Ulrika Forsberg

Tänk om..

Om något skulle hända……..
 
Nu har jag ”bara” 6 veckor kvar av min graviditet. Jag har ju redan fött ett barn och vet lite mer idag jämfört med förra gången vad som kan hända. Gud förbjude! Men tyvärr så går ju inte alla förlossningar och graviditeter vägen – även om de flesta såklart gör det. Ingen vet ju hur ens graviditet eller förlossning går, de är omöjligt att säga! Allting är ju sånt här man tänker bort och inte vill ska hända, men det är jätteviktigt att inte sitta där utan någon försäkring OM det skulle hända. 

De vanligaste ”myterna” och ”svaren” kring det här med gravidförsäkringar är enligt Alexandra Gahnström, Barnens Försäkringsexpert på Trygg-Hansa dessa:

 

Myt 1: Det är tillräckligt att teckna en gratis gravidförsäkring

Svar: En gratis gravidförsäkring är bättre än ingen alls. Men om man vill ha en försäkring som ger ett bättre skydd för både mamman och barnet kopplat till graviditeten och förlossningen bör man teckna den som kostar litegrann.

 

Myt 2. Gravidförsäkringen går automatiskt över i en barnförsäkring

 Svar: Detta är ett vanligt missförstånd. I de allra flesta fall går inte gravidförsäkringen automatiskt över i en barnförsäkring, du måste därför aktivt teckna en barnförsäkring när barnet är fött.
 

Myt 3. Gravidförsäkringen räcker som försäkring för barnet under det första halvåret

 Svar: Det är stor skillnad mellan gravid- och barnförsäkringen. Gravidförsäkringen fokuserar på graviditet och förlossning och därför är skyddet för det nyfödda barnet betydligt mindre än i en barnförsäkring. Därför ska du ansöka om en barnförsäkring för barnet så tidigt som möjligt efter födseln.
 
 Trygg-hansa har en kostnadsfri gravidförsäkring som bl a ger dig hjälp om ditt barn föds med allvarlig sjukdom eller om du eller barnet skulle avlida under en förlossning så betalas en engångssumma ut.
 Sen finns det gravidförsäkring extra som kostar, men ger dig ett mer omfattande skydd. Med den kan du få bland annat (utöver de som ingår i gravidförsäkring gratis) ersättning vid bestående skador som tex orsakas av för tidigt född eller som andra sjukdomar som drabbar barnet så betalas ett engångsbelopp ut när ni fått diagnos! 
 Det är så viktigt att tänka på och vara förberedd på! Å det är ju så lätt att teckna. 
Man vill inte stå där utan försäkring om något skulle hända, då vill man nog bara ha så lite som möjligt att tänka på när det gäller pengar och hur man ska göra, för de är då försäkringsbolaget kommer in och hjälper dig med det:) 
 

Och kom ihåg att gravidförsäkring gratis är bättre än ingen försäkring! 

Och att en gravidförsäkring fokuserar på graviditeten och förlossningen, när barnet är fött så måste du teckna en ny försäkring som heter barnförsäkring, den tecknas inte om automatiskt efter du fött, se mer här nedan 

 
Så ta det säkra före det osäkra å stå beredd OM något skulle drabba er. Att få hjälp vid något sånt är guld värt!
 
 
Läs mer om de olika försäkringar HÄR
 
I samarbete med Trygg-Hansa vill jag uppmana er alla blivande mammor om försäkring under graviditet/förlossning! 
 
Å va rädda om er ❤️ 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mamma

    Vår bebis blev en ängel precis innan bf och vi fick pengar från gratis försäkringen- inga krångel. De var super förstående och lätta att ha att göra med på trygg hansa, Folksam där emot skulle ha massa papper man var tvungen att fylla i, mitt i sorgen. Så teckna helldre en gratis än inget alls!!

  2. Madelene

    Vi tecknade en gravidförsäkring (ej gratisversionen) i v 22 och fick ersättning för vår tid på neonatalen när vår dotter valde att titta ut i vecka 35☺️?

stats