Ulrika Forsberg

Så delade vi på föräldraledigheten 

I samarbete med Försäkringskassan 

När vi fick Villiam sä visste vi nästan direkt hur vi skulle göra med våra föräldradagar. Båda ville såklart vara hemma och ha tid med våran son, tiden går så snabbt å han växer så de knakar, så den tiden ville båda ha så mycke som möjligt av!:)

Alex va såklart hemma och myste med oss de första tio dagarna, sen va jag hemma och Alex tog några strödagar och va hemma då och då!:)

Jag pluggade ju under tiden jag va gravid, och efter Villiam föddes så tog jag inget uppehåll utan fortsatte min skola och pluggande på distans! Men efter ett tag var det dags för mig att gå ut på praktik i 5veckor, vilket va perfekt för alex att vara hemma och mysa med Villiam! Samtidigt som jag fick lite omväxling och komma ut och ha lite mer vuxet socialt umgänge! Så de va så bra för oss alla!

Nu när lillebror kommit till världen så har vi samma tankesätt! Vi tycker det är så viktigt att som både mamma och pappa vara hemma med sina barn! För vår och för barnens del!

Jag tycker det är så otroligt skönt att ha en liten kille som ropar och klänger på pappa och inte bara mamma hela dagarna! OCH som mamma så blir jag helt varm i hela kroppen utav att se bandet mellan far och son! Så värdefullt! <3

För visste ni att hela 75% av föräldraledigheten tas ut av oss kvinnor och bara 25% av männen?

Se mer av allt detta på en liten film ”fifty-fifty” hos försäkringskassan 

Ni hittar filmen HÄR

?

Mina Goa killar ❤️ (2av dom)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ida

  Vad har du pluggat?
  Väntar första barnet i mars och har planen just nu att inte ta ngt studieuppehåll så är nyfiken på hur andra gjort ?

 2. Jessica

  Vi delar trots att vi förlora på de ekonomisk men tycker inte man kan sätta pengar mellan för värdet i att båda är hemma är för stor.

 3. Cissi

  Bra uppdelat. Önskar att alla pappor kunde tänka så. Vi i vår familj försöker dela så lika som möjligt och göra det så bra som möjligt för oss allihopa och Pyret✨

 4. sofie

  Hej!
  hur ser det ut med föräldrarpenning när man pluggar? vet vad man får om man jobbar och även är arbetslös. men hur blir det när man är studerande? går det som under arbetslös då? känns ju rätt orättvist om det skulle vara så.

  Tack på förhand och grym blogg förresten!

 5. Susanne Asp

  I vår familj har vi gjort så att jag har varit hemma ett år med barnen, jag har ammat ett helt år. Sen har min sambo varit hemma åtta månader. Vi delar exakt 50/50 på föräldradagarna, jag var hemma mer än honom under det första 1,5 åren men sen har han tagit ut julledigt och förlängt sommar semestrarna så vi har tagit exakt 240 dagar var☺ Vi kommer att fortsätta med det trots att jämställdhetsbonusen riskerar att försvinna, det är viktigare att båda får vara hemma än att man går miste om 100:- extra per dag.
  Min sambo tjänar betydligt mer än mig, men vet man om i förväg att han ska vara föräldraledig så kan man spara lite pengar innan. När jag dessutom jobbar 100% medans han är föräldraledig och tar ut 5 dagar i veckan så klarar man faktiskt sig! Det är skillnad om en förälder är arbetslös, då köper jag argumenetet att bara en förälder är hemma, men inte annars. Det är så värdefullt för barnens relation till både mamman och pappan och pappan får dessutom mycket mera förståelse för alla hushållssysslor och rutiner med barnen.

 6. Daisy

  Barn 1 gemensam vårdnad, han har alla dagar kvar fast han tjata om att jag skulle börja jobba så han kunde va hemma därför har jag i nuläget ensam vårdnad om barn nr 2 och är hemma med de båda

 7. Elin

  Så ser det tyvärr inte ut i vår familj. Skulle min man vara hemma har vi inte råd att bo kvar i huset. Min man tjänar ”för mycket” och får därmed inte alls ut 80% av sin lön. Han får betydligt mindre. Jag är gladerligen hemma så länge jag kan och tycker det är jätte tråkigt att min man inte kan ge alla sina föräldrardagar till mig så att jag kan vara hemma så länge som möjligt med vår Simon. Låt familjerna bestämma själva över föräldradagarna! …tycker jag. Roligt för er familj att det inte spelar någon roll vem som är hemma iallafall 🙂 Älskar din blogg!

  1. Cecilia

   Håller med ovanstående kommentar. Även min man tjänar för mycket och får ut ca 50 % av sin lön om han är ledig på heltid. Och jag studerar och det är ingen förmögenhet man får ut tyvärr, speciellt med hus och snart tre barn. Dock kommer han att vara ledig på fredagar ☺️ Och ta ut fredag,lördag,söndag. Alternativt även torsdagar också i vissa perioder. Sedan brukar han använda sina dagar att förlänga semestern så han är ledig 2-2,5 månad på sommaren. Har fungerat utmärkt för oss ☺️

stats