Ulrika Forsberg

Överdrivet..

Jag vet inte om de är för att jag är gravid just nu eller inte som jag reagerar på detta å tycker de e lite smått överdrivet. 

MEN alla dessa fitnessmammor …

Jag tycker inte de e fel att träna å komma iform! De vill jag själv göra! 

Men de känns som att alla gör det för andras skull numera mer än sina egna! 

Att ta me sin bebis som är nån vecka gammal och ta massa bilder för att lägga ut på instagram när man håller i bebisen samtidigt som man gör alla träningsövningar, jag ser inte poängen med de? 

Kan inte barnet ligga i vagnen? Måste man hålla i ett spädbarn medans man tränar på gymmet? 

Är man mer inspo om man man håller i sitt barn?

Får man fler likes? 

Å whats up me alla taggar? #supermom #fitnessmom #youcandoit #lillenspremiärpågymmet å alla andra trams taggar…

Lillens premiär på gymmet?… 2veckor gammal???!.. Okej.. 

Fattar inte poängen.. 

Sen fattar jag inte riktigt poängen med att vara tillbaka till gymmet efter 3veckor heller, kan man inte nöja sig med att promenera i början å äta rätt istället? 

För kroppen har inte läkt efte 3-4-6 veckor, de e fakta! 

Jag önskar å orkar min kropp iaf orkar bära mig ut på en liten kort promenad efter min förlossning.

Ingen behöver hålla med om min åsikt! Men ingen behöver heller försöka ändra den. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sara

  JAAA! Har också tänkt mycket på det! Å andra sidan ska ju alla få göra precis det som är rätt för just dom, MEN det jag tänker på är att just dessa mammor som bara dras med i den hets som blir? Mitt första barn föddes 2013 och bara sedan dess tycker jag att det trappas upp! Jag var så inne i viktkarusellen att jag snabbt började gå långa promenader, tränade efter Olgas program och kalori-räknade maten. Blev deprimerad på kuppen! Hade SÅ ont i fogarna, amningen ville inte funka och att vara mjuk och tjock var jobbigt för psyket, ”alla andra blev ju smala”. Idag efter barn nr2 har jag inte tränat ett skit, mår bra i kroppen. Läkte fortare efter förlossningen, amningen funkade bra och huruvida min kropp är mjuk eller inte, det ska väl alla ta och skita i! På jobbet tog ett barn tag i magen och sa att den var så mjuk, och frågade om jag hade en bebis där. Och för första gången sa jag stolt att i just den mjuka magen har det legat två barn, vilken fantastisk mage va? Barnet log stort och nickade frenetiskt:)

 2. Nathalie

  Jag håller med dig, det är helt sjukt! Promenader är så mycket mysigare, helt sjukt hur samhället har förvandlats till träning och mat.. ojoj

 3. Josefine

  Jag tycker att alla mammor har sitt eget ansvar över sig och sin familj och får göra vad som känns bäst för henne 🙂

 4. Sara

  Men precis! Man hinner nog 🙂 men jag kände då jag var på efterkontroll att det inte är konstigt med denna vikthets heller då jag då hade 4 kg kvar till inskrivningsvikten och hon tyckte att de kan jag ju gå ner under sommaren! Vad vågen visade var totalt ointressant för mig jag njöt av första tiden med sonen så blev helt förbannad att någon ska komma och säga när jag ska få bort graviditetskilona då jag själv resonerade de tog 9 månader att gå upp dom så om det så tar lika länge till inskrivningsvikten är det helt okej för mig :/

 5. Melisa

  Håller så med dig i detta!
  Folk stressr tillbaka för att de tror att kroppen mår bra men komplikationer kan komma
  Långt efter en förlossning. Varför chansa? Nej säger som du man kan promenera lite o äta rätt och njuta!

 6. Anna

  Små bebisar behöver lugn o ro
  o kroppen behöver vila i början
  Träna hinner man göra.
  En mysig prommis är aldrig fel!

 7. Mami

  Håller med. Känns väl som att bounda med nya familjen är viktigast de första veckorna och sen också låta kroppen läka, för annars kan de ju ge ett skit resultat ändå och förstöra kroppen istället.. Värsta jag sett var en mamma som börja tokträna 1.5 vecka efter förlossningen och la ut massa bilder på instagram. Förstår verkligen inte hetsen. De mesta rinner ju dessutom av en i början (oftast) och då kan man väl låta kroppen sköta sitt tills man ändå kan börja träna igen.

 8. Maria

  Kan inte annat än hålla med! Kroppen måste läka och jag såg en kvinna som 12 dagar efter förlossningen körde ganska tunga marklyft. Det är som om dessa ber om att bäckenbotten ska rämna med allt vad det innebär. Självklart ska man hålla igång och aktivera musklerna, jag själv får jätteont i ryggen om jag inte tränar. Men sonen är bara 5 veckor gammal ännu, så det får räcka med snälla aktiveringsövningar och kroppsvikt/gummiband ?

 9. Viktoria

  Men tack för att du tar upp detta, tycker att det är sådan hets kring sånt här nu! Det måste vell vara bättre att vara hemma och njuta av tiden med den lilla istället! Tack för en bra blogg 🙂 kram

 10. Lisa

  Så sant! Och så bra skrivit av dig Ulrika. Denna förbannade kroppshets. Helst ska alla spår av graviditeten bort snabbast möjligt, Vansinnigt tycker jag. Inget fel att vilja komma iform igen, men jag har absolut ingen förståelse för denna otroliga hets och fixering. Låt kroppen få chans att återhämta sig också.

 11. Helene

  Håller med! Är i v 34 och kommer snittas v38, redan nu hetsar folk med -var ska du träna sen? -hur mycket vill du gå ner? FÖRST och främst vill jag att min kropp ska få läka! Spela roll om jag kommer gå ner allt eller inte, herregud, min buk ska snittas upp. Äsch, när liten är ute är de första jag strävar efter är att få äta en HEL påse ostbågar, för nu ligger hon så högt så jag kan knappt äta en 1/4. ??

 12. Marielle

  Håller med dig fullt ut! Det är nog mycket kropphets som det är, nyförlösta kvinnor ska inte bli hetsade till att vara sk ”supermammor”. Supermamma är man ändå! Oavsett om man ligger hemma med bebisen i soffan en hel dag eller om man är ute och promenerar etc.

 13. Angelica

  Jag håller absolut med dig. Det pågår ett ständigt krig om vem som är smalast, mest vältränad, brunast, duktigaste mamman, har de finast hemma osv osv osv.. men de lite ironiska är att den enda man krigar mot är sig själv, för ingen annan bryr sig ju? Ärligt talat. Det ligger ingen prestige i något av det där. Så jäkla trött på #visauppenperfektytafördåärdetjusantellerhur?

stats