Ulrika Forsberg

Viktigt att tänka på..

Inlägg i samarbete med Trygg-Hansa

 

Därför ska du teckna en barnförsäkring

 

Som ni kanske kommer ihåg skrev jag tidigare i höstas om hur viktigt det är att teckna en gravidförsäkring. Läs inlägget här. Så till alla gravida som följer mig – hoppas att ni nu har tecknat en gravidförsäkring så att ni har ett skydd och får hjälp om det skulle hända något!

 

Nu har ju Hampus kommit ut och vi njuter av att vara fyra i familjen. Och det här med försäkringar ska ju så klart också ses över. En gravidförsäkring övergår inte automatiskt till en barnförsäkring när barnet är fött, utan du måste själv måste ändra den. Försäkringen som du bör teckna redan direkt när ni checkar ut från BB är en barnförsäkring. Ju fortare du gör det när ditt barn är fött desto bättre! Saker som uppkommer innan försäkringen tecknas blir ofta undantag.

Tänk på att ett nyfött barn har ingen annan försäkring, så de är viktigt att du som förälder fixar det!

 

Varför ska man teckna barnförsäkring?

Jo, de flesta barn har då skydd som täcker både sjuk- och olycksfall.

Kommunens försäkring täcker oftast bara olycksfall och gäller bara om något sker på förskola/skolan. Då innan ditt barn börjar förskola/skola så har det ingen försäkring om du inte tecknat en individuell! 
Så tänk på de allihopa!

I samarbete med Trygg-hansa så vill vi uppmana alla och sprida hur viktigt detta faktiskt är! Försäkring är en säkerhet för både dig och ditt barn!

In och kolla mer på denna film HÄR

Va rädda om er ?❤️

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mamma till en ängel

  Vi tecknade gratis försäkringen i V 35, tänkte liksom att vad kan gå fel… Ack så fel vi hade. Dottern i magen dog i V 37 och trygg hansa var de som var mest vänliga, inga problem bara ringa in och sedan hade man försäkringspengarna på konton 3 dgr senare Medans hos Folksam var man tvungen att skicka med papper på att vår dotter var död och hur vi var släkt osv.. Hemskt!

  Uppmanar numer alla att teckna gravidförsäkringen!!

 2. N

  Håller med, jag tycker att det är super viktigt med barnförsäkring men har tänkt att äh gratis gravidförsäkring räcker (fel 1). I september fick vi vår dotter och blev hemskickade från bb och tänkte äh vi fixar barnförsäkringen senare i veckan (fel 2). Vi hann vara hemma 6 timmar innan vi blev tvungen att åka in på akuten. Sedan var vi inlagda i nästan 3 veckor då det visade sig att hon har en ovanlig tarmsjukdom. Man får inte försäkra när man är inskriven på sjukhus, och när vi väl utskriven blev utskriven så fanns det inget bolag som ville försäkra henne…. nu är vi på sjukhus med jämna mellanrum och som jag önskat att vi tänkt mer på försäkring.. men man tror ju jämt att det händer inte mig. Skriver detta för att någon som kanske är gravid nu ska förstå hur viktigt det ändå är!

 3. Jessica

  Trygg-Hansa e rena skiten kan ja säga…
  De stödjer inte medfödda fel ..
  Vi var försäkrade med gravidfördäkring sedan v 12 med vår andra son.
  När han va en månad blev han opererad för stängd Magmun.
  Ja bodde ned honom på sjukhus i två veckor
  När vi väl var hemma igen så fixade vi sllt med papper o sllt de som ska göras när MAn har försäkring.
  Ett helt jäkla år senare fick vi svar !!!
  Ett helt år !
  Att Trygg-Hansa inte stödjer medfödda fel !
  Va ????
  Varför ska man då ha en försäkring till???

  Han får alltså inga pengar alls för sitt ärr på magen o ja inga pengar för sjukhus vistelsen.
  Vi sa upp skiten med en gång fy!!!

 4. Cissi

  Så viktigt! Tog gratis försäkring först och sen lade vi till gravid extra. För man kan aldrig ha för mycket försäkringar. Man vet aldrig vad som händer. Är så tacksam över att vi hade alla dessa försäkringar när olyckan var framme. Så jag håller med dig om att det är super viktigt! ?

stats