Ulrika Forsberg

Tappar det helt…

Okej, mitt förra inlägg skrev jag argt om några hyresgäster vi hade! 

Folk reagerade bla på att jag öppnat posten, hängt ut människan och skrev att dom va utländsk! 

Å då till mina svar på de! 

1. Jag skiter fullständigt i att jag öppnade hennes post, anledningen va att få tag i hemnes personnummer så jag skulle kunna få tag i henne! Skiter polisen i att dom gjort olaga intrång i vårt hus å skitit i att betala så borde dom verkligen skita i att jag öppnat post! 

2. Att jag hänger ut henne är oxå något jag verkligen skiter i oxå! Vi gav dem tak under huvudet när dom inte hade någon annanstans att bo? För dom fick inte hyra någonstans! Vi lät dem bo där andra månaden fast dom inte betalt hyran, men lovade att dom skulle, sen drar dom utan att betala eller laga någonting, anser ni att jag e lika dålig människa som dom då, så fine! Å personnummer går nu att få tag i på vemsomhelst, dom 4sista är inte hemliga längre! 

3. Jag skrev att de va en utländsk familj! Ja och? Vad spelar de för roll? Varför ska ens folk reagera? Hade ni reagerat lika starkt om jag skrev en svensk familj? Ne förmodligen inte! 

När de står i tidningar, ”mordbrand på asylboende ” 

”Hot mot asylboende” 

” Man sköt mot asylsökande”

Mm. Varför är de mer rätt att skriva så? Varför är det okej att skriva att de är asyl å utländsk när de gäller oss svenskar som gör fel! När en utländsk gör fel, då måste de tystas ner, då ska de stå ”man knivhögg” å inte ”asylsökande högg”

Men när en svensk man slår en asylsökande så ska det stå väldigt ordagrant att de va en svensk som slog en utländsk! Konstigt va? 

Ni människor idag är så rädd för rasism idag så ni ser rasism i allt!  

Jag tror ni glömt vad som faktiskt är rasism!! 

Jag är inte rasist, absolut inte! Men jag göt inte skillnad på folk å folk så som Sverige gör idag! De är ni som delar upp folkgrupper! 

Tyck jag är en dålig människa eller typ vad ni vill! Jag vet vem jag är, bad jag tycker å är stolt över mig själv! 

Punkt! 

?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Utländsk

  Du motsäger dig själv så himla mycket genom det här inlägget och visar än mer att du är inget annat än en väldigt fördomsfull person. Det du inte verkar förstå är att du gör skillnad på folk och ”delar upp folkgrupper” genom att skriva att den här personen är utländsk.

  1. ulrikaforsberg

   Ne, folk är olika, kommer ifrån olika ställen, åker jag till ett annat land så är jag utländsk för dom! Ordet utländsk är inte ett dugg fördomsfullt för mig, utan ren fakta! men de verkar det vara för dig? Vilket betyder att du gör skillnad på folk!
   Hade jag gjort skillnad på folk så hade jag behandlat dem olika, villet jag absolut inte gjort! Hade behandlad en familj ifrån Sverige på precis damma sätt om de gjort samma sak så jag har inte gjort en jävla skillnad på folk överhuvudtaget! Dela upp folkgrupper å va fördomsfull för att säga att en människa är utländsk.. Asså lägg ner!! Töntigadte jag hört!

  2. Joakim Lundquist

   Det är knappast det som är problemet, och allra minst Ulrika och hennes familj framför allt! Det största problemet är att där ÄR
   skillnad på folk och folk! Men alla ni små, rädda PK människor är för fega för att ta tag i det riktiga problemet som vi har i vårt samhälle idag! Och det inkluderar de som styr det här landet i allra högsta grad! HUR är
   man fördomsfull när det var en utlandsfödd som betedde sig under all kritik i deras fall? Då kan ju den eller dom träda fram istället då och försvara sitt sopiga beteende? Men nej, när skulderna börjar bli för höga och bidragen är slut då passar det att åka hem igen! Helt sjukt hur alla bara blundar för dom egentliga problemen och så FORT någon yttrar ord som utlänning, flykting, utlandsfödd osv…då är man självklart rasist! Reality check på er som hackar på Ulrika och hennes familj om jag får be. Och innan ni sitter i damma sits som dom gör är det bättre ni kniper igen och fortsätter er ”tysta” meningslösa kamp mot vad det nu är ni inbillar er ni står för!

