Ulrika Forsberg

Vad gör man..?

Ja, nu är vi äntligen friska! 

Ätit å mått gott i 2dagar mer eller mindre!:) 

Idag körde vi tacomys!:) 

Jag äter å dricker typ konstant för att försöka få igång min mjölk! Meeeen ikke… 

hur gör man?..

jag har mat, men inte tillräckligt, Hampus bara skriker å är inte nöjd försen han för ersättning! Jag ammar på hela tiden som vanligt, men ger honom ersättning kanske 2gånger! De är så frustrerande… blir så arg att denhär jäkla magsjukan skulle förstöra amningen å sen göra så mensen kom tillbaka! Ja kan inte riktigt släppa, blir bara less.. blähä! Menmen! Dags att ta nya tag! Jag ammar på nån dag till, men vill det inte komma igång så kommer vi övergå till ersättning! Jag orkar inte kämpa på med amningen! De tar på krafter, å jag blir stressad och fustrerad! Och då övergår vi hellre till ersättning helt enkelt!:) men vi hoppas de kommer igång nu av sig själv:) 

Men har ni tips på hur ni gjort så kom gärna med dom ☺?

Och ni som kört med ersättning, vilken har ni använt? Vi använder oss utav vanliga semp1, vad tycker ni om den? 

För övrigt så tog vi oss faktiskt ut på en skön (fast blåsig) promenad idag!:) skönt med luft! Och farfar ifrån Örebro kom och lämnade julklappar till hampusnoch Villiam:) 

I morgon är det tillbaka till vardagen och verkligheten! Alex ska jobba och jag ska bara vara hemma med mina 2 🙂 mamma kommer i morgon för hon ska vara barnvakt åt båda 2 på tisdagen, vi åker iväg jätte tidigt på tisdag för att åka 100mil och hämta hem en sak som jag pratade om förut i ett inlägg;) ska bli såå spännande å visa upp den/han/hon/hen ? haha! Vad tror ni det är vi ska hämta?:) 

?

Btw så älskar jag min sköna parkas jacka ifrån ellos ? ni hittar den HÄR 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linnea

  Vi kör NAN PRO, har testar Semper också och hon fixade det också men vi valde nan ändå i slutändan. Funkar magen som den ska spelar det nog ingen roll ?

 2. Malin

  Har många barn o de första hade vi nan till
  De senaste barnen har vi först haft baby semp lemolac då de blev hård i magen av vanlig men sen kunnat gå över till vanlig

 3. Anna

  Finns ett kanonthe på hälsokost som ökar produktionen av mjölken!:) tror det är fänkålste om jag inte minns fel 🙂 tack för en fin blogg!:)

 4. Maria

  Enligt min bvc-sköterska är Nan PRO snällare för magen än Semper. Det stämmer absolut på vår William som enbart funkar på Nan PRO, rekommenderas! 🙂

 5. Josefine

  Vi körde med Semper till vår son då min amning inte kom igår alls? Väntar nu mitt andra barn och även där kommer vi köra Semper då vi var nöjda förra gången☺️

 6. Amanda

  Har gett lite tips förut i tidigare inlägg, mem skriver igen.. amma på minsta signal, och låt honom ligga och suga mycket. Du kan amma 10 min på ena bröstet, sen 10 min på andra bröstet och sen byta fram och tillbaka under samma amningstillfälle, det har iaf gjort mina bröst sprängfyllda!
  Tänk också på att brösten ställer in sig på bebisens behov och även om dom inte känns fulla med mat så räcker det, det bildas hela tiden ny mjölk. Av bröstmjölk blir barnet behagligt mätt som när vi ätit en sallad, och av ersättning blir barnet proppmätt typ dom när vi ätit en pizza.
  Det är naturligt för en liten bebis att vara missnöjd, det är deras överlevnadsinstinkt.
  Hur mycket kissar han per dygn? Om han kissar 5-7 våta blöjor per dygn så får han i sig tillräckligt. Tänk på att dricka mycket vatten, drick ett glas vid varje amning.
  Lycka till!

 7. Maria

  Det finns ett gammalt husmorsknep som funkat för nästan alla jag känner där mjölken börjar sina, det funkade även på mig själv. Drick massa lättöl så tror jag det ordnar sig!
  Kram

 8. Isabella

  Jag älskar Sempers ersättning, aldrig haft några problem med den och våran lilla pojke har aldrig fått ont i magen av den! Kram

 9. lindha

  det finns jätte bra ammnings te som man kan dricka för att öka produktionen. finns på apoteket eller hälsokost. ?

