Ulrika Forsberg

Vi plussade på Stickan 

Ja återigen för 3e gången så plussade vi på Stickan i söndags… 

trodde vi.. 

Min mens är sen, å vi vill verkligen inte ha fler barn ÄN så vi är supernoga med kondom! 

Men blev nojjig eftersom mensen va sen, å kondom e ju inte 100% säkert liksom.. 

så Alex köpte test, jag kissade å de va negativt, alltså ingen bebis:) så jag kastade testet i papperskorgen, efter nån timme så kollade jag på det igen av en slump bara när ja skulle kasta skräp, å då va det helt plötsligt positivt :O 

Alltså, ja blev typ rädd.. Alex fick åka å köpa ett test till, då tog vi ett digitalt, å de sa ”NO” så ingen bebis på G 🙂 pjuhh.  

Vi vill ha en till senare, men just nu vill vi att våra små vi redan har ska bli lite äldre å vi ska få hinna andas ut å sova när villiam å Hampus äntligen börjat sova på nätterna, så de är ett tag bort!:) 

Jag skulle aldrig kunna tänka mig att göra abort, så därför e jag glad att testet sa NO:) annars hade det blivit en till bebis tätt å de tror ja vi aldrig hade klarat oss igenom ? 

Hur skulle nu göra om ni plussade på Stickan? Å hur ser ni på abort? 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Madde

  Har en ”stor” son på 3 år och två månader & liten son på 1 år och 4 månader.. Hade fått total panik om jag blev gravid & till 99% gjort abort. Vi är extremt noggranna med skydd, så jag hoppas att vi slipper hamna där. Vårt förhållande, min kropp och barnen hade aldrig pallat en till just nu. Inte så tätt igen. Vi börjar se ljuset i tunneln och känner att vi kan börja leva lite igen! Haha..

 2. Daisy

  Hade fått panik. Våra barn är typ jämngamla och känner att det är INTE läge för en till nu. Har så mycket jag vill göra med dessa inom de närmsta åren sen kanske man får sug efter en sladdis. Dock hade jag inte gjort abort utan den hade givetsvis varit välkommen och jag fått ändra mina planer

 3. Sara

  Är oerhört tacksam över att vi har fri abort i sverige och allt stöd man kan få kring det. Finns inget negativt i en abort men däremot mycket negativt om ett barnen föds och inte är önskat.

 4. Tanja

  Jag hade behållt om det skulle visas positivt , hade nog inte klarat av att göra en abort ! Hade problem att få vårt barn (vårt enda) & hon e idag 10 månader & hon kom till med ivf. 🙂 så hade jag plussat, trots vi ej försökt hade jag inte gjort abort. Där emot om jag redan haft 2 barn (vill max ha 2 nänligen) så kanske jag tänkt annorlunda …

 5. Anna

  Jag är helt mot abort. I vilket läge man än är i så handlar de om ett liv.. ett hjärta som slår. För mig är det desamma som mord.

  1. Jenny

   Vad hemskt att känna så. För mig är abort en av de största kvinnliga rättigheterna vi har i Sverige – någonting oerhört värdefullt som jag inte alls tycker man ska ifrågasätta över huvud taget! Hur kan det vara bättre att ett barn föds in i en värld där ens mamma/pappa inte kan ta hand om det? Tex på grund av missbruksproblem eller psykisk ohälsa. att försätta barnet i sådan misär anser jag är hundra gånger värre än att barnet inte föds alls. Att göra en abort är inte mord.

  2. Jo

   Hjärtat slår inte förrän efter graviditets v 7 bara så du vet. Vi tar ett exempel: Om man är gravid med ett foster som inte skulle klara en förlossning för att den är så sjuk (och kommer att dö hur som helst.) Tycker du då att det är okej att utsätta en kvinna för en förlossning och alla komplikationer som kan uppstå under en förlossning plus allt det psykiska av att föda en död bebis bara för att det är ”mord” att ta abort? Nej att göra abort handlar inte bara om ett liv. Det handlar om kvinnans rätt till sin egen kropp!