 2. Ida

  Att folk orkar kasta skit! Du skriver väl vad du tycker utifrån vad Ni har upplevt av dessa människor…Det vet ju ingen som läser hur det verkligen har varit. Inget att bry sig om.

 3. anonym

  Att folk orkar kasta skit! Du skriver väl vad du tycker utifrån vad Ni har upplevt av dessa människor…Det vet ju ingen som läser hur det verkligen har varit. Inget att bry sig om.

 4. Ulf

  Kan Skatteverket ändra så hon inte står skriven på ert hus? Fick du något bra svar på det när du prata med dom?

  1. ulrikaforsberg

   Nä dom kan inte ändra. Eller jo, dom kunde göra en utredning som skulle ta väldigt länge (flera månader) å
   Därefter se om dom kunde bara skriva bort dom från adressen!

 5. Freddan

  Leta ett personnummer säger du?! Det borde väl finnas på det hyreskontrakt ni förmodligen upprättat med Er hyresgäst/er?!
  Vi står alla lika inför lagen Ulrika, tänk på det, Oavsett hur arg du än är! Tråkigt med människor som inte kan eller vill betala för vad dom är skyldiga Er. Hoppas ni får huset sålt eller bättre hyresgäster.

  1. ulrikaforsberg

   Leta adress eller nummer! Hennes uppgifter hade vi i kontraktet! MEN hon har bytt alla uppgifter så ingen får tag i henne! Så just därför! Å jag kunde inte brytt mig mindre än att öppna hennes post! Hon har inte bott där på 3månader så hon har ingen rätt att fortfarande stå skriven på vårat hus! Så kust därför ville jag få tag i henne! Så hyreskontrakt och allt fanns 🙂 men svårt att få kontakt med några som bytt uppgifter å flytt landet! Men tack vare att jag öppnade hennes post så fick jag reda på att hon nu bor i Finland! ??

 6. Fanny

  Tack för att ni alla bittra människor gör min måndag så mycket bättre genom att bråka om ett blogginlägg. älskar er verkligen! Med vänlig hälsning.
  Ps. Du äger ulrika

 7. Ellen

  Ja men välkommen till landet Sverige där man har yttrandefrihet men man är dum i huvudet så fort man säger vad man tycker. Frågan är om VI Skulle bli lika fint behandlade om vi kom till deras länder och bad om hjälp. Där är det nog halsguggning och som kvinna, våldtagen och slagen eller alternativt slav. Ja Sverige, det här har ni gjort riktigt bra.

  1. Menthps

   Yttrandefrihet gäller inte att man får kasta ur sig vad som helst, läs på lite. Dom som bor utanför Sverige är väldigt hjälpsamma människor, så hjälp hade man säkerligen fått

 8. Kajsa

  Att vissa personer ska ta allt så fel ibland. Skrämmande. Inget fel på de du gjorde. Att hänga ut någon så skriver man väl namnet? Det du skrev va ”hon” och ”utländskfamilj”, hur ska man veta då vem du menar?
  Spelar ingen roll länge vad man säger eller gör nuförtiden man blir ändå rasistisk på nått sätt :/

 9. Izabella

  PS. Vill bara tillägga att jag inte dömer dig i dina känslor. Alla har vi våra upplevelser och uppfattningar, jag tycker bara att man kan stå för det då också.