 10. Emelie

  Hej ! Hoppad du får igång amningen ? Men har du testat att handpumpa ut mjölk rätt ofta mellan amnings tillfällena . Då håller du bröstet aktivt ännu mera . Lycka till ?✨

 11. Leona

  I ett tidigare inlägg skrev du att eran sankt Bernhard bor i hallen pga willes allergi! Vad hände med det? Känns lite impulsivt att skaffa en till stor hund om man erkänt i ett tidigare inlägg att ens hund är misskött (ja, du skrev misskött). Är inget påhopp utan en genuin fundering utefter vad du själv skrivit.

 12. Victoria

  Hade också problem med amningen, dock ifrån start. Del ammade i 3 månader och gick sedan över helt till ersättning. Vi började med nan pro 1 för att sedan gå över till hipp då den va ekologisk och tyckte min son blev så hård i magen av nan. Slutade med att vi gick tillbaka till nan då han bara spydde av hipp. Vi gick sedan över till nan sensitive då han alltid varit knorrig med sin mage och har även haft i 5-10 ml extra vatten. Har funkat bra för oss. BVC tipsa om rapsolja mot förstoppning men de funka inte så vi använde oss som sagt att lite extra vatten och pysventil om de skulle knipa ibland. Sempers ersättningar innehåller citronsyra så de har aldrig varit ett alternativ för oss. Sambons allergi läkare avrådde han själv från de då de sägs innehålla svartmögel och då känner inte jag att de e något jag vill ha i mitt barns mat. Klandrar inga andra som använder de men jag själv känner att jag vill hålla de borta så gott jag kan tills motsatsen är bevisad i så fall. 🙂

  Blev väldigt långt här nu men hoppas du tar min kommentar på rätt sätt. Berättar bara mina erfarenheter så får du ta till dig av de du vill 🙂 kram!

 13. Denise

  Hej du har en toppen blogg!
  Min mjölk slutade med ett tag, men fick igång den genom att, körde med medela flaskan med ersättning för det bevara den riktiga sug förmågan. Sen låg jag två heldagar i sängen med blöj bebis och jag med bar överkropp. Termos med vatten jämte sängen. Sen fick min lilla amma hela tiden så fort hon visade minsta intresset och ersättningen fanns lätt till hands så skriken inte blev långvariga!
  Detta funkade för mig och nu räker det för mig att komplitera med ersättning vid ett mål bara så jag är nöjd!!
  Nan H.A 1 använder jag funkar perfekt är super nöjd!
  Kram och hoppas allt blir bra

 14. Amanda

  Vi kör på pepticate ersättning åt våran 7 mån son!:) dock ju pga laktos och mjölkprotein allergi!:) åh sen enago välling och gröt Semper tyckte vi mättade sådär ett tag men gav stora problem med magknip. Hoppas den funkar för er!:)

 15. Cattis

  Sök på Amningshjälpen på Facebook och ta kontakt med amningmottagningen i din kommun. Mitt tips är att dricka mycket och äta regelbundet och låta honom amma och snutta så mycket som det går. Efterfrågar styr tillgången på mjölken. Vill du inte ändå inte ge upp amningen helt finns det tillmatningsset att köpa på Apoteket (googla) då stödmatar man med ersättning fast brösten stimuleras så mjölkproduktionen inte upphör. Lycka till ??

 16. Cattis

  Sök på Amningshjälpen på Facebook och ta kontakt med amningmottagningen i din kommun. Mitt tips är att dricka mycket och äta regelbundet och låta honom amma och snutta så mycket som det går. Efterfrågar styr tillgången på mjölken. Vill du inte ändå inte ge upp amningen helt finns det tillmatningsset att köpa på Apoteket (googla) då stödmatar man med ersättning fast brösten stimmuleras så mjölkproduktionen inte upphör. Lycka till ??

 17. Johanna

  Har aldrig velat amma mina två. Till första använde vi babysemp men andra hade så känslig mage så till honom har vi använt nan 1 sensitive och vanliga nan 1. Har funkat superbra? Rekommenderar varmt nan. Den är väldigt omtyckt av andra också.

 18. Anna

  Hej och taxi för en underbar blogg. ♡
  Vi använde Baby Semp ifrån att lillen kom ut ( 15 oktober 2016) tills för någon vecka sen. Var nöjd med den och han var nöjd, men en kompis sa till mig att spyt luktar så illa av den, jag tänkte ju att de luktar lite illa… men så provade jag NAN och herregud vilken skillnad. Spyt luktar helt ärligt talat ingenting, du bara måste testa, jag trodde aldrig det var sant, men det var det ? Lycka till och foersätt med ditt bloggande! Kramar ♡

stats