 6. Lina

  Jag tycker att möjligheten att göra abort är bra men för mig skulle de aldrig funka. Plussar jag en vacker dag (nu är det andra ärenden för oss då vi vill ha barn men verkar vilja gå) men jag har alltid känt så när jag gjort tester i yngre ålder. Är jag gravid kommer jag behålla det, man får bara kämpa hårdare men de är det värt. Hoppas både de är en bebis för er och att det inte är det för just att ni vill vänta 😉

 7. M

  Samma sak hände mig för nått år sen.. Jag var inte gravid och har för mig att jag googlade att många test visar positivt efter några timmar. Åh andra sidan visade första testet med min lilla Hampus negativt men 4 dagar senare positivt 🙂

 8. Tessan

  Vi ha 3 barn, blev oplanerat gravid mars 2016 efter jag tog ut spiralen då jag inte mådde bra. Blev gravid trots vi va försiktiga, jag va i chock vi hade 2 perfekta pojkar och va nöjda ? Maken sa direkt klart vi behåller, jag ville oxå de innerst inne men va sååååå rädd för en till förlossning. Men de va aldrig tar om abort för jag skulle aldrig klara de, aldrig. Efter några veckor la de sig och jag va lyckligare än någonsin, i november 2016 föddes en perfekt liten flicka och vi har nu 2 pojkar och 1 flicka och nu är vi definitivt klara.

 9. Maria

  Jag hade gjort abort om mitt förhållande var i farozonen och om jag inte kände att jag varken ville eller orkade ett barn. I Sverige ska man vara tacksamma att möjligheten finns tycker jag sen behöver inte alla nyttja den.

 10. Sandra

  Jag har gjort en abort för några år sedan, innan jag fick mitt första barn. Där och då kändes det inte som en svår och jobbig grej att göra, jag hade mina andledningar helt enkelt. Men idag när jag har 2 små barn så skulle jag inte kunna göra abort just för att jag vet hur fantastiskt det är att få barn. Så nu idag kan jag må dåligt över aborten jag gjorde, vem hade det blivit? Jag vet nu, vad gick miste om den dagen jag gjorde min abort.

 11. Anna

  Jag kan meddela som många andra att du med 99,9% säkerhet är gravid. Ett graviditetstest kan bara visa positivt om du har de hormoner i kroppen som du får vid en graviditet! Var med om exakt samma som du med ett negativt test som blev positivt efter flera timmar. Ta ett test om en vecka så ska du se att det visar positivt…

 12. -

  Kommer aldrig att kunna göra en abort, barn är välkommet hur läget än är känner jag, men vi skyddar oss så gott det går??
  Jag är 21 och min sambo 26, vi har hållt ihop i 4 år men vart officiellt tillsammans i 3 den 1 september. Vi är otroligt sugna på barn och pratar om det nästan varje dag, vilken vagn vi hade velat ha osv haha…
  Men vi vill ha allting klart först. Det vill säga, fasta jobb (som vi redan har) ett ordentligt sparande, ett hus och familjebil, och det är de tre sistnämnda som vi inte har än, men det är på gång. Den 1 december får vi tillgång till vårt hus som vi ska totalrenovera. Vi ska köpa mina svärföräldrars hus och har vetat detta i drygt ett år så där började sparandet. Så alla sparade pengar (i princip) kommer att gå åt till husköp och renovering, men sen börjar sparandet till det andra så då skippar vi preventivmedel är vi överens om. Längtar sååå mycket!

 13. Marie

  Trodde aldrig heller att jag skulle kunna göra abort… men så gjorde jag det när vi plussade en tredje gång då minsta fyllt ett år ganska nyligt. Jag kände att jag verkligen inte ville NU, ville jobba lite, låta de små vara små utan ännu ett krävande syskon. Vi visste att vi skulle greja en till, men vi ville verkligen inte NU. Jag försökte ändå acceptera och se det positiva, som ju är mycket, men jag mådde så skit. Ångest och grät och kände mig förtvivlad! Så efter ett besök på kvinnokliniken och samtal med underbar vårdpersonal blev det abort två dagar senare. Aldrig ångrat det. Som en enorm lättnad, fast ändå lite sorg förstås. Jag brottades en del med bilden av mig själv, men att göra abort var så rätt ändå. Livet med dessa två som vi har är så härligt, kanske en trea om nåt år 🙂 Satte in hormonspiral efter aborten.

  Barnmorskan som tog hand om mig under aborten sa att det var många i vår sits, med familj som känner samma sak och hon sa att man ska orka med och glädjas åt de barnen man redan har!