 10. G Alex

  Alltså…
  1. Om din intention enbart var att få reda på hennes personnummer räcker det att öppna ett brev…inte alla!
  2. Om du inte tagit in personuppgifter på en tidigare hyresgäst visar det dels att du inte förstår dig på systemet och att du får skylla dig själv när något sådant händer.
  3. Jag äger själv flera fastigheter och hyr ut men jag går via de lagliga vägarna och har allt dokumenterat för min och hyresgästens trygghet.
  4. Att du vill måla upp en bild av att du är en givmild person som lät dem bo kvar trots utebliven hyra förstår jag inte. Hade du som sagt gjort rätt från början hade de antingen fått betala en deposit på tre månadshyror alt. haft en borgenär. Jag har flera nyanlända flykningar och arbetslösa som bor hos mig och de är alla med på noterna om vad som gäller vårt kontrakt. Självklart har det hänt att någon hyra varit sen men det har bara resluterat i att de inte får tillbaka sin deposit och att ett inkasso företag köper skulden av mig och kräver dem på pengarna. FÖR ATT VI HAR UPPRÄTTAT ETT REGELRÄTT KONTRAKT.
  5. Jag tycker det säger väldigt mycket om dig som person hur du kan hänga ut en annan människa på det här viset. Det kvittar vad hon än skulle gjort mot dig så ger det dig ingen rätt att göra såhär! Det är faktiskt olagligt.
  Jag håller med om att det var dåligt gjort av dem och att de borde göra rätt för sig. Din respons dock…fick mig att tappa all respekt jag hade för dig. Jag skulle inte nödvändigtvis kalla dig rasist men definitivt trångsynt och okunnig. Helt onödigt att skriva om att de kommer från ett annat land för att håva in 10 olika bidrag. Suck! Vad skulle du vara utan din status på sociala medier? Trångsynt, okunnig och haf mycket kvar att lära inom konflikthantering. Jag föreslår en kurs i kommunikologi!

  1. ulrikaforsberg

   Okej! Varsågod att ha fina åsikter så har jag mina! Å de sättet du dömer å skriver om mig gör dig till en nu en bättre människa än de sättet jag skrev om dom!:)

 11. Izabella

  Man gör självklart precis som man vill men jag tyckte det var irrelevant att berätta att det var en utländsk familj. Du säger att du inte gör skillnad på folk men om det nu hade varit en ”svensk familj” så tror jag knappast du hade skrivit ut det. Det känns som att du helt enkelt tog chansen att berätta hur invandrare kommer hit och snor våra skattepengar – som du uttryckte i inlägget.

  1. ulrikaforsberg

   Fast de är de som är grejen! Hade det varit en svensk familj så hade jah skrivit de!:) så tro inte att du känner mig å vet vad jag hade skrivit!:)

 12. Therese

  Om du hade vart rasist så hade du väl aldrig hyrt ut till dom överhuvudtaget, förstår väl alla som har nåt innanför pannbenet!?

 13. Lisa

  Jag får gåshud så bra tycker jag det du skriver är! Håller med dig fullständigt. Sen är det svenskar som gör svenskar till rasister är min åsikt

 14. Ronja

  Om inte polisen gör nåt, stäm henne/familjen via kronofogden istället.

  Men tycker som flera andra att du skulle ha knipit om det här! Så onödigt att skapa massa drama bara. Det går att lösa på ett mycket smidigare sätt.

 15. Marie

  Fast du gör skillnad på folk och folk när du skriver ”utländsk familj” och det är fördomsfullt att skriva ut ”komma till Sverige och leva på 10 olika bidrag” Det du gör är att du häller tändvätska på elden om just invandringen i Sverige och mångas syn på den. Det är lika orelevant att det var en utländsk familj som om det var en svensk familj som hade betett sig likadant.

  Jag förstår att du är förbannad men samtidigt har du som hyresvärd också ett ansvar när det kommer till att ta reda personuppgifter och så vidare.

  Ha det som har hänt är förjävligt men det blir rasistiskt när du skriver som du gör, att vara rasist är att skilja på folk och folk och det är exakt det du gör.

