in olika grejor i kroppen som gör så att jag inte är mig själv och får en helt obalans i kroppen!

Sen vill vi ju såklart ha ett till barn, men vi vill inte ha direkt! Så vi får helt enkelt vara försiktiga å tänka oss för! Å skulle jag bli gravid igen så får man ta de då! 

De är ingenting vi hoppas på! MEN skulle det hända så tar vi oss igenom den tuffa tiden och gör de bästa av situationen för att allt ska bli så bra som möjligt!:) abort är inget som finns i min värld, de är inget jag skulle klara av! 

Å varje barn är lika älskat och välkommet här! Alla kanske bara inte är lika planerad! Men så kan de va!:) 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Elin

  Hej!

  Jag skulle också tipsa om Natural Cycles. Då har du koll på när det är fritt fram, har koll på ägglossning och allting. Fungerar bra på mig, och mensen kommer alltid exakt den dagen som appen säger att den skall komma.

 2. Anna

  Jag använder mig av natural cycles då inget preventivmedel funkat på mig mått jätte dåligt och blivit deprimerad osv.. Men det här funkar verkligen! Lycka till!

 3. Tessan

  Jag har också de besvärligt med preventivmedel. Men jag har lärt känna min cykel och vet med mig när jag har risk för att bli gravid och då är vi extra försiktiga.

 4. Sara

  Ett tips till dig är att fundera på natural cycles. Utan hormoner och superenkel sak att använda. Röda dagar ska man använda kondom eller skippa myset och gröna är de bara att köra! Man får sjukt bra koll på sin cykel och när mens/ägglossning/pms kan komma.

  Jag och min kille kör på de och jag mår så mycket bättre utan hormoner! Kram!

 5. Jessi

  Det finns inget preventilmedel som passar mig heller… så i 10 år har vi kört utan o jag har inte blivit gravid (vi har fyra barn) o ska inte ha fler. Vi har gått efter * Säkra perioder* o när det inte varit det så finns det ju andra alternativ ;)) tex kondom. Jag har en MENSAPP i min telefon, den visar när det är stor risk att bli gravid o när det är säkerperiod. Har funkat perfekt för oss!
  Lycka till o hoppas lillebror kommer snart ❤

 6. Jess

  Det finns inget preventilmedel som passar mig heller… så i 10 år har vi kört utan o jag har inte blivit gravid (vi har fyra barn) o ska inte ha fler. Vi har gått efter * Säkra perioder* o när det inte varit det så finns det ju andra alternativ ;)) tex kondom. Jag har en MENSAPP i min telefon, den visar när det är stor risk att bli gravid o när det är säkerperiod. Har funkat perfekt för oss!
  Lycka till o hoppas lillebror kommer snart ♡

 7. Emma

  Jag äter ett p-piller som heter Zoely, det är ganska nytt på marknaden men hormonerna i dem är som kroppens egna istället för ”konstgjorda” eller vad man ska kalla dem! Jag mådde inte heller bra av andra sorter men dessa har fått mig att va precis mig själv! Kanske värt att testa!
  Kram

 8. Jessica

  Hej, har exakt samma problem som du när det gäller hormoner både under graviditet och när det gäller preventivmedel.. Är inte mig själv och mår verklig dåligt. Jag kör just nu på natural cycles och är glad så länge det fungerar. Kan ju vara värt att testa för dig!

 9. Sophie

  Hej! ? Jag har använt natural cycles för att jag inte tyckte att hormonerna var bra för mig, kanske du kan testa om det skulle funka för dig? ? Det funkade för mig mellan sep 15 till april 16, sen ändrade jag medvetet planen till ”bli gravid”’ och blev gravid på andra försöket. Dock har jag redan funderat på hur det ska fungera med bebis – det är ju mycket man ska ”tänka” på, ex. man måste sova minst 4h i streck för att kunna mäta & skriva in tempen i appen. Men ska försöka underhålla det så mycket och länge det går! ? Lycka till med förlossningen nu! ??

 10. Carolina

  Innan jag blev gravid med dottern testade jag minipiller, p-piller och pstav – alla dessa var hemska! Jag mådde sjukt dåligt av dessa preventivmedel och efter dottern föddes var jag orolig över vad jag skulle välja, testade då mirena spiral och hade inga som helst problem med den, fri från mens och utan några som helst biverkningar.
  Ska även sätta in den nu på efterkontrollen efter detta barn, var så oerhört nöjd 🙂
  Så har du inte testat spiral så råder jag dig att testa då du känner att det blir dags (om det nu blir det 🙂 )

  1. ulrikaforsberg

   Ansolut! Då ska man alltid ha de hemma å komma ihåg också! Kandkenknte helt lätt alls gånger när man är i ”stundens hetta” och hjärnan inte sammarbetar så bra 😉

 11. Maria

  Inte för att vara den som är den men han måste väl inte komma in dig varje gång ni har sex? Haha kanske bara jag och mina kompisar som mer tycker det är väldigt jobbigt sett att avsluta sex på haha

  1. Terese

   Risken att bli gravid är fortfarande stor, även om killen inte kommer i tjejen. Och det är därför som ’avbrutet samlag’ inte fungerar som preventivmetod.

   1. Maria

    Vi har kört ”avbrutet” sedan vår lilla föddes.. han är 4 år nu och jag har inte blivit gravid efter så för oss fungerar det kanon! Det i kombination med ”mens-kalender” Love cycles är toppen!

    1. Terese

     Alla är ju olika fertila. Någon som har lätt för att gravid kan förlita sig på avbrutna samlag. Att förstå och följa sin cykel och köra på säkra perioder är en helt annan sak än avbrutet samlag.

  1. ulrikaforsberg

   Absolut! Då gäller det att ha huvudet på skaft! Alltid ha de hemma och komma ihåg de, just i den stunden då man kanske inte alltid tänker så klart å är i ”stundens hetta” ;P

 12. Erika

  För mig fungerade inte p-piller och liknande, blev en annan person av dem. Det enda som funkat för mig är kopparspiral (inga hormoner) haft den i 4år nu!

 13. Angelica

  Men kör med den där tempmetoden.. natural cycles. Verkar ju görbra. Lite dumt att chansa om ni nu egentligen inte vill ha fler barn direkt. Å som du säger du vill må bra.

stats