 14. Amanda

  Jag skulle gjort en abort. Finns ingen skam i det. Jag har en son på 1.5 år och för snart ett år sen blev jag gravid och det var inte rätt i livet att gravid (idag försöker vi men idag ser våra liv annorlunda ut) så vi gjorde en abort (v.3) Klart att det känns tråkigt men jag vet att det var rätt beslut där och då. Du vill ju heller inte att dina barn ska ha föräldrar som inte mår bra i sin relation (syftar på att du skrev att ni inte skulle klara en till graviditet), viktigt med glada och kärleksfulla föräldrar 🙂 lycka till! Gör det som känns rätt för er. Kram

 15. Carro

  Om du själv tror att det skulle knäcka både dig och Alex, samt er som ett par med ett till barn så tätt, varför hade du ändå varit villig att genomföra graviditeten?

  Högst nyfiken fråga och menar inget illa! Satt själv i samma situation för ett tag sedan, blev oplanerat gravid och både jag och min man blev oerhört ledsna då vi inte ville genomföra en abort egentligen. Men när vi vände på det kom vi fram till att det är inte rättvist mot någon att ”chansa” heller, om det riskerar att splittra hela familjen.

  Hur tänker du där?

 16. Denise 25år och 4 barnsmamma

  Åh! Jag har 4 små knoddar på 8år 7år 5år och 1år (snart)! Jag var ganska säker på att jag var färdig. Använde kondom noggrant men ändå i slutet av april kom inte mensen! Väntade och väntade för det kunde inte vara en graviditet till. Men efter 2 veckor sen mens tog vi ett test som visade att det var posetivt! Nu är vi i vecka 19 och väntar alltså nr5. Har alltid varit emot abort men ställde in mig på det denna gång då jag trode sambon skulle vilja det, men sambon total vägrade! Tack o lov för det idag! ?

 17. K

  Det står ju på förpackningen att man ska läsa av stickan efter en viss tid. Efter det så blir inte svaret korrekt, så när det legat nån timme så är det ogiltigt för dom visar oftast ett plus när de legat länge.

 18. Malin Aas

  Hej ? Tror det är så stt du är gravid ändå, men väldigt tidigt…. Har precis fått reda på att det aldrig någonsin kan bli ett streck till/ ett plus om man inte är gravid. Hormonet som gör att det blir ett plus finns bara om man är gravid.
  Önskar er allt gott/ Mvh Malin Aas ?

 19. Maria

  Tror du är i ett tidigt skede! Jag har varit med om exakt samma sak gällande testerna! Och det händer när man har lågt hcg fortfarande och för dom digitala så krävs det en högre nivå för att det ska visa positivt

 20. Evelina

  Hej! Jag gjorde en abort 2011, samma år jag skulle börja med p-piller och samma år jag skulle fylla 17. Jag va alltså 16 år gammal när jag plussade på Stickan, gick fortfarande i skolan, hade precis köpt mina p-piller och skulle börja men kände en enorm smärta i magen. Det va hos doktorn testet togs och han och de andra jag träffade va det ingen som frågade om jag ville behålla utan en tid för abort bokades direkt. Jag va i chock och ”hängde bara med”, kräktes upp tabletten man skulle ta innan man fick komma tillbaka två dagar senare. Fick en ny tid och tog tabletten igen. (Enligt min egna åsikt så va det typ ”menat” att jag skulle behålla barnet då jag kräktes upp första tabletten men mamma körde tillbaka mig). Senare på kvällen började alltihop, kände att det kom blod & gick till toan för att sätta dit en binda, drog ner brallorna och *splasch* sa det. På golvet låg en del av det som skulle ut och två dagar senare åkte jag in över en dag på sjukhuset för att få ut resten (v.7). Det va det värsta jag någonsin gjort, skulle aldrig vilja göra om det igen! Usch, mår än i dag dåligt psykiskt över det.
  Idag har jag 2 söner, 1:a kom 2014 & 2:a kom nu 2017 ☺️ (Alla med samma pappa, alltså även aborten)

  Kommer du till ett läge där du nångång överväger beslutet om abort eller ej, så tänk noga. Jag är både för och emot abort (beror helt på situationen). Själv skulle jag inte vilja gå igenom det igen, den smärtan, allt blod, smärtan efteråt, det psykiska, nej. Detta är bara hur jag ser på det..

  Jag skulle också vilja ha en till i framtiden, vore så mysigt!? Kan även tillägga att jag fött mina med akutsnitt då min kropp av någon anledning inte kan föda normalt så får jag en till så känns det som ”sista chansen” och får bli med planerat ks istället. ☺️ Lycka till!