  1. ulrikaforsberg

   Vi jade personnummer å allas uppgifter! Men dom har bytt och ändrat nummer å adress å allt! Så just därför senknuta går att få tag i dem nu! Självklart skulle vi inte hyra ut ett hus utan uppgifter från dom som hyr! Vi är inte så korkade!
   Å jag gör inte alls skillnad! Hade människor e människor? Men de finns utländska, åker jag till ett annat land så är jag utländsk? Varför ska de ordet bara negativt för? Varför ska de betyda att man gör/ser skillnad på folk? Tycker att i denna frågar det du som gör mer skillnad på folk än mig:)

   1. Johanna

    Det är pinsamt att du tror att det rasistiska ligger i att du skrev ”utländsk familj”.

    Varför ta bort inlägget om du står för det du skrev?

   2. Johanna

    Det är pinsamt att du tror att det rasistiska ligger i att du skrev ”utländsk familj”.
    Varför ta bort inlägget om du står för det du skrev?

  2. Lina

   Du är ju helt otrolig. Du läser ju inlägget som du vill att det ska stå.
   Det är inte att vara rasistisk!!! DET ÄR FAKTA!
   Är det en utländsk familj så är det?!?!? Vad är det rasistiska i att skriva att det är en UTLÄNDSK FAMILJ?!

   ÅÅÅÅÅÅÅÅH jag blir så trött på Sverige. Sveriges befolkning blir ju bara dummare och dummare ju längre tiden går.

  3. Jannika

   Herregud, om man tycker att de är rasistiskt att skriva en utländsk familj då vet jag inte vad man har för verklighetsuppfattning. Skulle hon vara rasistisk om hon skrev att det var en norsk / finsk familj? Men om hon skrev syriansk/somalisk då?
   Så jäkla löjligt, sluta bestämma vad man får och inte får skriva. Sluta vara en sån jäkla pk svennebanan, jag smäller av åt sånt här snack.
   Det är såna som du som har bestämt att vissa saker är rasistiska, det är såna som ni som gör skillnad på folk och folk. Att beskriva utseende, hudfärg, härkomst sen när är det fel?!?!?!? Herremingud

  4. Emma

   Men allvarligt talat. Vad ligger det för värdering i att skriva ”utländsk familj”? Alla normalt funtade människor förstår att det inte är en generalisering av utländska människor, utan en del av sammanhanget. Sedan kan jag absolut hålla med om att det egentligen inte fyller någon funktion att skriva att det var en utländsk familj, men om låt oss säga en 40 åring har våldtagit en 17 årig flicka läser vi i tidningarna, just det, att ”en 40 årig man har våldtagit minderårig” eller liknande. Smutskastar och generaliserar vi inte män i 40 års åldern då? Menar tidningarna att alla 40 åriga män våldtar? Hade det spelat någon roll om mannen var 35? Eller 45? Varför står åldern över huvudtaget? Är det inte kränkning av 40 åriga män? Brottet har ju ägt rum oavsett. Alltså, jag menar, man kan ju hålla på sådär i evigheter. Här om dagen stod det i lokaltidningen om en kvinna i 55 års åldern som stulit pengar av sina grannar. Stjäl alla 55 åriga kvinnor (spelar det någon roll om det var en kvinna och är åldern väsentlig?) eller vad betyder egentligen rubriken? Suck.

 16. Z

  Alltså seriösa? Varför ska Ulrika gå skit för att hon hjälp en familj med tal över huvudet när ingen annan kunnat och så blåser dom henne och hennes familj på pengar och förtroende? Hur fan kan ni människor få det till att det är hennes fel?

 17. Pernilla Kumpulainen

  Bra skrivet!! Äntligen någon som vågar det inte andra vågar…. Svensk eller inte…..har ingen betydelse i sammanhanget

 18. jessie isabella.

  Men hur kunde ni ens låtit en människa flytta in i erat hus, utan att veta hennes person uppgifter? Som person nummer?
  Det var väl lite oansvarigt kanske av er.

stats