 21. Marielle

  Har hört att ett test kan visa negativt om man är gravid..men att det aldrig kan visa positivt om man inte är det 🙂

 22. Tove

  Vi har två barn och ingen av oss vill ha ett till riktigt än, om vi ens vill ha fler! Däremot är vi båda lite emot abort för vår egen del (ej för andra) så jag vet faktiskt inte hur vi skulle göra. Vill inte ha barn just nu, inte alls faktiskt så det är svårt att säga! Speciellt eftersom vi bestämt oss för att gifta oss nästa sommar så vi kommer ha fullt upp med det nu.

 23. B

  Jag skulle bli överlycklig om ja fick ett + på stickan…
  Har svårt att bli gravid.. Ska kontakta Gyn för ev IVF men det är några kilon som måste bort innan….

 24. C

  Vi har 2 barn redan men i mars/april så var min mens konstig och jag tog test, neg, sen nästa mån sen, över 1v (den har varit 1v sen förut) Då gick jag till Gyn, och visst var det en bebis på g. Vi var inte alls överens men jag var i v 13-14. Min man ville absolut inte ha en till så vi gick på psyklogmöten och sedan bokade vi en steg2 abort, vilket jag är helt emot, men ville att vi båda skulle vilja skaffa en tredje. Vi påbörjade aborten genom att äta ett piller, som många tror dödar fostret ( men det gör det absolut inte, det gör bara tappen mjuk)och skulle komma tillbaka 2 dagar senare för att föda fram fostret. Vi var p 4-5 möten innan själva aborten och jag var i v 17 vid aborten. Jag har aldrig vart så förstörd i hela mitt liv. Kag träffade en grym läkare somverkligen såg mig och mina känslor hon ringde för att peppa mig o stötta mig i en timme efter vi vart där. När vi väl kom dit så hade det väl sjunkit in för min man att fostret inte alls var dött utan dör när det föds och förstod hur hemskt det är, vi gjorde ul och vår lilla mådde så bra där inne och han ville inte fullfölja aborten så vi åkte hem. Är nu i v 30 och vi får se hur livet blir med 3 små, Eller våra hinner precis fulla 7&9 innan den lilla kommer så dom är ganska stora ??? så tre små killar kommer vi ha snart.

 25. Sarah Lagerquist

  Vägrar abort. När vi plussade på stickan så var det ett klart ja från sambon att behålla. Har sagt att blir jag gravid så är inte abort på kartan alls. Det löser sig alltid på något sätt! Nu är sonen 6 månader och är såå sugen på en ny bebis men får nog vänta lite iaf ?

 26. Sarah Lagerquist

  Vägrar abort. När vi plussade på stickan så var det ett klart ja från sambon att behålla. Har sagt att blir jag gravid så är inte abort på kartan alls. Det löser sig alltid på något sätt! Nu är sonen 6 månader och är såå sugen på en ny bebis men får Du vänta lite iaf ?

 27. Malin

  I våras blev jag oplanerat gravid. Jag bröt ihop och grät i 1 vecka. Övervägde abort men vi valde att inte göra det. Några veckor senare fick jag missfall och blödde i 2 månader. Vi har två barn och skulle absolut inte ha en till.

 28. Mia

  Jag plussade igår 5+5.. Har två sönder på 8 och 2 år.. Jag gick igenom en abort för 3 månader sedan var då i v 7+3 som var fruktansvärt jobbig med komplikationer 1 månad efter med smärta då allt hade fastnat och inte kommit ut… Vill INTE gå igenom det igen men sambon är inte redo för en bebis till just nu :'( Vi har också varit noga med kondom och ”säkra” perioder men det har slunkit igenom ändå…… Jag är såååå jävla ledsen för detta!

  1. Alexandra

   Jag är i samma sits, sambon är inte alls redo och vill inte ha fler just nu. Men jag klarar inte av en abort. Och det tänker jag inte heller göra, så antingen får han kämpa med mig eller får vi tyvärr gå isär. Det gör så ont i mig och har så dåligt samvete, men jag klarar det verkligen inte 🙁

 29. Alexandra

  Hej. Jag har ganska nyligen plussat, och det var inte alls planerat. Jag har två pojkar hemma på 4 och 1 år, och ville gärna vänta ett tag till innan nästa.. Men det var ett stort pluss på testet. Tänkte direkt att nej detta klart vi inte just nu. Så bokade tid för abort, gick dit och gjorde ett vul och vände. Klarade inte av det. Så nu får vi se hur det kommer gå med 3 små barn.. pjhuuu

 30. Emelie

  Hej!
  Jag har gjort abort 1 gång 2014 & aldrig igen säger jag. Mådde så dåligt psykiskt. 2015 fick jag min son & 2016 en son till 🙂

stats